Renașterea este o alegere » Călătoria Inimii Skip to content

Renașterea este o alegere

O trezire din hibernare

Femeie dragă, nu știu cum a fost la tine dar la noi, aici, sus pe Colina Lunii, abia acum se pregătește dna Iarnă să ne părăsească, promițându-ne însă că se întoarce, pe la sfârșitul anului, din nou, cu zăpezi ca-n basme. I-a plăcut mult pe la noi și nu s-a mai lăsat dusă. Iar noi ne-am bucurat, din plin, de a ei prezență. Ne-am bucurat, precum copiii, de multele straturi de zăpadă. În repetate rânduri. Coală albă, după Coală albă. Chiar și acum în aprilie. Până mai ieri a tot nins. Am fi putut alege să ne plângem, să fim nemulțumiți cum că „iar ninge”, însă am ales să ne bucurăm de fiecare dată când a nins și să ne minunăm de strălucirea zăpezii. Să ne așezăm, privind cu recunoștință noua Coală Albă, și să ne curățăm filtrele prin care ne privim pe noi și realitatea.

Însă, acum, pare că din clipă în clipă, mugurii vor exploda în extazul înfloririi. Primăvara se arată în toată splendoarea ei, abandonându-se complet precum o Fecioară în prima ei noapte de amor. O primăvara cum n-a fost nicicând, din multe puncte de vedere în ceea ce mă privește. Și sunt convinsă că la fel este și la tine. Ieșim dintr-o hibernare ce n-a ținut doar un sezon ci mai bine de un an întreg. Iar viața în care ne întoarcem acum este total schimbată. Nu mai putem spune că „ne întoarcem la viața noastră normală, ieșind din hibernare” ci, mai degrabă, ne creăm o nouă viață acum. Nimic nu mai este așa cum a fost. Și dacă am tânji după „normalitatea” care a fost, ar însemna să nu onorăm procesul de transformare în care ne aflăm acum.

Poate că și tu te simți în febra creației, pregătită să explodezi cu elan creator după ce ai gestat pe durata ciclului subteran prin care am trecut la nivel colectiv. Eu așa mă simt acum. Cu febră mare! Febra creației! Idei noi. Potențiale noi. Desenate toate, din efervescența imaginației cultivată în ritualul meu matinal, cu noi culori, vii și îndrăznețe. Mă simt foarte inspirată, la rândul meu, de multe femei din întreaga lume cu care am păstrat legătura. Femei care au curajul să schimbe, să-și transforme radical viața, în ciuda multor provocări și pierderi. Femei ce-și rostesc, cu mult curaj, adevărul și iau atitudine indiferent de piedici. Femei ce-și întrupează puterea creatoare. Femei ce recunosc și onorează trezirea Principiului Feminin peste tot în lume.

De asemenea, mă simt inspirată de femeile din Cercul Sacru Anam Cara cu care sunt acum în plină călătorie alchimică ce are numele:

Încredere în Magia Vieții urmând pașii din Alchimie

Unele dintre ele au avut curajul să pună la compost experiențele anului trecut și să le transforme într-un îngrășământ natural în grădina miraculoasă numită viață acum!

Poate că și la tine iarna a durat mai mult și abia scoți capul afară acum pentru a înmuguri. Întărește-ți rădăcinile, mai întâi, și apoi ai curajul să te renaști în această nouă realitate onorându-ți însă adevărul. Dincolo de oscilații – căci vei simți ba zvâc creator ba dorința de a te întoarce la hibernare – dă-ți voie să metabolizezi tot ceea ce ai trăit în ultima vreme. Să alchimizezi, transmutându-ți stările.

Anul trecut, în vară, singurul Retreat pe care am ales să-l păstrăm aici pe Colina Lunii (și care a fost circuit închis, rezervat doar celor din Cercul Sacru) a fost 

Anam Cara, Magic Retreat de Sânziene

Greu, aproape imposibil de pus în cuvinte experiențele, conștientizările, revelațiile, miracolele, înțelesurile, vindecările, ce trăim, în fiecare vară, în acest Retreat Magic.

Anul acesta, Anam Cara, Magic Retreat de Sânziene are ca și Chei Esențiale:

Detoxifiere, Echilibrarea Sistemului Hormonal și Endocrin, Magie,

Ritual de Purificare, Reflexologie, Alchimia Aromelor, … .

Femeie dragă, aici este AmmaRa scriindu-ți și aducându-ți aminte să-ți asculți inima care tânjește după apartenență. Trupul tău tânjește după Natură și echilibru.

Ai grijă, draga mea, de ceea ce se petrece în propria-ți grădina. E unică. Nu o compara cu a nimănui. Trupul tău este pământul tău. Grădina ta este doar a ta. La vară, aici, pe Colina Lunii, ne înflorim împreună onorându-ne lutul comun numit Anam Cara.

Îți scriu și pentru că simt să te invit la reflecție.  Am câteva întrebări cu care te încurajez să te așezi, în ascultare și privire lăuntrică, lăsând răspunsurile să apară din adâncuri. Sunt întrebări din seria celor pe care le folosesc, uneori, și în sesiunile individuale de terapie sau de life coaching. (dacă ai nevoie de o astfel de însoțire individuală, scrie-mi)

La ce ești dispusă, cu adevărat, să renunți chiar acum?

Cine erai tu anul trecut pe vremea asta când am intrat toți într-un fel de cocoon?

Cum ai considerat acest cocoon, această hibernare? Adică, cum te-ai poziționat?

Ai ales să ai o altă perspectivă decât aceea de „lockdown” sau ai hrănit frica codată chiar în acest termen atât de rapid însușit de toată lumea?

Ce s-a întâmplat cu tine în al tău proces de destructurare și de re-creație 

În ce formă nouă te renaști acum, ieșind din hibernare?

Sunt doar câteva întrebări cu care te invit să te așezi în ascultare. Când te asculți, cu atenție și cu deschidere, răspunsul iese la suprafață din adâncurile tale.

Eu mi-am creat, de mulți ani, obiceiul de a mă așeza în ascultare atentă, dimineața la prima oră. În ultima perioadă, de când am pornit călătoria alchimică de care am menționat mai sus, în ascultarea ce-mi ofer dimineața, am ales să despoi de orice semnificație mesajele pe care mi le mai transmit proprii mei sabotori lăuntrici. Stau în ascultare și cu tot ce primesc de la femeile care-mi scriu și împărtășesc cu mine durerile lor, provocările, oscilațiile, întrebările ce le frământă acum.

–         Dacă munceam mai mult și mai din greu… nu aș fi ajuns unde sunt acum…

–         dacă aș fi spus …xzz…, cu siguranță aș fi fost acum mai fericită…

–         iată, AmmaRa, chiar nu pot să renunț la acest obicei toxic…

–         nu, nu sunt în stare …

–         nu sunt suficient de bună…

Câte din ele sunt prezente și la tine în această perioadă?

Toate acestea, convingeri vechi, au fost hrănite și cultivate mult prea mult și au ajuns să aibă o forță uriașă asupra noastră.

În această vară, la Anam Cara Magic Retreat de Sânziene, împreună cu femei care sunt determinate să facă tot ce țin de ele pentru a renunța la aceste convingeri și să le înlocuiască cu ceea ce vor să fie ele acum.

A spune DA doar acelor invitații care, cu adevărat, îmi aduc bucurie, îmi încarcă inima și mă inspiră, mă acordează cu valorile mele esențiale, mă conectează la adevăr, iubire, frumusețe, contribuție, senzualitate, apartenență

Da, a fost o lungă iarnă care m-a forțat, în câteva rânduri, pur și simplu să mă opresc din toate. STOP. Când m-am oprit puțin din multa facere în care mi se părea că este normal să fiu (chiar dacă este iarnă și afară ninge… eu trebuie să fac… cum adică să mă opresc? Iar colile albe mi-au oferit multiple oportunități de a mă opri…), când am curățat calendarul și am intrat în ritm cu natura, propriul meu ritm natural al ființei s-a schimbat. Iar inima s-a deschis total, în compasiune și fără de judecată, față de ceea ce se petrece la nivel colectiv.

Am putut asculta vocea aspră a judecătorului meu lăuntric care acuza toată mascarada și toată manipularea, pe de o parte, și pe cei pierduți în inconștiență ce pleacă capul și acceptă orice le spune așa zisa autoritate, așa zișii experți care, vezi doamne, știu ei mai bine ce e bine pentru noi. Am ascultat această voce fără să-i dau apă la moară. Și am ales să nu mai am focusul pe problema din afară, pe cei care apasă pe pedala fricii, care se folosesc de putere în scop manipulator și nicidecum pentru binele oamenilor ci să mi-l îndrept înlăuntrul meu.

Unde mă folosesc eu de frică doar pentru a nu schimba?

În ce fel mă manipulez eu pe mine însămi pretinzând că-mi fac bine?

Așa că m-am dus în propriul meu proces alchimic până la rădăcina multor cauze care au condus la efecte ce, la rândul lor, s-au transformat în cauze și au creat alte efecte…

În ce formă nouă te renaști acum, ieșind din hibernare?

Acum, înainte de Marea Înviere, ce alegi, pentru tine, FEMEIE?

Te renaști înrădăcinată în propriul tău pământ curățat și detoxificat de vechile credințe și obiceiuri?

Te renaști conectată cu noile valori pe care le-ai descoperit a fi cele, cu adevărat, esențiale?

Te renaști dornică să îți asculți mai degrabă vocea înțeleptei dinlăuntrul tău decât vocea sabotorului?

Te renaști decisă în a-ți asculta nevoile trupului de a se reconecta cu ritmul natural al ființei?

Te renaști hotărâtă să te ridici și să-ți rostești adevărul întrupându-ți Puterea Feminină prin practică și prin comunitate?

Sunt foarte recunoscătoare pentru multele femei care-și asumă, în mod conștient, procesul alchimic și aduc transformarea în viețile lor devenind ambasadoare în Practica Puterii Feminine și onorând lutul comun ce ne conectează, femei între femei, Anam Cara.

Te aștept la Anam Cara Retreat Magic de Sânziene dacă vrei să

–         îți descoperi propria Putere Feminină,

–         îți faci noi prietene,

–         te reconectezi cu ritmurile naturale ale trupului tău,

–         te rostești din adevăr și să te simți ascultată și conținută, fără judecată și fără critică

–         aduci echilibru la nivelul sistemului hormonal și endocrin,

–         înveți despre Alchimia Aromelor

–         îți oferi câteva zile de detoxificare, de abandon în brațele mamei naturi,

–         un ritual profund de purificare….

Alătură-te nouă, Cercului Anam Cara, și redescoperă Magia Puterii Feminine creatoare și născătoare de o nouă viață.

Binecuvântez tot ceea ce se renaște acum în tine odată ce îți asumi Puterea Feminină și onorezi Marea Înviere. Tu te renaști, pe tine însăți, Femeie dragă, la această Înviere. Fă-ți acest mare DAR pentru că meriți.

Cu recunoștință,

AmmaRa

Nu este nici un comentariu încă, fii tu primul.


Adaugă un comentariu

Newsletter

Abonează-te la newsletter și primești un cupon de reducere de 10% pentru prima ta comandă pe site-ul Călătoria Inimii