Putem trăi sentimentul eliberării » Călătoria Inimii Skip to content

Putem trăi sentimentul eliberării

Elena Francisc-Țurcanu

17 noiembrie 2020

Mă simt profund inspirată de toate mesajele pe care le primesc în aceste zile și pentru care eman profundă recunoștință. Mulțumesc, din toată inima, pentru curajul oamenilor de a se deschide și de a împărtăși cu mine despre emoțiile lor, … de a trăi sentimentul eliberării.

Da, toți traversăm emoții foarte puternice în această perioadă.

Toți trăim nuanțe diferite de îngrijorare, de furie, de agresivitate, de anxietate, de vinovăție și, mai ales, de frică. Întrebări, de tot felul, și griji ne bântuie nopțile.

Cu toate că am conștientizat, de multe ori, cât de important este să ne mai și oprim puțin, ascultându-ne emoțiile fără să ne identificăm total cu ele, pare că tot uităm. Uităm că un simplu: Stop – Mă ascult – Respir – Las moale ne poate elibera de emoții distructive. Ne trezim, foarte des, pierduți în emoții. Identificându-ne cu ele. Uităm să ne oprim. Toți facem asta, toți mai uităm, oricâtă experiență am avea pe Calea Conștienței și în Practica Prezenței.

Valul de emoții distructive este uriaș, în această perioadă, la nivel global.

Frica, pentru mulți oameni acum, copleșitoare.

Sunt foarte multe workshopuri oferite online de oameni minunați, pretutindeni în lume, și asta mă bucură. Căci, pentru mine, asta înseamnă că există suport. Este susținere. Este împreună. Doar să vrem să hrănim conexiunea. Doar să vrem să ieșim din emoțiile care ne distrug. Doar să vrem să întindem o mână. Fie cerând sprijinul, fie oferindu-l. Dăruind, întotdeauna primim.

Atenția, o energie sacră, întoarsă (măcar puțin) înlăuntru, pe respirație, mai ales în mijlocul emoțiilor ce par să ne distrugă, poate fi cea mai rapidă cale să ne eliberăm de ele. În schimb, atenția ne-o investim, mai degrabă, în exterior.

Multe din mesajele pe care le-am primit în ultimele săptămâni, au fost despre emoțiile distructive ce par să preia controlul în viețile oamenilor. Și chiar așa se poate întâmpla, dacă nu facem ceva. Avem la îndemână foarte multe instrumente ce ne sunt oferite, chiar și la nivel virtual. Și fiecare în felul său poate fi un catalizator ce conduce la o puternică transformare și la a trăi sentimentul eliberării.

Fie că e vorba de o carte, un curs online, o sesiune de terapie, o discuție cu un prieten, o meditație ghidată, un film, un documentar, o piesă muzicală. Oricare din acestea poate fi exact ceea ce avem nevoie pentru a ne elibera de emoțiile copleșitoare.

Atitudinea deschisă, însă, este o cheie esențială.

Închiși fiind, în separare, nu avem cum a dărui și nici a primi. Putem doar rămâne blocați în emoții care ne distrug.

​Îți scriu acum, încurajându-te să îți dai voie să recurgi la orice instrument simți că te poate ajuta (meditație, respirație conștientă, practica prezenței, muzică, dans, scris de mână, terapie…) să îți păstrezi echilibrul în toată această nebunie ce trăim. Doar echilibrul te poate conduce la eliberarea de emoțiile distructive.​ 

Până când ne putem revedea live, în carne și oase –  pe Colina Lunii sau oriunde pașii ne vor putea duce pentru a ne întâlni -, tot ceea ce pot împărtăși acum cu tine, ca și instrumente de susținere, sunt aceste meditații ghidate și terapiile online.

Unele dintre aceste meditații ghidate au ajuns la sute de oameni care, cu ajutorul lor, au putut să-și schimbe perspectiva asupra vieții, au putut să-și transforme relația cu ei înșiși dar și cu cei dragi, au putut să se elibereze de emoții distructive. Mă simt profund recunoscătoare că pot contribui, și astfel, la procesul de transformare în care ne aflăm toți.

Nu mai trăim acele vremuri în care să trebuiască să mergi la terapie timp de 10 ani sau să meditezi vreo 20 de ani pentru a accesa miracolul stării de Prezență.

Print-un set de practici simple dar profunde, pe care le găsești în Cartea Maestrului Interior  este posibil să te conectezi cu înțelepciunea ta interioară, cu puterea ta de creator, este posibil să recreezi starea de armonie și pace, de liniște și de încredere, este posibil să simți miracolul momentului prezent, este posibil să simți energia vitală cum curge prin tine întărindu-ți sistemul imunitar căci… atunci când ești în prezență… poți asculta și conține emoțiile copleșitoare, le poți dizolva eliberându-te de forța lor distructivă. Iar sentimentul eliberării are o anumită energie și vibrație cu care, infuzându-ți fiecare aspect al vieții tale, merită să te reconectezi. Poate că de mult nu ai mai trăit sentimentul eliberării. Toți, de fapt, avem nevoie să trăim acest sentiment al eliberării. O putem face.

Când învățăm să accesăm resursele lăuntrice, descoperim cât de puternici suntem.

Iar emoțiile, oricât de tulburătoare sunt de multe ori, sunt mari învățători.

Doar să știm să le ascultăm, înainte de a ne elibera de ele.

Acum, în loc să mai petreci nu știu câți ani, făcând tot felul de practici și terapii care te îndepărtează de emoții, care te învăță să le bagi sub preș sau în sertărașe bine dosite în adâncuri de care apoi să te temi, poți alege să ai curajul a intra direct în emoțiile tale, ascultând ce au să-ți spună și, apoi, cu recunoștință, să te eliberezi de ele.

Atunci când înveți să accesezi starea de prezență, aceasta începe să dea naștere, să scoată la suprafață, toate capacitățile tale, abilitățile tale, pe care le-ai tot căutat în afara ta, proiectându-le pe unii și pe alții. Viața ta începe să aibă mai mult sens și sentimentul de eliberare – de emoții, de credințe vechi, de tipare de gândire care nășteau exact acele emoții distructive – este prezent în orice faci.

Pentru mine acesta este miracolul din Practica Prezenței pe care-l poți trăi chiar și în această simplă dar profundă meditație ghidată ce te conduce la Eliberarea de emoții distructive. O meditație pe care am creat-o inspirându-mă din multe mesaje pe care le-am primit în ultima perioadă și pentru care, din nou, un mare mulțumesc. Mulțumesc pentru curajul de a vă deschide și de a-mi scrie, de a cere sprijinul, recunoscând că … împreună este mai ușor.

Cu încredere în puterea noastră de a ne elibera de emoțiile care ne pot distruge,

AmmaRa

Nu este nici un comentariu încă, fii tu primul.


Adaugă un comentariu

Newsletter

Abonează-te la newsletter și primești un cupon de reducere de 10% pentru prima ta comandă pe site-ul Călătoria Inimii