Gravitație sau Iubire » Călătoria Inimii Skip to content

Gravitație sau Iubire

Horia Francisc-Țurcanu

23 ianuarie 2023


Existența respiră în noi la fiecare clipă. Suntem legați prin miriade de fire de energie de tot ceea ce există. Facem parte dintr-un Întreg viu și conștient. Întregul este Relația dintre toate formele, fenomenele, ființele și dimensiunile. Întregul sau Dumnezeu: Relație și Creație. Forțele care țin la un loc Creația poartă un nume: Iubire. A fi Soarele propriei vieți, un act de Iubire conștientă. Percepția holografică a Realității. Ne reamintim CE suntem.


Respir. Sunt conștient că exist

Rămâi un moment atent la felul în care se naște fiecare respirație din centrul Inimii tale. Fiecare inspirație se topește în nemișcare și în plinătate, fiecare expirație se naște blând din această plinătate, o emanație care cuprinde lumea, întorcându-se în măreția sferică din care ți-a fost dăruită.

În pauza dintre un inspir și un expir, nemișcată, observă chiar acum, în vreme ce citești aceste cuvinte ce se petrec în Mintea noastră, felul în care Existența se pregătește să curgă în interiorul tău pe următoarea inspirație pentru ca apoi să se întoarcă în existența aflată pretutindeni de jur împrejur.

Respirația este pulsația necontenită a vieții care ne ține pe toți în miezul a ceea ce este. Nu e doar aer care curge în corp. Este Conștiență, percepție pe fiecare inspir, și este un act de creație pe fiecare expir. Este a simți și a crea. Este relația sacră și indestructibilă care afirmă că ești în fiecare clipă parte din Existență, că ești conștient, simți.

Oamenii, pietrele și stelele, planeta și copacii, păsările și norii și lumina pulsează și respiră o singură Respirație, manifestă în nenumărate forme, ritmuri și subțirimi, în funcție de natura ființelor. Ele sunt ceea ce sunt pentru că fac parte din Existență și pentru că Existența respiră în ele. Și în tine.

Fac parte din Întreg

Existența ne ține în interiorul său și ne respiră. Fiecare inspirație ne este dăruită și este o declarație de iubire a Existenței pentru noi. Fiecare expirație este o întoarcere acasă și o recunoaștere că facem parte din ceva … imens. Suntem renăscuți pe fiecare inspirație, și creăm lumea pe fiecare expirație. Percepție și gest. Relație și Creație.

Miriade de fire de Atenție leagă toate ființele și lucrurile într-un Întreg. Existența. Fire de atracție, un fel de gravitație, sau Iubire, care leagă nenumăratele elemente ale Existenței.

Corpurile noastre fizice sunt legate de planeta din care s-au născut prin fire de iubire pe care le numim greutate. Respirația este ceea ce traversează unificând toate formele. Planetele stau agățate de soarele lor prin iubire. Privirea noastră unifică lucrurile prin Conștiență, căci ce este privirea altceva decât unificare a lucrurilor și deci o formă de iubire?

Lumina unește toate ființele și formele și este la rândul său Relație, atracție și, de fapt, Iubire.

Întregul este Relație

Gândurile noastre se petrec în Minte și sunt ținute la un loc de această rafinată formă de iubire. Oriunde ne ducem Atenția, înăuntru și în afara noastră, nu facem altceva decât să deschidem căi în interiorul Întregului, al Existenței și aceste căi sunt legătură și sunt Iubire.

Atomii corpurilor noastre sunt unificați de forțe ale Existenței care îi țin legați unii de alții în vibrația lor necontenită și aceste forțe sunt Iubire, legătură, conexiune, atracție.

Toți oamenii din viețile noastre sunt acolo unde sunt pentru că forțe de care suntem mai mult sau mai puțin conștienți îi țin pe orbitele lor. Toate relațiile noastre cu oameni, lucruri sau situații sunt fire de Atenție, corzi de Iubire prin care Respirația întregului se scurge în fiecare detaliu.

Nimic din ceea ce trăim, nici o situație, nici împrejurare, nici un om nu este în viața noastră din întâmplare. Ci pentru că ceva din noi atrage și ține fiecare detaliu la locul său.

Creatură și Creator

Modelăm Existența la fiecare respirație, fiecare gest, fiecare gând, fiecare alegere.
Și la rândul nostru suntem modelați, prin ceea ce primim necontenit, din toate direcțiile, spațiile și dimensiunile.

La fiecare inspirație suntem o creatură pe care Existența o umple cu viață.
La fiecare expirație suntem creatori care remodelează energiile Existenței turnându-le în formele relațiilor noastre cu oamenii, cu lucrurile, cu situațiile și cu stelele din cer.

La modul cel mai direct, Respirația nu este umană, ci universală. Nu noi respirăm, ci acest Întreg din care ne-am născut.

Privirile noastre decupează căi în Existență și în acest sens, Privirea nu este umană, ci universală și este o străfulgerare în interiorul Existenței și al Conștiinței noastre, pe care noi o considerăm personală.

Înțelegerea, de asemeni, este străfulgerare care se petrece în interiorul Minții și este o formă ultra-rafinată de Iubire, de conectare între elemente în interiorul măreției.

Corzi de iubire: țin toate lucrurile, oamenii și situațiile în viața mea

Dorințele noastre sunt vectori de atracție, adică de iubire, sunt gravitație care atrage către noi oameni, lucruri sau situații, până când, din gânduri devin realități fizice.

Toate acestea alcătuiesc o hologramă a realității tale, în care ești centrul unui întreg univers multidimensional, care include și transcende dimensiunea formelor, a materiei. Ești, asemenea soarelui aflat în centrul unui sistem solar, cel care ține prezente în câmpul său de energie, toate ființele, situațiile și lucrurile cu care te afli în relație. Ele sunt legate de tine, centrul vieții tale, prin corzile de energie, atenție sau… iubire.

Da, chiar și lucrurile sau situațiile pe care crezi că nu le vrei, sunt ținute în moduri inconștiente în câmpul conștiinței tale și deci în viața ta. Lucrurile de care te temi, de pildă, relații dureroase sau evenimente indezirabile care se succed repetitiv. Dacă vrei să schimbi ceva în viața ta, e nevoie să devii conștient de lumea ta interioară, căci gândurile, atitudinile și emoțiile tale sunt acte creatoare de experiență, deschizând necontenit fire la capătul cărora sunt oameni, fapte, întâmplări.

Realitatea mea este o oglindă holografică a lumii interioare

Un timp foarte îndelungat te-ai considerat străin în propria ta viață, privind evenimentele ca fiind independente de tine, de gândurile tale. Te-ai considerat separat și astfel ai ignorat adevărul despre ceea ce ești: un nod uluitor pentru nenumărate fire de iubire, atracție, gravitație. Un centru pulsatoriu al întregii tale realități. Recunoscând conexiunea profundă între lumea ta lăuntrică și realitate, recunoști forțele prin intermediul cărora ești creat necontenit, și, la rândul tău creezi la fiecare răsuflare.

O nouă conștiență îți devine accesibilă și o nouă înțelegere asupra a ceea ce ești și ai fost dintotdeauna. Poate că ai citit undeva cuvintele unui profet care afirmă că totul este iubire, se naște și se topește în iubire. Ți s-a părut o metaforă, privind lumea plină de conflicte a vieții tale. Dar conflictele sunt acolo unde tu însuți ai trasat granițe, prin gândurile pe care ai fost educat să le gândești.

A fi soarele propriei tale lumi este a recunoaște că ești Relația dintre toate elementele din care este alcătuită viața ta, că aceasta reflectă, la propriu, modulările lumii tale lăuntrice. Este totuna cu a recunoaște că ești … iubire, ești gravitația care le ține la un loc într-o experiență coerentă pe care o numești ”viața ta”.

A ne reaminti CE suntem

Este un act de putere, această recunoaștere. Îți recunoști puterea de a modela realitatea, pe care o primești necontenit, pe fiecare inspirație, de la Întregul conștient din care te-ai născut. O putere pe care ai folosit-o dintotdeauna, e drept inconștient, și astfel ai făurit experiența vieții tale. Iar acum este timpul, dacă alegi asta, să intri deplin în stăpânirea acestei puteri pe care ți-ai negat-o.

Viața este o călătorie a conștienței, în care descoperim, negreșit, CE suntem în ultimă instanță. Te afli în această călătorie și dacă citești aceste cuvinte este pentru că a venit momentul recunoașterii adevărului și a reamintirii pe care o cauți dintotdeauna.

Școala Maestrului Interior este un loc în conștiință în care ne reamintim CE suntem. În acest loc, semănând cu o catedrală, doar că se petrece în Minte și în Inimă, ne-am lăsat cheile de care știam că vom avea nevoie când vom uita.

Om

1 Comment

  1. Avatar

    Multumesc cu Recunostiinta Horia!
    Ce ai transmis tu prin acest articol este ceea ce am simtit acum 6 zile cand citeam Cele 40 de legi ale iubirii. Am simtit atat de profund ca suntem iubire si totul este iubire si ca suntem intr-un vis in care nu ne amintim cine suntem, dar undeva, cumva prin acest vis patrund momente cand sti sigur cine esti si este atat de puternica simtirea incat crezi ca nu poti sa mai uiti niciodata, dar uiti dupa cateva ore. Acum aceata traire inca tine de cateva zile si cand am citit acest articol am tresarit in aceiasi stare este o confirmare materiala a ceea ce am simtit, Prin aceste fire care ne unesc se aprind din ce in ce mai multe lumini de constientizare! Amin! Luminita


Adaugă un comentariu

Newsletter

Abonează-te la newsletter și primești un cupon de reducere de 10% pentru prima ta comandă pe site-ul Călătoria Inimii