Dumnezeu în Trup » Călătoria Inimii Skip to content

Dumnezeu în Trup

Dana Lar

7 ianuarie 2023

Dintre toate minunile acestui pământ, cea mai frumoasă, cea mai minunată, cea mai împlinitoare este corpul uman, trupul de pământ în care divinitatea a ales să-și sădească scânteia de lumină și conștiența creației. Dumnezeu Întregul, este pretutindeni dar în trupul omului scânteia divină își recapătă Conștiența.

Am putea vedea, oare, plânsul norilor în ploaie, razele soarelui în curcubee, ori iarba și florile născute din fertilitatea pământului fără vederea acestui trup?

Am putea asculta sunetul oricărei muzici, sau măcar al vreunui cuvânt fără de auzul acestui trup?

Am putea mirosi, gusta, pipăi, am putea umbla, dansa, mângâia, iubi, am putea Crea ceva oricât de mic, fără această formă densă de pământ, numită corp?

Și totuși, dincolo de simțurile trupului, în profunzimea lui care pare întunecată, stă marele mister al lui Dumnezeu. În El stă Vindecarea și Cunoașterea, așteptând să fie trăită de către Om. Dumnezeu este ascuns în trup.

Dincolo de vederea ochilor, este lumina Viziunii, după cum dincolo de gândirea liniară este Spiritul omului. Sunt ÎNĂUNTRUL meu și al tău, ceea ce ne unește, în ciuda aparentei separări.

Și-atunci mă întreb și te întreb: când  și de ce am uitat să ascult misterul ascuns în trup?… când și de ce ai uitat să-l asculți? Poartă în el întreaga viață de acum și din toate viețile, toate întrebările și toate răspunsurile, … conține în el vieți de părinți, de bunici și străbuni cărora le-am pierdut șirul în curgerea timpului, … are în el, gata pregătit, tot ceea ce avem nevoie să fim în această lume. Astfel ni l-am creat cu Sufletul, numai că în uitarea întrupării ne-am separat de el, l-am renegat și l-am făcut vinovat de păcatul omenirii, de durerea lumii și suferința vieții.

Acest sentiment al separării este ceea ce ne ascunde Misterul lui Dumnezeu în propriile noastre corpuri. El se naște dintr-o judecată care ne desparte nu doar de propriile corpuri, ci unii de ceilalți, ne desparte de lume și de viață. Un gând face toate acestea. Cu toate că la niveluri subtile, dar și foarte vaste, suntem permanent interconectați, nu putem simți acest lucru din cauza  gândirii în care ne-am adâncit în milenii de existență umană.

Primul pas în a dizolva această separare, este Prezența: prezența în corp. Din ea se naște Conștiența pe toate nivelurile sale. Conștiența energiilor vitale, ale emoțiilor, ale atitudinilor, conștiența Cuvântului și a Gândului. Prezența deschide porțile Divinității în propriul nostru corp. Călătoria Inimii este călătoria interioară spre Conștiența divinului din noi. Este călătoria vindecării și a cunoașterii, aici, acum, în această viață, în acest moment.

A fi prezent în corp ne deschide către toate dimensiunile ființei deopotrivă dense și rafinate, văzute și nevăzute, dar cu certitudine simțite. A fi prezent în corp ne deschide către  reamintirea conexiunii naturale a ființei.  Acest lucru vindecă cu adevărat separarea pe toate nivelurile ( fizic, energetic, emoțional, mental) și ne deschide către frumusețea ființării, către bucuria  interconexiunii din Întregul după care tânjim toți și lasă loc divinității să-și facă simțită prezența în fiecare celulă și fiecare atom al corpului nostru.

Reflexoterapia este instrumentul prin care am ales, să împărtășesc cu tine prezența în corp și potențialul infinit al corpului de vindecare și autovindecare. Da, autovindecare, căci aici nu  este vorba despre vindecător și vindecat, ci despre redescoperirea Vindecătorului Interior care există în noi toți și vindecarea împreună.  

Reflexoterapia este doar un cuvânt. Dar în spatele său stă Prezența unificatoare și vindecătoare. Căci singura noastră rană, care se manifestă în toate dimensiunile – fizică, emoțională și mentală, este gândul separării. Nu există boală care să nu fie generată de separare și de ceea ce gândim.

Ceea ce împărtășesc cu tine într-o sesiune de Reflexo este Prezența. Este unificarea, este sentimentul de a aparține unui Întreg.

Suntem, fie că știm asta sau nu, toți într-o Călătorie de vindecare prin recuperarea divinității din noi.

Astfel, Reflexoterapia este mai mult decât o atingere vindecătoare a trupului.
Este o meditație împreună, o atingere de energie, o atingere a Inimilor și a Conștienței, un Împreună dincolo de ceea ce credem că suntem.

Este darul prin care redescoperi al tău univers interior și alchimia interioară de viață și creație;

Este conexiunea inimilor noastre și vindecarea separării ;

Este mai presus de toate, o reamintire a ceea ce corpul nostru este aici pe pământ : Templul Sufletului.

Dacă ceva rezonează în tine citind aceste cuvinte, îndrăznește și ai încredere să explorezi Reflexoterapia la Centrul Călătoria Inimii, în DETOX RETREAT – Seva Vieții.  Poate fi, pentru tine,  începutul prin care îți transformi realitatea și viața. Pentru mine este, fără îndoială, unul din instrumentele prin care m-am lăsat transformată și îmbogățită cu viață. Această transformare și îmbogățire interioară este ceea ce împărtășesc cu tine, căci nu putem dărui decât ceea ce suntem.

Cel mai de preț lucru pe care îl avem aici pe pământ, este corpul nostru; fără de el,  sufletul nu și-ar găsi, în alt fel, locul în această lume. Dar corpul poate deveni o capcană dureroasă și o închisoare în absența Conștienței. A-l atinge, a-l explora în profunzimi, a-l percepe, a-l simți în acest Retreat este un Dar pe care ți-l faci ție însuți/însăți și este o poartă pe care o deschizi, poate pentru prima dată, către eliberare. Vei ști că ai deschis-o, trăind ușurătatea și bucuria stării naturale de bine care este proprie adevăratei noastre naturi.

În adâncul Corpului, în profunzimea materiei, ceea ce suntem este, dintotdeauna Dumnezeu.

Te aștept cu mare drag la Centrul Călătoria Inimii pentru a explora împreună magnifica lume a corpului nostru, deopotrivă vizibilă și invizibilă, misterioasă și cunoscută, necunoscută, … recunoscută,

Dana Luna

Nu este nici un comentariu încă, fii tu primul.


Adaugă un comentariu

Newsletter

Abonează-te la newsletter și primești un cupon de reducere de 10% pentru prima ta comandă pe site-ul Călătoria Inimii