Marele Maestru al Umanității » Călătoria Inimii Skip to content

Marele Maestru al Umanității

Unde poate fi găsit și trăit. Moarte și renaștere. Învierea și Prezența. Calea, Adevărul și Viața – Inima, Mintea și Corpul. Calea Maestrului Interior. Un singur pas către deschiderea Inimii.

Viața ca o școală a Sufletului

Un timp foarte îndelungat alergăm prin lumea cea largă având tot felul de scopuri. Ne trebuie una sau alta, ne luptăm să le obținem, apoi găsim alt și alt scop. Și este bine așa, căci învățăm despre noi înșine și despre viață. Căpătăm încredere în noi înșine și în existență.

Într-o bună zi descoperim un adevăr fundamental care răstoarnă multe din cele ce am crezut. Toate scopurile sunt pentru a obține o stare interioară de bine. Aruncă o privire în viața ta. Fiecare lucru pe care l-ai vrut vreodată a fost pentru a obține o stare lăuntrică. Doar că, de fiecare dată când ai obținut ceea ce ai vrut, starea cea bună a durat o clipă. Apoi ai căutat altceva de împlinit, pentru a o obține din nou, căci depinzând mereu de lucruri exterioare, nu durează. Exteriorul este schimbător.

Apoi sunt scopurile pe termen lung. Pentru a le împlini durează uneori o viață. Ne spunem că ne facem datoria, copii, case, lucruri mari și că împlinindu-le, la sfârșit, vom trăi starea. Și, din nou, este adevărat. Doar că din nou, trăind-o, rămâne întrebarea: asta a fost tot? Asta a fost viața mea?

După o lungă experiență umană începem să intuim un adevăr fundamental: experiența umană este o Școală a Ființei, în care sufletele noastre învață să creeze. Suntem copiii Creatorului și învățăm prin experiență directă, să creăm realități. Confruntăm consecințele propriilor noastre alegeri și astfel învățăm mecanismele profunde ale Creației.

La început, asemenea copiilor, depindem total de exterior. Credem despre contextul vieților noastre că este prefabricat și noi doar ne descurcăm în el. Apoi înțelegem tot mai bine că noi suntem aceia care creăm contextul vieților noastre și că exteriorul este mai degrabă o oglindă multidimensională care reflectă gândurile, cuvintele, atitudinile și emoțiile noastre.

Viața este relație și creație. O relație între interior și exterior.

În clasele mici ale vieții, lumea noastră interioară, stările noastre, depind de exterior, de oameni, de situații, de context. În clasele mari realizăm că lumea interioară determină condițiile în care trăim. Vine un moment în care decidem să modelăm lumea interioară și să creăm stările pe care dorim să le trăim.

Descoperim uluiți că transformând stările interioare, nu mai suntem cei care credeam că suntem. Ne transformăm identitatea. Aspectele noastre personale se resorb, începem să percepem multiplicitatea ființei și să înțelegem marile mecanisme ale Creației. Descoperim că suntem parte din ceva foarte mare și că structurile noastre egotice sunt mai degrabă un vis.

Dar cel mai important lucru pe care-l descoperim în acest proces de Ascensiune interioară, este natura noastră profund creatoare. Realitatea curge necontenit din noi, iar noi învățăm să o modelăm prin gânduri, cuvinte, atitudini și emoții, până când începem să trăim mai degrabă ceea ce dorim în viețile noastre, decât ceea ce nu dorim.

Examenele acestei școli pentru creatori este chiar experiența vieții.

Maestrul Interior

În fiecare din noi trăiește Maestrul. El este adormit un timp foarte îndelungat, cât noi suntem niște creatori începători. Trezirea Maestrului interior schimbă totul în viețile noastre. O cunoaștere și o înțelepciune care face parte din dimensiunea arhetipală a Umanității izvorăște din conștiința noastră și deschide calea creației conștiente de experiență a vieții. Maestrul Interior ia forma potrivită pentru fiecare dintre noi, astfel în cât să-l putem înțelege. Face parte din conștiința noastră înaltă.

El schimbă totul. Dar schimbarea fundamentală este una de Atitudine. Este despre deschiderea noastră în fața experienței vieții. Ego este natural închis. Se consideră separat, se teme și de aceea atacă sau se apără. Ego este partea din noi care caută totul în afară și crede că starea de bine depinde de exterior. Maestrul însă este deschis și cunoaște adevărul despre sine: stările sunt creații și depind de gândurile, cuvintele, atitudinile și emoțiile noastre.

Centrul Atitudinii, adică locul în care definim natura relației noastre cu existența, este Inima. Este locul în care Sufletul nostru este conectat cu corpul fizic. Deschiderea Inimii este un act de Atitudine. Maturitatea noastră de creatori este probată de gradul de deschidere al Inimii și, în consecință, de capacitatea noastră de a crea stări, independent de context.

Aceasta este principalul atribut al Maestrului, care-i deschide porțile Cunoașterii, ale Adevărului, Iubirii și Frumuseții, ale Vieții și ale Creației.

Maestrul Interior este o dimensiune uriașă a propriei noastre conștiințe, a cărei trăire ne schimbă complet viața, relația cu existența și capacitatea de a crea context. Este aproape un magician, căci sincronicitățile și darurile vieții îl însoțesc pretutindeni, indiferent în care zonă a dimensiunii liniare este activ.

Vei recunoaște mereu pe cineva care trăiește la nivelul Măiestriei Interioare, căci emană mereu bucuria de a trăi, este inspirat și generos, creează împrejurul său realități mari și bune și mulți oameni se bucură de prezența sa. Indiferent dacă creațiile sale sunt o firmă, o școală, o familie, un sistem de cunoaștere, existența pare că-l servește necontenit.

Maestrul Interior este o dimensiune a fiecărui om, inclusiv a ta. Oriunde ai fi și oricine ai crede că ești, destinul tău este, mai devreme sau mai târziu, trăirea Maestrului.

Marele Maestru al Umanității

Eu sunt Calea, Adevărul și Viața.

Dacă vrei să mă găsești, caută-mă în inima ta, și mă vei găsi.

Oricine ajunge să trăiască Maestrul Interior descoperă Prezența Marelui Maestru al Umanității. Cristos. Și poate alege să o ceară. O va primi întotdeauna.

Trăirea acestei stări a conștiinței umane, nu prea seamănă cu experiența lui ego. De fapt, este antinomia lui ego. Este o stare foarte deschisă a Inimii, care implică o identitate colectivă a Umanității. Cristos trăiește în toți oamenii și fiecare ajunge să trăiască într-o bună zi această stare arzătoare a Ființei, dacă alege acest lucru. La fel ca și trăirea Maestrului Interior, starea de Conștiință Cristică este întotdeauna o alegere. Trebuie să o vrei, ca să-ți poată fi dăruită. Și trebuie să o ceri.

A o primi înseamnă a renunța la cine ai crezut că ești, pentru a deveni ceva mai mare decât tine. Acesta este motivul pentru care, în stadiile infantile ale evoluției noastre lăuntrice, nu putem primi Prezența aurie a Maestrului Inimii: nu putem renunța la cine suntem, nici măcar pentru a deveni mai mult decât am fost. Partea din noi care nu poate cere și nu poate primi este exact acea structură interioară alcătuită din gând închis, numit ego.

Ego nu-l poate privi pe Cristos decât în exterior, zăvorât într-un concept sau o icoană. Nu-l poate trăi ca experiență în propria sa inimă, pentru că asta ar însemna sfârșitul său.

Maestrul, în schimb, este omul care a găsit curajul schimbării, al ieșirii din structură. El caută întotdeauna cunoașterea în experiența nivelurilor universale ale conștiinței și de aceea el cere și primește Prezența Marelui Maestru al Inimii, Cristos, vârful Ascensiunii lăuntrice.

Maestrul din noi nu se teme să renunțe la o identitate. El are conștiența eternei transformări a Întregului din care face parte. Este un Maestru al schimbării necontenite. Iar Cristos este expresia ultimă, cea mai profundă și cea mai cuprinzătoare a conștiinței sale.

Cristos este Omul arhetipal care trăiește conștiența propriei divinități, a identității cu Creatorul. Este Maestrul Maestrului, învățătorul ultim. Inima sa este Inima întregii Umanități, ca ființă universală și imagine a Creatorului. Este expresia supremă a umanității divine și a divinității umane, cum ar spune un filosof al adevăratei Cunoașteri.

Omul care s-a născut cu numele de Isus, fiul lui Iosif și al Mariei, devine Cristos. Este conștient că este una cu Tatăl și una cu fiecare ființă umană în care se manifestă Acesta. Viața sa în trup este reprezentarea impecabilă a destinului Umanității universale și a tuturor nivelurilor Conștiinței pe care aceasta le parcurge în lunga sa experiență și devenire.

Fiecare ființă umană, la capătul acestei Școli a Creației, realizează că este una cu Creatorul. Acesta este probabil examenul final.

Dar până la acest stadiu al Ascensiunii lăuntrice avem de integrat câteva niveluri pe verticala ființei noastre, care face conexiunea între uman și divin. Cel mai important nivel este Deschiderea Inimii, care reconstruiește complet relația noastră cu existența și deschide porțile Măiestriei de a trăi. Acesta este examenul pe care umanitatea încarnată pe această planetă îl are de trecut în vremurile noastre pentru a trece clasa pe nivelul următor al Școlii creatorilor.

Percepem dificultatea schimbării ca pe o criză. Nu există alte crize în viețile noastre decât acelea care preced o transformare. Criza generalizată prin care trece acum umanitatea este o criză de transformare. Una importantă, căci reprezintă o trecere într-o altă etapă de experiență umană.

Este momentul în care vedem dacă putem să privim în interior și să ne deschidem, în plină experiență de a fi în trup. Realitatea ne arată spre interior, acolo unde creăm gândirea ce articulează întregul nostru mod de a privi, atitudinile și fricile noastre. Dacă vom reuși această transformare împreună, atunci intrăm în etapa Măiestriei, pentru care a venit vremea în Ascensiunea noastră.

Ne temem că vom dispărea, dar mesajul pe care îl transmite Marele Maestru al Umanității, Cristos, prin experiența sa, este acela că nu există moarte. Există doar transformare necontenită, dincolo de care există doar Învierea pe un nou nivel de conștiință. Moartea este o renunțare la un status qvo, la o identitate pe care ne-am asumat-o în procesul nostru evolutiv și pe care este nevoie să o transcendem.

Moarte și renaștere

Vine sărbătoarea Învierii. Este momentul să reflectăm asupra procesului interior al transformării care poate fi formulat ca o necontenită moarte și renaștere. Schimbarea presupune o moarte a celor care am fost și o renaștere într-un nou grad de conștiență. Orice schimbare a identității noastre este o moarte și renaștere, și trece printr-o criză.  Viața este o necontenită transformare interioară.

Ne-am schimbat deja de o mie de ori. Am depășit nenumărate stadii, copilul din noi, diferite roluri și moduri de a fi, am parcurs nenumărate evoluții în viața aceasta, ca să nu mai vorbim despre viața sufletului nostru. Fiecare moment care a trecut este un stadiu al transformării și pentru a depăși momente dificile a fost nevoie să schimbăm ceva. Am murit adică într-un fel, căci după fiecare experiență a vieții am renăscut într-un mod nou.

Doar că au fost schimbări inconștiente. Iar acum, în acest moment astral al umanității, pe care îl simțim cu toți, este timpul să schimbăm conștient identitatea. Crizele de tot felul pe care le traversăm, personal și colectiv, sunt semnul că a venit momentul. Este un important examen în Școala care este viața noastră.

Această celebrare a Învierii lui Cristos ar putea fi celebrarea propriei noastre învieri și trecerea pe un nou nivel al propriei conștiințe și al vieții noastre. Scopul ultim al vieții noastre aici este transcendența, este evoluția lăuntrică. Toate celelalte mai mici sunt subscrise acestuia. Iar evoluția ne conduce în ultimă instanță către recunoașterea propriei divinități. Poate că mai este ceva experiență până la această etapă, dar putem deja intui Adevărul în mesajul Marelui Maestru al Umanității care este, pentru totdeauna, Isus Cristos.

O Călătorie a Inimii

Viețile noastre sunt Călătorii ale Inimii, căci Inima, punctul de conexiune cu Sufletul nostru, este aceea care evoluează deschizându-se tot mai mult și transformând întreaga noastră realitate mentală, emoțională și corporală. Nu gândirea noastră tot mai sofisticată conduce Călătoria, ci spațiul sacru al Inimii despre care vorbește, întotdeauna, Cristos.

Gândirea liniară este aceea care structurează ego-ul și astfel se auto-limitează. Dar deschiderea Inimii transformă corpul, mintea și sufletul. Dincolo de gândirea liniară și de ego sunt domeniile magice ale Minții universale care devin accesibile omului conștient de ele.

Toți suntem în Călătoria Inimii. Iar Calea, oricât am întârzia pe ea, este inevitabilă și trece prin deschidere și Măiestrie, către marele destin al fiecăruia și al Umanității din care facem parte. Și dacă Cristos este în Inima fiecăruia, atunci nu există decât o singură Inimă care bate în noi toți, cea a lui Cristos, o singură răsuflare, care ne respiră pe toți, iar destinația este, simplu, El.

Doar spaimele noastre ne despart de transformarea lăuntrică. Și ele se nasc din ferecarea în structură, în ego, în închidere. Și din neputința de a ieși din identitate.

Până la un punct, acela al Inimii deschise, procesul transcendent depinde doar de noi înșine. Dincolo de el, în dimensiunea Maestrului Interior, survine reamintirea a ceea ce suntem noi cu adevărat și atunci ne deschidem către dimensiunile spirituale ale propriei ființe și primim – dacă cerem – sprijinul unor forțe ale Conștiinței Universale a căror cupolă este Cristos. Acesta este drumul Maestrului Interior aflat în conexiune cu Adevărul.

Aceasta este consacrarea finală a oricăruia dintre noi, fie că suntem conștienți de asta fie că nu.

Iar pentru aceia care sunt conștienți de acest lucru sau care intuiesc că Inima este Calea regală către Adevăr și către Viață, am creat tot ceea ce numim Călătoria Inimii. Ea cuprinde tehnologia interioară întemeiată în Prezență necesară parcurgerii căii până la deschiderea Inimii, și apoi Calea Maestrului Interior care transformă întreaga viață dezvăluind natura noastră profundă de creatori. Cuprinde de-asemeni Cartea Maestrului Interior și cărțile ce poartă numele Maestrului, și toate explorările noastre de conștiință menite Ascensiunii dincolo de ego. Totul este dedicat acestui proces numit Ascensiune.

Totul este despre transformare interioară, adică despre moarte și renaștere pe un nou nivel.

De aceea, pentru noi, cei aflați în călătoria conștientă a Inimii, sărbătoarea Învierii este una cu cea mai înaltă semnificație, căci Învierea este învățătura supremă pe care ne-o oferă Cristos cel Viu, Omul divin și Divinul uman

Maestrul Interior este un maestru al schimbării, al morții, renașterii și Învierii, mereu pe un nou nivel de conștiență, în drum către propria noastră divinitate. Nu există altă cale decât cea a transformării identității și este întotdeauna și pentru totdeauna o cale lăuntrică pe care suntem toți chemați.

Agnis

PS. Tot ceea ce suntem și facem este o Călătorie a Inimii, onorând marea călătorie a Umanității către propria sa divinitate. Ca de fiecare dată cu ocazia sărbătorii Învierii, Cărțile Maestrului InteriorRetreat-urile de practică a Prezenței, Meditațiile ghidate și tot ceea ce avem de oferit conform consacrării noastre, devine accesibil tuturor. Cele mai mari reduceri de preț ale anului sunt acum. Dacă rezonezi cu ceva din toate acestea, atunci este momentul să faci un pas către propria ta consacrare. Sau să îi ajuți pe cei care contează pentru tine să pășească pe Cale. 

Găsești aici

Cartea Maestrului Interior

Toate Cărțile Maestrului Interior

Retreat-urile verii Călătoria Inimii în natură pură

Programul online Inițiere în Practica Prezenței

Programul online Arta Ascultării Atente

Călătorii interioare, meditații vindecătoare

Școala Maestrului Interior

Nu este nici un comentariu încă, fii tu primul.


Adaugă un comentariu

Newsletter

Abonează-te la newsletter și primești un cupon de reducere de 10% pentru prima ta comandă pe site-ul Călătoria Inimii