Despre Noi » Călătoria Inimii Skip to content

Despre noi

Fundația Călătoria Inimii 

Scopul fundamental al Fundației este susținerea transformării psihologice și spirituale a omului și a lumii în care trăim, prin creșterea gradului de Conștiență al oamenilor.

Misiunea Fundației este aceea de a crea și susține programe de explorare și evoluție interioară, care vizează, în esență, creșterea nivelului de Conștiență și Conștiință al omului, comunităților și structurilor societății, pentru a contribui astfel la transformarea vieții oamenilor și a lumii în care trăim. Stadiile incipiente ale acestui proces de evoluție prin Conștiență pot fi numite dezvoltare personală, iar Stadiile avansate putând fi privite ca experiență spirituală.

Consacrarea Fundației, aceea de a contribui la transformarea psihologică și spirituală a lumii în care trăim, ia astfel forma unei Școli de Conștiență. Această Școală a Ființei poartă numele Maestrului Interior, ca o recunoaștere a Sursei cât și a destinației noastre finale, Dumnezeu. Între om și Dumnezeu, Maestrul Interior, sau Cristos, este puntea. Fundația Călătoria Inimii este expresia organizațională a Școlii Maestrului Interior. Scopul ultim al Fundației este Cunoașterea de sine.

Călătoria Inimii este o Comunitate dedicată explorării Conștiinței și integrării în viața de fiecare zi a cunoașterii dobândite prin experiența celor mai adânci și celor mai înalte stări ale Ființei. A fost fondată în 2007 de Horia și Elena Francisc-Țurcanu.

Numele acestei Comunități reprezintă parcursul interior al unei ființe umane, dar și al Umanității, de la amnezia spirituală la Conștiența deplină, iluminată, a Maestrului Interior.

Este Călătoria către cunoaștere, vindecare și o viață trăită la potențial maxim aici, acum, la anvergura Sufletului nostru.

Este alcătuită din exploratori, terapeuți și vizionari din toate domeniile, care lucrează cu stările extinse ale Conștiinței în scopuri de cunoaștere de Sine, vindecare și transformare interioară, contribuind astfel la schimbarea lumii în care trăim.

Se exprimă prin crearea de Programe online, Retreat-uri Workshop-uri, Meditații, Sesiuni individuale, Evenimente și prin Editarea de Cărți destinate susținerii proceselor de transformare interioară.

Toate Călătoriile noastre de Conștiință sunt reunite în structura Școlii Maestrului Interior

Este o Școală a Prezenței, a Conștienței și a transformării personale. Dimensiunea teoretică a acestei Școli a Conștienței sunt          Cărțile Maestrului Interior, instrumente terapeutice menite să susțină procesele de transformare interioară.

Am numit întregul proces pe care-l propune Călătoria Inimii, Dezvoltare Personală Integrală, iar ansamblul întregii cunoașteri dobândite prin experiență, Calea Maestrului Interior.

Este contribuția noastră la transformarea lumii în care trăim.

Centrul Călătoria Inimii

Este un loc înalt, sub cer, în mijlocul pădurilor neatinse și al frumuseții pure. 
Este un spațiu destinat transformării interioare și explorării Conștiinței, cunoașterii de Sine și vindecării, dezvoltării personale și spirituale. Este un loc de meditație, rugăciune și Ascensiune.
Este locul în care se petrec marile noastre Retreat-uri, sesiunile de lucru personal și explorările substanțiale în Școala Maestrului Interior.

Vocația sa este de a transforma experiența umană prin Conștiență, de a iniția și susține procesele psiho-spirituale, și de a crea un spațiu sacru și sigur de lucru cu stările extinse ale Conștiinței. Consacrarea sa ultimă este aceea de a schimba lumea prin transformarea lăuntrică a fiecărei ființe umane care alege acest lucru. 

Despre Noi

Asemenea Inimii unui om, Centrul are multiple funcții și dimensiuni.

Experiența stărilor extinse ale Conștiinței
Spațiu Terapeutic Integral
Dezvoltare Personală Integrală
Educație Integrală
Împărtășire, susținere, Comunitate
Creația Conștientă de Realitate
Experiența spirituală a Vieții

Maestrul Interior

Este un nivel foarte larg de Conștiință și de Conștiență, care transcende și include dimensiunile dense (corp, energie, emoție, mental) și integrează dimensiunile spirituale ale Ființei. Este Omul conștient de adevărata natură a sa și a realității, și care trăiește în viața sa, aici, acum, acest Adevăr.

Este o stare extinsă a Conștiinței umane care poate fi stabilizată în experiența cotidiană. Este o stare către care se îndreaptă umanitatea în ansamblul ei. Nu poate fi învățată prin mijloacele tradiționale ale minții, ci doar prin experiența directă a expansiunii și prin integrarea stărilor extinse ale Conștiinței în viața liniară.

Atributele principale ale stării Maestrului sunt: starea de PrezențăConștiența (percepția), transparență (non-identificare), rezonanță (compasiune), capacitatea de a simți și de a administra diferitele stări, de a asculta, de a acționa din starea de Prezență.

Maestrul este o ființă umană Conștientă de natura sa de Creator al propriei experiențe. Este uman și divin simultan și conștient de aceasta. Este o ființă umană vindecată de iluzia separării de întreg. Atributele experienței umane ale Maestrului sunt Creația conștientăBucuria ce decurge din creație, capacitatea de a naviga în mijlocul diferitelor stări, situații, etc. El trăiește în mijlocul lumii, nu înafara ei.

Fondatori

Horia & Elena Francisc-Țurcanu

Un cuvânt de la HEFT

Ave, tuturor!
Suntem Horia și Elena Francisc-ȚurcanuHEFT, fondatorii Centrului Călătoria Inimii, a Fundației Călătoria Inimii și creatorii tuturor programelor reunite sub sintagma Școala Maestrului Interior
Aceasta este o Școală a Ființei, a Vieții, a experienței adevăratei anverguri a unei ființe umane. Am creat Călătoria Inimii și această Școală din convingerea că trăirea Adevărului despre noi înșine este accesibilă oricui alege să o trăiască. Mai mult decât atât, că această cunoaștere adâncă a Adevărului ne schimbă viața și felul în care creăm Realitate.
Experiența Adevărului este cheia eliberării și a vindecării, a bucuriei de a trăi, a creativității, armoniei și abundenței.

Este o Școală a Conștienței, adică a adâncimii cu care o ființă umană percepe Realitatea. S-a născut din propria noastră experiență de lucru cu stările extinse ale conștiinței și din efortul nostru de a aduce revelațiile în viața de fiecare zi. Mulți oameni au acces la revelație, dar puțini reușesc să-și transforme viața.

Astfel, Școala Maestrului Interior nu este doar despre explorarea adâncimilor și înălțimilor Ființei, ci mai ales despre integrarea acestei cunoașteri în Viață.

Maestrul Interior este cea mai înaltă stare de Conștiință a unei ființe umane. Este un potențial adormit în noi toți. Am trăit întreaga aventură a descoperirii de Sine și am ales să împărtășim cu voi, cei dispuși să vă luați viața în propriile mâini.

Împărtășirea noastră se numește Călătoria Inimii. Iar aceasta a căpătat forma unei adevărate Comunități cu aceeași Consacrare. Calea Maestrului Interior este calea oricărei ființe umane în transformarea sa lăuntrică.

La fel ca voi toți, am intuit dintotdeauna că există o dimensiune spirituală a Existenței și am căutat-o, fiecare în felul său. Dar, pentru a deschide din nou porțile Conștienței, a trebuit să ne reîntâlnim și în această viață, să ne redescoperim Consacrarea și valoarea cuvântului Împreună. Iubirea dintre noi a ars porțile percepției. Într-o bună zi ne-am reamintit totul și Adevărul a izbucnit în realitatea liniară cu forța unui uragan.
Suntem aici pentru a împărtăși cunoașterea prin experiență a Adevărului despre natura Ființei și a realității, pentru a participa la transformarea prin care trece Umanitatea acum. O străveche cunoaștere și experiență a Călătoriei de Conștiință și-a făcut loc în viața noastră cu forță imensă, și odată cu ea, Consacrarea noastră.

Școala Maestrului Interior este numele modern al unei Cunoașteri eterne, care a însoțit întreaga istorie a Umanității în această dimensiune. Calea Maestrului Interior este ansamblul mijloacelor experiențiale, esențializate, curățate de orice doctrină și de orice ideologie, este experiența pură pe care o punem la îndemâna oricui alege să exploreze adevărul despre Sine.

Măiestria Interioară este starea de Conștiință și de Conștiență a ființei umane iluminate, libere de condiționări, către care tinde orice om încarnat. Este starea în care umanul integrează în viața sa de fiecare zi natura divină a propriei experiențe. Este starea de Integritate, sau Întregire, a Ființei.

Am trăit uriașe transformări interioare și am parcurs împreună încercările, nu ușoare, ale transcenderii diferitelor niveluri de identitate. Am redescoperit mecanismele divine ale Existenței, am creat noi hărți ale Conștiinței și am sistematizat întreaga cunoaștere dobândită prin experiență astfel încât să fie experimentabilă de către oricine și comprehensibilă. Am simplificat abordări străvechi pentru a deveni aplicabile aici, acum, în acest moment crucial al experienței umane, dorind să punem la îndemâna tuturor celor care sunt pregătiți pentru acest lucru, mijloacele alchimiei interioare și ale transformării integrale a vieții.
Călătoria Inimii este transformarea lăuntrică, inevitabilă, a fiecăruia dintre noi. Destinul nostru de ființe umane este Ascensiunea, reunificarea conștientă cu Adevărul din care ne-am născut. Tot ceea ce noi HEFT suntem și facem este consacrat Ascensiunii și trăirii Maestrului aici, acum, în această lume și în acest moment. 

Pe scurt, pentru noi Maestrul nu este o filosofie, ci un mod de a fi, de a trăi și de a crea experiența vieții. Acesta este modul nostru de a participa la crearea lumii și ceea ce împărtășim cu ceilalți. Suntem creatori de experiență umană conștientă.
Facem asta prin explorările noastre de Conștiință pe care le numim Călătorii, prin Cărțile și evenimentele noastre, prin Conferințe și prin expedițiile inițiatice la antipozi. Am reînviat străvechile arte ale Percepției, Transformării și Vindecării și le-am adaptat timpurilor moderne, împărtășindu-le cu cei pregătiți să-și asume responsabilitatea propriilor vieți.

Am trezit în noi înșine Maestrul Interior și l-am adus în dimensiunea liniară a existenței. Măiestria este un mod de a trăi pentru noi toți. Timpurile trezirii sunt ACUM.

Tot ceea ce suntem și facem este în slujba marelui proces de transformare interioară a Umanității prin Conștiență.
Niciodată mai mult decât acum, în aceste vremuri de profundă tulburare, nu a fost mai multă nevoie de Conștiență și de ceea ce Călătoria Inimii și Școala Maestrului Interior au de oferit. Tot ceea ce vedem împrejurul nostru este oglindirea lumii noastre interioare și oportunitatea de a o schimba, împlinindu-ne menirea de ființe umane. 
Acum 2000 de ani, Marele Maestru al Umanității, Christos, a sădit semințele acestei transformări pe care o trăim astăzi. Și asta trăim acum. Maestrul se naște în Inima umanității, transformând totul, inclusiv Lumea în care trăim, căci aceasta este o proiecție a lumilor noastre interioare conjugate. 

 
 
 

Horia Francisc Țurcanu este autor, terapeut și călăuză în lucrul cu stările extinse ale Conștiinței.
Dar, înainte de toate, este un mistic, a cărui consacrare este aceea de a împărtăși cu ceilalți mijloacele experienței deschiderii și Cunoașterea care derivă din ea.
Astfel a fondat împreună cu Elena Francisc Țurcanu, Școala Maestrului Interior, întemeiată pe experiența directă a expansiunii de Conștiință.

Este creatorul a numeroase programe de Dezvoltare Personală și Spirituală,  întemeiate pe experiența directă a expansiunii. A structurat și sintetizat ansamblul de practici experiențiale și concluzii teoretice numite Calea Maestrului Interior, orientări precum Practica Respirației Conștiente și a Stării de Prezență sau Respirația Inimii.

Este scriitor, filosof și poet, a publicat numeroase articole, eseuri și interviuri pe teme de psihologie transpersonală, spiritualitate și filosofie. Susține conferințe pe teme de expansiune a Conștiinței, dezvoltare personală și spirituală. Creează programe personalizate de explorare interioară și transformare spirituală a vieții.

Este autorul Cărții Maestrului Interior și creatorul revoluționarului Model Sferic al Conștiinței, o nouă hartă a realității și baza teoretică a Școlii Maestrului Interior.

Împreună cu EFT este senior editor al Cărților Maestrului Interior.
Înainte de a fi fondat împreună cu Elena Francisc-Țurcanu Școala Maestrului Interior, a fost jurnalist și reporter, realizator de film documentar și reportaj.

 
 
 

Elena Francisc-Țurcanu – Psiholog și Terapeut Transpersonal, Ghid în călătoriile de expansiune a conștiinței și Mentor pentru cei aflați în procese de transformare psiho-spirituală. Creează și susține workshop-uri de Dezvoltare Personală Integrală. Și oferă însoțire ca și Life Coach.
A structurat și sintetizat orientări importante în Calea Maestrului Interior precum: Practica Puterii FeminineDansul Inimii, Respirația Inimii, Atingerea Terapeutică Integrală. 
Pasiunea sa este lucrul cu energiile vitale și corporale, ca oglindă a întregului Corp de Conștiință, în scopuri de vindecare și transformare interioară.
Organizează Retreat-uri în Natură fiind o mare iubitoare a naturii, a plantelor și animalelor.

Este un Maestru al lucrului cu energiile rafinate ale Ființei, Învățător și Vindecător Holistic.

A studiat cu Richard Moss, Tony Robbins, John Welwood și Stanislav Grof și a adus în România Respirația Holotropică.  
Împreună cu Horia Francisc-Țurcanu a dus această abordare (Respirația Holotropică) pe un nou nivel de profunzime a experienței și a integrat-o în Școala Maestrului Interior.
Vocația sa este lucrul cu dimensiunea feminină a Existenței, crearea de Comuniune și Comunitate ca mijloace de transformare colectivă a experienței umane. Ghidează sesiuni de explorare a Conștiinței și de vindecare personală și de grup.

Oferă Life Coaching sessions atât în România cât și în afara țării. A scris numeroase articole pe teme de psihologie experiențială, dezvoltare personală și spiritualitate, susține conferințe, workshop-uri și seminare pe teme expansiune a Conștiinței și transformare spirituală.

Este Creatorul Editurii Elena Francisc – Cărțile Maestrului Interior.
Înainte de a crea împreună cu Horia Francisc-Țurcanu Călătoria Inimii a fost Redactor-Șef al revistei COSMOPOLITAN – ediția Românească.

Newsletter

Abonează-te la newsletter și primești un cupon de reducere de 10% pentru prima ta comandă pe site-ul Călătoria Inimii