Trăim o imensă oportunitate, ACUM. » Călătoria Inimii Skip to content

Trăim o imensă oportunitate, ACUM.

Elena Francisc-Țurcanu

19 noiembrie 2020

Am putea crede că trăim numai provocări, dacă ne uităm la ce se întâmplă, acum, peste tot în lume. Catharsis și crize. Toate sunt, însă, despre creștere și transformare, despre vindecare și ascensiune, dacă avem curajul să facem alegeri noi și să le onorăm prin acțiuni serioase. Este ceea ce cred și nimeni nu mă poate convinge altfel. Trăim o profundă transformare. Și fiecare dintre noi poate juca un rol important în acest proces macro, colectiv, în care se află umanitatea.

Nu crede în futil!

Toți am văzut, de atâtea ori, de-a lungul vieții, unde am tot fost deficitari. Fiecare dintre noi știe, în propria-i sinceritate, ce are acum de schimbat. Putem face altfel decât în trecut. Chiar putem. Dacă vrem, cu adevărat, o schimbare.

Haosul este peste tot  în lume, în aceste zile, și oamenii din jurul nostru s-ar putea să reacționeze în feluri mai puțin plăcute. Agresivitate, furie, violență chiar, proiecții, închidere, frică.

Nu toată lumea se simte inspirată și încrezătoare, plină de recunoștință și de entuziasm când vine vorba de schimbare. Mulți se tem de schimbare. Mulți sunt blocați în durere. Mulți sunt paralizați în frică. Iar mulți sunt prinși în resentimente despre ceea ce nu mai pot avea sau despre lucrurile la care trebuie să renunțe pentru a putea continua în contextul actual. Unii încă așteaptă să ne întoarcem la „normalitate”.

Aceste următoare zile pot scoate la suprafață cele mai adânci disfuncții, prezente în fiecare dintre noi, și ne cere atenție, prezență, iertare, bunătate, îngăduință. Față de noi înșine și față de ceilalți. Acesta fiind prețul pe biletul de intrare la un viitor mai bun.

Mintea se va simți limitată în aceste următoare zile și sentimentul de futilitate va fi foarte prezent.

Nu o asculta. Respiră amplu, când mintea-ți spune „e degeaba”. Nu argumenta. Nu te lupta. Doar rămâi în deschidere și dă-ți voie să simți că nu a fost niciodată, la nivel global, un astfel de moment. O imensă oportunitate.

Da, o imensă oportunitate ce ne oferă posibilitatea de a gândi și de a acționa altfel decât în trecut. Ne forțează chiar. Iar Practica Prezenței este o cheie esențială, un instrument simplu și la îndemâna fiecăruia, ce ne aduce echilibrul de care avem atâta nevoie și ne conduce la …

eliberarea de emoții distructive  

Datorită energiei cathartice din aceste zile, este un moment foarte potrivit să îndrăznim să visăm la ceea ce nici nu ne-am imaginat. Asumă-ți riscul să faci ceva ce simți că-ți aduce bucurie și nu ai mai făcut demult. Ceva ce iubești. Dacă te simți izolat, conectează-te cu alte persoane. Cere sprijinul. Împreună este mult mai ușor.

Cu recunoștință,

AmmaRa

Nu este nici un comentariu încă, fii tu primul.


Adaugă un comentariu

Newsletter

Abonează-te la newsletter și primești un cupon de reducere de 10% pentru prima ta comandă pe site-ul Călătoria Inimii