Inima – Diamantul Sufletului » Călătoria Inimii Skip to content

Inima – Diamantul Sufletului

Dana Lar

28 aprilie 2023

Uniunea dintre Inima profundă și Mintea vastă

În mod sincronic, deloc întâmplător, la începutul lunii aprilie s-au succedat două Retreat-uri Magistrale: DETOX și ALCHEMY 1.

Pentru mine, fiecare experiență ( și aici mă refer la orice Retreat, Workshop, Meditație ghidată, Program online, trăite în Călătoria Inimii, culminând cu Programul de vârf – Școala Maestrului Interior) își are deplină aplicabilitate și rezonanță în viața de fiecare zi. Mai mult, în aceste momente de transformare profundă la nivel de umanitate, aplicabilitatea sau/și întruparea revelației se succed cu o rapiditate uimitoare, … cum spunem noi în Călătoria Inimii, adeseori, “te lovește instant karma” sau „instant dharma”, depinde de fiecare dintre noi ce semnificație îi dăm.

Au fost 3 săptămâni de pregătire înainte de DETOX Retreat, în Cercul Călătoria Inimii. Pentru mine aceste săptămâni, au însemnat la nivelul hranei renunțarea la pâine, brânză, ouă. La nivel emoțional, însă, a fost o accentuare a întregului spectru: m-am lăsat cuprinsă și adâncită în bucurie sau durere, în furie sau privire impasibilă din Centru.

Cel mai important înțeles al DETOX Retreat îl pot rezuma în doar câteva cuvinte: când „știu”, mă privez, mă handicapez singură de infinitatea de posibilități ale lui „nu știu”, de misterul ființării niciodată descifrat pe deplin, întrucât Sufletul, păstrează în Înțelepciunea Răsuflării Divine ce ne-o expiră, o eternă doză de necunoscut.

Atunci când pot, însă, chiar în mijlocul celei mai provocatoare situații, să recunosc și să accept perfecțiunea realității, abia atunci misterul lui „nu știu” își face simțită prezența palpabilă a unei noi percepții, direcții, realități. Este totuna cu abandonul în fața vieții și realității, este totuna cu „mă las” și începe întotdeauna cu … Pauză, cu momentul de STOP, ca un comutator cu care imprim o nouă direcție realității.

Această ReAmintire de Trezire a vieții la Viață, mă umple de Recunoștință și de Smerenie, în același timp (Smerenia are aici un înțeles profund și curat,  despuiat de orice conotație de umilință, mai degrabă derivat din Înțelepciune) !

Pe lângă aceasta, cele 4 zile experimentate cu Gabriela, Dana și Adrian (Co-Călăuze în acest Magnific Retreat creat de Maeștri AmmaRa & Agnis), au căpătat o culoarea a lui ÎMPREUNĂ nemaiîntâlnită până acum, o Bucurie  ai cărei pași de dans ni i-am acordat din mers:  fiecare pe felia lui sau, împreună pe aceeași felie a hranei vegane pregătită de noi și oferită participanților cu Recunoștință, pe tot parcursul Retreat-ului. Dacă dintr-o anumită perspectivă am fost toți la „foc continuu” de dimineața devreme și până seara la culcare, acest ÎMPREUNĂ despre care împărtășesc a adus ușurință, voie bună și curgere în facerile noastre. Cu adevărat ne-am potențat toți în sensul dorințelor și viselor noastre, iar pentru asta eman profundă RECUNOȘTINȚĂ!

Sesiunile individuale de reflexoterapie, felia proprie mie în acest Retreat, mi-au adus împlinită bucurie și ostoire de setea trupurilor de atingere și profunzime. Pe lângă acestea, fiecare sesiune mă răsplătește, ca de fiecare dată, cu un DAR Neprețuit: acela de a rămâne mereu fără cuvinte, „mută de Uimire” în fața Cunoașterii și Înțelepciunii corpului revelate de Atingerea prin PREZENȚĂ!

Întreg procesul DETOX a deschis larg Poarta prin care am putut recunoaște prelungirea trecutului în viitor, transformarea durerii și/sau furiei în boală fizică și/sau psihică. A fost o lupă mărită prin care am putut privi, deodată, realități din viață, consecințe posibile ale prelungirii trecutului și posibilități de schimbare pentru un viitor nou, curățat de amprentele vechiului. În acest sens, tot spectru de emoții trăit și accentuat în perioada de pregătire dinaintea DETOX Retreat, și-a dezvăluit importanța și folosul.

Întreg procesul DETOX a fost o pregătire, ca o trambulină, pentru Vindecarea alchimică a trecutului și a fricii față de viitor – tema ALCHEMY 1.

Astfel ALCHEMY 1 s-a așezat, pentru mine, ca oglindă perfectă a momentelor de reacție în fața realității și ca un exercițiu al Bunătății Inimii de practicat permanent… și dacă nu mi-a reușit pe de-a-ntregul în realitatea cotidiană, dansul și mișcarea m-au realiniat la Bunătatea intrinsecă a Inimii din care izvorăsc și se lărgesc toate simțurile… abia din această Bunătate am putut simți și „străluci lumini de stele în priviri” … Ce minunare să-mi dau voie să simt că până și stelele ce îmi/ne strălucesc privirea sunt pereche, niciodată singure, mereu împreună pentru o singură privire… poate că aștri ce ne călăuzesc privirea sunt doar… scântei de Suflet ce-și recunosc Lumina.

Respirația Holotropică  a fost și continuă să fie o Ceremonie a Vindecării prin Uniune. În esență am trăit pentru prima dată, foarte clar, Uniunea dintre Inima profundă și Mintea vastă. Deși această Uniune este reamintită des în ultima vreme, în Cercul nostru, pentru mine a fost mai degrabă o înțelegere conceptuală, până acum; chiar dacă le-am trăit separat de mai multe ori, atât profunzimea Inimii cât și vastitatea Minții, încă nu ajunsesem să le trăiesc Uniunea până la acest moment, … o Uniune din care a rezultat un Spațiu Nou, curat, al IMAGINAȚIEI. L-am identificat cu ușurință la nivelul Exprimării, Creativității și Bucuriei în, ia ghiciți?! … în Thymus.

De multă vreme mi-am pus întrebarea legată de rolul acestei glande atât endocrine cât și limfatice, despre care se crede că are rol în creșterea și dezvoltarea organismului și  a sistemului imunitar până la pubertate, după care se micșorează, se atrofiază și devine mai puțin importantă. Cu toate că simțeam că nu există nimic în al nostru corp care să-și piardă importanța în timp, nu reușisem să găsesc răspunsul complet până acum. În sfârșit am fost pregătită să întregesc răspunsul ce-l trăisem și-l aveam, deja, de ceva vreme: Thymusul – această unealtă atât de la îndemână atunci când suntem copii și care pare că am  pierdut-o în uitare pe cărările vieții, este sediul IMAGINAȚIEI! … și dacă unesc etimologia cuvântului – suflu vital (în limba greacă) cu sensul atribuit de Hermes (emoție puternică, dorință, impuls interior) sau  Platon (pasiunea), răspunsul primit își consolidează temelia.

Dacă din punct de vedere reflexogen, am simțit, de multă vreme în sesiunile individuale, conexiunea Thymusului cu Sufletul, această experiență mi l-a revelat ca Sediu Central al Imageriei Sufletului, având Puterea de a proiecta pe ecranul  Vieții gânduri și realități noi.

Am ales să fac un pas în față, să trec de la percepție și conștientizare la acțiune, astfel că timp de 40 zile (minim) îmi  stimulez și activez thymusul  în fiecare zi, prin tapotarea ușoară cu două degete, timp de 30 secunde. Reamintesc aici că el se găsește la baza gâtului, chiar deasupra sternului, în scobitură (pentru cine simte că are nevoie de IMAGINAȚIE și implicit de stimularea/reactivarea thymusului).

Am inserat această practică  lângă cea setată împreună în timpul ALCHEMY 1, aceea de a practica, timp de 40 zile, ARMONIA în relațiile apropiate, în momentele provocatoare.

Mai adaug doar că orice trăire își are doza de mister, de necunoscut, unică și proprie fiecărui Suflet.

Eu am lăsat Diamantul Sufletului să-mi locuiască, să-mi lumineze și să-și facă loc exprimării,  prin rotirea tuturor fațetelor în interiorul spațiului din care eman cuvinte, gesturi, atitudini și  … „priviri de stele”.

Las viața însăși să-mi destăinuie din Frumusețea, Puritatea, Forța și Înălțarea Sufletului simbolizate  de Coroana deschisă în „chip” de Nufăr din care creșteau nuferi fără sfârșit, hrăniți din profunzimile ființei și a trupului de femeie.

Cu Recunoștință și cu Lumină pentru Imaginație, am scris

Dana Luna

Nu este nici un comentariu încă, fii tu primul.


Adaugă un comentariu

Newsletter

Abonează-te la newsletter și primești un cupon de reducere de 10% pentru prima ta comandă pe site-ul Călătoria Inimii