Transmutare. Suntem condamnați la minunăție » Călătoria Inimii Skip to content

Transmutare. Suntem condamnați la minunăție

Horia Francisc-Țurcanu

22 septembrie 2020

Soarele se ridică deasupra vârfului Godeanu pe la 7.30. Primele raze izbucnesc în splendoare și străpung într-o clipă vântul și ceața subțire de deasupra pădurilor. În partea cealaltă, spre sud-vest, crestele Retezatului se aprind roșu, aerul e proaspăt și mult, depărtarea rotundă a orizontului mărginit de munți întărește conștiența spațiului și o diluează pe cea a timpului.

Și așa este fiecare dimineață.

Suntem condamnați la minunăție

Ne mutăm în Paradis, scriam acum câteva săptămâni. Și acum suntem aici.

Locuim la o mie de metri înălțime, aproape în cer. De jur împrejur sunt păduri, animale și păsări. Uneori ceața subțire care se ridică deasupra pădurilor pare alcătuită din praf de aur, iar păsările desenează forme unduite când se sprijină cu aripa pe lumină.

Locul acesta este un Templu.

Un timp foarte îndelungat am venit aici pentru marile noastre Călătorii de explorare a Conștiinței. Templul este un loc de conexiune cu dimensiunea sacră a propriei ființe și a Existenței. Întregul parcurs Școala Maestrului Interior are fundația în dealurile rotunde ale acestui loc. Iar acum, Templul a devenit casa noastră și Centrul întregii noastre creații. Iar asta schimbă totul.

Termenul alchimic de transmutare pentru această mișcare fundamentală de viață este foarte potrivit, pentru că implică o mutare fizică ce urmează unei transformări interioare la niveluri mai rafinate. Așa s-au petrecut lucrurile. Am ales în cele din urmă să (ne) mutăm fizic, cu tot ceea ce suntem și creăm, în urma unui profund proces interior de transformare a Conștienței, care implică gândirea, rostirea, atitudinea, dimensiunea emoțională și psihică, și mai ales viziunea lăuntrică despre ceea ce suntem.

Acest act fizic, direct, concret, desfășurat în lumea formei, a materiei, este rezultatul unui proces interior îndelungat, transcendent, în care identitatea noastră s-a schimbat profund. Odată cu identitatea, întreaga noastră creație și exprimare, formele dar și profunzimea, anvergura dar și înălțimea acestei exprimări, s-au schimbat.

Actul fizic de mutare conține în el nenumăratele etape ale acestui proces de trans-formare interioară, și este o transformare calitativă a nenumărate transformări cantitative.

În astfel de dimineți, în care răsăritul soarelui dezvăluie atributele divinității în lumea formelor, în care frumusețea și adevărul și strălucirea clipei devin orbitoare, natura profundă a acestui act pe care-l numesc aici Transmutare se dezvăluie cu naturalețe, fără nici un efort, ca o evidență simplă.

Viața și întreaga existență este o curgere în care formele și energiile se transformă necontenit. Totul, absolut totul este în perpetuă mișcare și transformare, gândurile, emoțiile, atitudinile, energia vitală și corporală, gesturile și relațiile noastre, creațiile și tot ceea ne înconjoară, oamenii, situațiile, pământul și stelele. Totul este existență în curgere, în manifestare.  

Școala Maestrului Interior a fost dintotdeauna o școală de mistere, înrădăcinată în cea mai adâncă experiență a ființei și a realității. Experiența ultimilor 15 ani, care se adaugă experienței atemporale a Umanității aflată în propriul său proces de transmutare, ne-a condus în acest punct, în care Templul de pe Colina Lunii devine și Casa noastră, unificând două dimensiuni ale propriei noastre ființe.

Acest act, fizic dar și spiritual, de unificare, este acela care conduce experiența noastră personală, umană, dar și experiența colectivă a Școlii și a tot ceea ce înseamnă Călătoria Inimii, pe un nou nivel.

Privind răsăritul, respirându-l, lăsând ceața aurie a dimineții să unifice cerul, pământul și Conștiența observatorului care sunt, am certitudinea absolută a clipei, a momentului din care, privind împrejur, pot vedea Adevărul, Frumusețea, Iubirea și Libertatea, măreția și splendoarea lui Om. Sau, în limbaj mistic creștin, a Fiului. O imensă recunoștință pentru tot ceea ce am trăit vreodată, pentru întreaga Cale ce ne-a fost dezvăluită pentru a fi împărtășită, o imensă bucurie de a fi se revarsă în valuri și se amestecă în lumina dimineții.

Această recunoștință pentru experiența vieții și pentru existență, această bucurie curge din vârful dealurilor noastre, în fluvii mari, la vale, în dimensiunea orizontală a existenței, în fiecare dimineață.

Transmutarea cere curaj, pentru că implică o renunțare la identitatea veche.

Orice transformare în viețile noastre cere curaj. Omul este o ființă a obiceiului din care își face casă și reper. A schimba o identitate este a renunța la o casă și un reper. Și asta ne umple de frică, pe orice nivel de Conștiență s-ar petrece transformarea.

Cumva, împreună, am găsit curajul necesar acestei transmutări. Nu ar fi fost posibilă fără Iubirea dintre noi, fără Încrederea fiecăruia în celălalt și, mai ales fără conștiența consacrării noastre.

Numim consacrare răspunsul la întrebarea pentru ce sunt aici, în această lume, în această viață?

Pentru noi consacrarea este exact acest proces transcendent, de transmutare a conștiinței, de purificare a ființei lăuntrice și de conștientizare, a cărei finalitate este realizarea divinității interioare. Relația de iubire este consacrată acestui proces de ascensiune lăuntrică, relația noastră cu oamenii și cu lumea, prin ceea ce creăm și lansăm în lume este consacrată aceluiași proces. Tot ceea ce suntem și facem are o singură direcție.

Și de aceea acest moment de transmutare schimbă totul pentru noi și pentru Școala Maestrului Interior, pentru cărțile noastre și pentru marile noastre Călătorii. O nouă energie, un nou nivel de Conștiență, o nouă relație cu existența, sacralizată, o nouă coerență, profunzime și anvergură reprezintă acest moment.

Toți oamenii suntem în procese de transmutare odată cu întreaga existență. Numai că pentru mulți, frica de a schimba ceva în viețile noastre, este mai mare decât durerea resimțită din felul în care trăim. Și astfel preferăm de multe ori să trăim în labirinturi mentale, emoționale sau relaționale, rătăcind în viețile noastre, închiși în mecanisme de luptă și apărare, al căror fundament sunt identități care se simt separate de existență.

Această separare este singurul lucru care are nevoie de vindecare în ființa noastră. Nimic altceva, decât sentimentul separării. Asta ne vindecă mintea, sufletul și corpul, vindecă relațiile noastre cu trecutul, cu noi înșine și cu existența, vindecă ruptura față de divinitate și ne scoate din psihologia orfanului, al cărei atribut este singurătatea și durerea.

Transmutarea lumii interioare, care este totuna cu procesul de ascensiune, sau transcendent, este o artă și o știință foarte precisă, care se referă la procese lăuntrice care au legile lor și pe care omul le poate opera pe măsură ce devine tot mai conștient. Este un proces de maturizare interioară în care structura egotică devine tot mai centrată și mai stabilă. Dar dincolo de un anumit punct, pe care în Școala Maestrului Interior îl numim al viziunii, nu mai este vorba despre a modifica și administra niveluri interioare ale ființei, ci despre a ne deschide în fața divinității omniprezente și despre a ne oglindi în fiecare lucru, om, fenomen din viețile noastre.

Toți suntem pe această cale sacră a ființei și toți vom trece într-o bună zi prin întregul proces la capătul căruia se află experiența directă a Adevărului despre ceea ce suntem în profunzimea ființei noastre. Putem amâna procesul foarte mult timp, dar destinația omului este inevitabilă. Suntem, cu alte cuvinte, condamnați la minunăție, la Adevăr și Frumusețe și Iubire, căci aceasta este natura noastră profundă.

Prima întrebare pe care o pun oamenilor cu care lucrez, pe care îi ghidez în procesele lor de vindecare și transformare, este ce vrei? Ce vrei să trăiești în viața ta? Ce fel de relații, ce fel gânduri, ce fel de emoții, ce fel de atitudini, ce fel de relație cu corpul tău, cu oamenii și cu lumea? Pare simplu. Dar nu este, căci majoritatea nici nu îndrăznesc să gândească măcar că ar putea trăi ceea ce-și doresc, și de aceea nici măcar nu pot formula cu claritate dorințele lor.

Miliarde de oameni cred în aceste vremuri că existența este așa cum este, că lumea este alcătuită deja într-un fel care nu poate fi schimbat, și că nu au încotro, trebuie să trăiască așa cum se poate trăi. Crezând că nu pot face nimic pentru a-și schimba experiența vieții, trăiesc în frică și în condiționare și în absența bucuriei. În rarele momente când își pun întrebări, sistemele acestei lumi apasă din nou pe pedalele fricii și ale condiționării, pentru ca oamenii să nu descopere și să nu aibă încredere în puterea lor interioară.

Dacă oamenii ar descoperi ceea ce sunt în adâncul lor, dacă ar putea arunca o privire în profunzimea realității și a propriei lor inimi, atunci lanțurile fricii și ale condiționării ar cădea instantaneu. Și lumea în care trăim s-ar transforma pe măsură.

A împărtăși cu oamenii această Cunoaștere eliberatoare a Adevărului despre noi înșine și despre existență, face parte din consacrarea noastră. Adică din acel pentru ce al vieții noastre. Asta face Școala de Mistere numită acum Școala Maestrului Interior, asta fac Cărțile și Programele noastre. Cunoașterea nu valorează nimic dacă nu este împărtășită.

Astfel, această transmutare care se petrece la nivel personal dar și colectiv, face parte din marele proces de transmutare a Umanității. E despre noi toți.

Privesc împrejur, în miezul aceste dimineți strălucitoare, pe deasupra pădurilor care se întind până la orizontul bordat de munți. Mașinile și motocicletele noastre, cu numere de București, par mai degrabă decoruri de film postmodern. Suntem aici. Trăim în mijlocul propriului nostru vis despre noi înșine și despre această lume. Azi este echinocțiul de toamnă. Echilibru. Un nou timp, și, pentru noi, o lume nouă, pe care suntem nerăbdători să o împărtășim cu voi.

Această transmutare se reflectă deja în lucrul nostru personal cu voi, în călătoriile pe care le pregătim pentru anul viitor, în cărți și programe, care contribuie la transmutarea pe un nou nivel de conștiință a noastră, a voastră și a lumii.

Agnis & AmmaRa

Nu este nici un comentariu încă, fii tu primul.


Adaugă un comentariu

Newsletter

Abonează-te la newsletter și primești un cupon de reducere de 10% pentru prima ta comandă pe site-ul Călătoria Inimii