Filă din al meu jurnal împărtășesc cu tine » Călătoria Inimii Skip to content

Filă din al meu jurnal împărtășesc cu tine

Elena Francisc-Țurcanu

7 februarie 2020

Mă simt coborâtă în psihicul colectiv, pe tărâmuri pe care, în trecut, mi-a fost de multe ori teamă să pășesc. Profunzimea lor părea înfricoșătoare. Nu de întunericul lor m-am temut, ci de o anumită vibrație pe care nu știu nici acum să o pun în cuvinte. Însă, acum, nu mai simt teamă. În această „pauză” pe care mi-am oferit-o, mă deschid, ascult, primesc, simt și schimb percepția. E tot ce pot face. Căci, la fel ca și tine, și eu am nevoie să vindec răni și dureri. Și profit de această Lună Plină vindecătoare pentru că energia ei ne revelează tuturor ceea ce avem nevoie să vindecăm. Ne arată ceea ce ne ține încă în vechi frici, împiedicându-ne să strălucim.

Este un moment prielnic cu un potențial uriaș de vindecare,

pe măsură ce ne întoarcem, fiecare în felul său, atenția înlăuntru, în ascultare, și ne dăm voie să privim – fără teamă – acele spații din noi în care am depozitat multă durere.

Însă vindecarea nu este posibilă fără conștiență, fără deschidere, fără decizia de a schimba felul în care percepem durerile, rănile.

Avem acum oportunitatea de a ne deschide inimile și percepția.

Te invit s-o facem împreună. E mai ușor, împreună. Provocarea de a ne deschide și de a percepe realitatea într-un mod nou, nu este doar la nivel individual, ci și colectiv. Și te invit să simți în tine rana separării. Pe toți ne doare această separare. Închiderea față de lume și, mai ales, față de Sursa care suntem, conduce la separare, la ruptură. Și asta doare căci, în separare fiind, alunecăm în control, în a pune etichete, în a judeca, în a critica. În adâncul nostru toți vrem pace și liniște și unitate și iubire și armonie. Și, în ciuda a ceea ce vrem, cumva, tot în conflicte și în lupte și în credințe limitative ne complacem.

Te invit să arunci o privire în viața ta acum și să-ți pui aceste întrebări:

Mă exprim, cu ușurință, din adevărul meu?

Acționez în acord cu acesta, respectând, în același timp, și integrând adevărul celorlalți din jurul meu?

Habar nu am cum este la tine, dar la mine, sinceră să fiu, este cam dificil uneori. Mai ales când vine vorba de subiecte precum sistemul medical, sistemul de educație de la noi din țară, poluarea și distrugerea pădurilor… Și totuși, oricât de dificil îmi este de cele mai multe ori, sunt conștientă că doar schimbarea perspectivei mă poate ajuta să îmbrățișez tot ceea ce este. Așa cum este.

Sunt conștientă însă că, în ciuda a tot ceea ce se petrece acum în lume – evenimente la care și eu am contribuit,  am nevoie să-mi păstrez încrederea că putem crea o altă realitate în care să ne trăim viața. Da, am auzit aceste vorbe de atâtea ori încât parcă nici nu le mai dăm crezare și, totuși, acesta este adevărul: Pacea pe care o vreau în lume, trebuie s-o creez în mine mai întâi. Liniștea, la fel. Comunicarea, de asemenea, să capete o altă vibrație. Încrederea e cheia!

Mă așez în această ascultare pe care mi-am oferit-o și pornesc cu pași mărunți pe puntea către Sursa care sunt. Mă pornesc către o înțelegere tăcută din care să-mi nasc noile creații. O parte din mine se răzvrătește, strigând cum că ea vrea acțiune. Acum! Vrea luptă împotriva sistemelor cu care nu sunt de acord. Și o altă parte din mine vrea, pur și simplu, să renunțe la tot: „mai bine mor, căci e degeaba. Nimic nu se schimbă în lumea asta”. Ce fac? Ce parte din mine ascult? Toate au dreptate și al lor adevăr. Aleg să tac. Să respir profund. Să mă așez în liniște și-n ascultare. Doar așa pot vindeca răni profunde. Ale mele, ale părinților mei, ale străbunilor mei. Ale lumii. Ascult. Primesc. Accept și apoi privesc cu alți ochi și cu o vibrație mai răbdătoare, mai liniștită, totul. A fost cum a fost pentru că așa trebuia să fie. 

Dar acum? Acum?

Acum pe ce vreau, cu adevărat, să-mi pun atenția? Pe ce aleg să-mi păstrez focusul? Ce vreau să trăiesc de acum înainte? Multe ar fi, chiar acum, de cârpit. Și, dacă aș face asta, m-aș simți activă. Iată, fac ceva! Cârpesc! Înnădesc! Înnod ce a fost rupt! Și poate chiar reușesc să le pun la loc. Și nici nu mai contează că este mai mult o risipă enormă de energie dacă dau curs dorinței de a face, rapid, ceva. Da, multe ar fi acum de cârpit!  Și? Și? Chiar vreau cârpeală? Renunț la cârpeli și-mi întorc atenția pe ce vreau, pe termen lung, să creez, să manifest, să exprim, să trăiesc.

Dar tu – respiră chiar acum profund și simte –, tu ce vrei cu adevărat să creezi, să exprimi, să manifești, să trăiești? Ce vrei? Dacă ai ales să citești această filă din al meu jurnal, intră total în jocul meu și pune-ți întrebările, cu sinceritate, și-apoi ascultă-te!

Respiră și dă-ți voie să te asculți cu atenție.

Ascult și eu, la rândul meu, și simt cum valul uriaș de frică, de furie, de violență, de mizerie, de durere, crește în lume. Și, conectată fiind cu acesta, recunosc adevărul: toate fac parte din viață. Tot ce pot face este să aleg cum percep toate acestea.

Ascult și simt și primesc noile potențiale de vindecare. Ele sunt prezente. Dincolo de orice furie și violență, de frică și durere, există și încredere, și optimism, și putere de a percepe altfel lucrurile. Există și curajul de a deschide inima și de a curăța filtrul prin care privim realitatea. Există și recunoașterea conexiunilor dintre noi, în spatele zidurilor separării. Există și putere creatoare și strălucire.

Mă așez și mă ascult, ascultându-te și pe tine. Fă la fel, te invit acum. Hai să privim, cu ochi blânzi, la tot ce am considerat până acum ca fiind dureros, tot ce ne-a rănit, și să îndrăznim să vedem și ce ne-a adus bun. Căci ceva bun, cu siguranță, ne-a adus. Hai să jucăm acest joc, acum, la Lună Plină, vrei? Curățăm privirea! Schimbăm percepția! Reformulăm! Rescriem povestea legată de rănile noastre, de durerile noastre. Cum aș reformula eu propria mea poveste legată de durerile și rănile pe care le-am avut? Mă așez, în spațiul sacru al inimii mele, ascult și…renunț la vechea poveste. Dar tu, TU, cum ți-ai reformula propria ta poveste? Tu la ce ai da drumul acum pentru a putea, apoi, să-ți arăți strălucirea în lume?

Haide să respirăm profund, împreună:

Inspir întreaga mea realitate, așa cum este ea. Și expir tot ce simt că încă mă doare, mă ține în non-exprimare, în separare. Las. Doar las. Și iar inspir profund întreaga realitate. Și, apoi, doar las. Las. Dau drumul.

Ascult vibrația compasiunii. Ascult vibrația acceptării. Ascult și simt vibrația iubirii.

Doar așa pot vindeca, acum, la această Lună Plină.

Continuu să rămân în ascultare, în liniște, în deschidere, pentru a primi darurile pe care Existența mi le ofereră acum. Respir, o respirație lungă și profundă, precum un râu ce curge-n mine și irigă pământul – trupul. Răni ce țin de feminitate, de trup, de sexualitate, de fertilitate, de iubire, au fost trezite și auzite și integrate în ultimii ani. Și vindecate, pe măsură ce am pășit către întregirea mea, către întruparea puterii feminine. Prin Practica Puterii Feminine, mi-am revelat mie însămi răni ancestrale legate de feminitate. Și, în același timp, am însoțit sute de femei să-și recunoască și să-și integreze puterea feminină. Celebrând-o!

În ascultare atentă rămân acum și în tăcere, adânc în fertilul întuneric din care-mi nasc noile creații. Căci știu ce vreau să fiu și cum vreau să trăiesc.

Și continuu a mă deschide în fața unei mult mai largi perspective asupra procesului transformator în care suntem toți. Fiecare are ritmul său și nivelul de conștiență din care acționează – cu încredere sau nu acționează – complăcându-se în zona de confort.

Respir. Ascult. Mă simt și mă las prinsă în dansul meu lăuntric între moarte și renaștere.

Moarte și Renaștere este tema acestei luni. 

Și renunț să mai cred că nu pot face nimic, că nu pot schimba eu sistemele lumii. Da, într-un fel nu pot și, totuși, pot! Căci schimbarea mea, schimbă realitatea în care-mi trăiesc viața și schimbă dinamica relațiilor mele și schimbă vibrația pe care o eman în lume.

Straturi, straturi, straturi, acum la această Lună Plină, tot felul de straturi, putem conștientiza. Multe am tot dat jos, de-a lungul vremii, din aceste straturi. Toți. Fiecare în felul său. Multe am refăcut, din nou și din nou, prin alunecarea în aceleași tipare de gândire și de comportament, în aceleași frici și griji și îndoieli și închideri și justificări și scuze. 

Uităm, uităm, uităm, de atâtea ori uităm că dincolo de toate aceste straturi, lumina și strălucirea inimilor noastre, este vie și dornică să se arate lumii. Și, totuși, aceasta este adevărul. Lumina inimilor noastre, e vie și abia așteaptă să strălucească în lume. Acum, la Lună Plină, ne aducem aminte.

Cu această lumină și strălucire interioară, specifică inimii tale, te invit să te conectezi în următoarele zile.

În ciuda provocărilor, de orice natură ar fi ele și de orice intensitate, oferă-ți momente de pauză, de stop, de respirație profundă, de ascultare, conștientizând focul lăuntric din inima ta. 

Eu asta am ales să fac, în aceste zile de dinaintea Lunii Pline. Să fiu atentă la atitudinea cu care-mi gestionez emoțiile și să-mi curăț tot ce-mi ține îmbâcsit filtrul prin care îmi văd propria strălucire, pe care, apoi să o las a emana în lumea în care trăiesc. Chiar de îmi vine, de multe ori, să fug cât mai departe și să mă ascund cât mai în adâncuri de tot și toate. Tentația de a fugi, de a mă ascunde, de a renunța, încă mai apare, și poate va fi mereu. Când o simt însă, îmi readuc aminte că ceea ce contează este atitudinea pe care o aleg în fața tentațiilor, emoțiile, obiceiurilor vechi.

Oprește-te, preț de câteva respirații ample, de cât mai multe ori de-a lungul zilei, în următoarele zile cu Lună Plină. Și adu-ți aminte să-ți asculți inima și să-i simți strălucirea. Privește Luna Plină, îți va readuce aminte, dacă ție îți este greu să-ți amintești, că doar tu îți poți emana propria luminozitate în lumea în care trăiești. Nimeni altcineva nu o poate face pentru tine. Doar tu poți curăța ceea ce te face să te simț separat, separată. Filtrul prin care te privești și vezi lumea tu ți l-ai încărcat. În aceste zile cu Lună Plină primim o energie precum o rază de lumină ce vine să ne arate ceea ce încă ne mai apasă, ne mai îngreunează, tot ceea ce ne ține în vechi tipare, în umbră, în non-strălucire.

Eu cred în semnăturile cosmice pe care chiar noi ni le-am lăsat cândva pentru ca, într-o bună zi, precum aceasta, să ne reamintim. Să ne reamintim nu doar că putem ci și că avem susținere mereu. Iar în aceste zile suntem încurajați să ne conectăm cu tot ceea ce ne aduce bucurie, cu tot ceea ce ne entuziasmează, ne deschide inimile. Suntem încurajați – în aceste zile cu Lună Plină – să ne simțim focul  interior, Soarele lăuntric.

Strălucirea ta doar tu ți-o poți arăta.

Re-amintindu-mi, îți re-amintesc și ție că: Viața este ACUM!

Că Viața este despre experiență, despre Prezență, despre a curge cu tot ce vine, fără a ne mai tot împotrivi și a ne convinge că „avem dreptate”, despre a zâmbi mai mult (poți zâmbi chiar acum când citești aceste cuvinte?).

Viața este despre a trăi cât mai mult în prezență, cu toate cele, și nicidecum nu este despre control.

Ce simți că te bucură cel mai mult? Răspunde-ți sincer însă fără să adaugi… „da, dar cine are timp pentru asta?” Doar conectează-te cu ceea ce te bucură. Ce simți că îți aprinde scânteia interioară? Ce îți ridică Soarele Interior pe bolta dinlăuntrul tău? Atenție! Fără: „da’, dar….” Ci doar readu-ți aminte de ce te bucură, ce dă sens vieții tale, ce aprinde zvâcul tău creator, scânteia inimii tale.

În aceste zile cu Lună Plină mai este și despre curățenie în tot ceea ce ne ține departe de starea de prezență, departe de liniștea pe care ne-o dorim și de sentimentul de a fi în pace cu viața pe care o trăim. Tu știi ce te ține departe de toate acestea. Tu știi și de ce te tot complaci în același comportament privându-te de bucurie, uitând că starea de prezență creează miracole, refuzând să ai încredere că în tine este și liniște.

Mai ții minte că a te asculta este o cheie fundamentală în a crea liniștea?

Ascultă-te! Chiar și doar câteva minute pe zi. Întoarce atenția înlăuntru și ascultă-te, respirând.

În aceste zile cu Lună Plină vei simți – dacă îți dai voie – zvâcul creator născându-se în tine.

Ai curajul și manifestă-l, Exprimă-te. Vei simți motivație, elan, zvâc. Vei simți dorința de a te arunca, total, în proiecte începute și tot amânate, sau vei începe proiecte noi. Și, cu siguranță, vei putea închide ce este de închis. Ai curajul și pune punct!

Profită la maxim și inspiră, din energia prezentă în aceste zile, curajul de care ai nevoie pentru a da la o parte frici vechi care te-au tot ținut pe loc, care te-au împiedicat să strălucești, să te exprimi. Nici nu mai contează de ce te-ai tot agățat de aceste frici, de ce ai tot evitat să te uiți la unele lucruri din viața ta, la unele aspecte din relațiile tale, de ce ai neglijat unele dureri – corpul ți-a vorbit, chiar a urlat – explodând în diferite forme și moduri și simptome. Profită la maxim, în aceste zile cu Lună Plină,  și oferă-ți spațiu pentru a simți cu energia prezentă te susține să te eliberezi de toate acestea.

Adu-ți aminte că Luna Plină este precum un portal prin care poți elibera tot cea ce nu-ți mai servește. Adu-ți aminte să te oprești, să-ți oferi pauza de care ai nevoie. Am tot scris și nu voi obosi s-o fac, să îți reamintesc despre:  Pauză. Stop. Ascultare Atentă.

Energia prezentă în aceste zile te poate ajuta să scoată din corpul tău, din mintea ta, din inima ta, din viața ta, tot ce nu îți mai folosește, tot ce te împiedică în al tău proces de vindecare, de transformare, de evoluție. Însă TU trebuie să acționezi! Luna Plină, energia prezentă, n-o vor face în locul tău! TU trebuie să te oprești puțin, să îți creezi timp și spațiu pentru tine, să te asculți, să privești înlăuntrul tău și apoi să lași tot ce-i de lăsat. Dacă simți că ai nevoie de susținere, în acest proces de curățare, de lăsare, scrie-mi! Sau, pur și simplu, hai să ne conectăm la Lună Plină. Pentru vindecare și curățare și eliberare. Pentru strălucire și elan creator.

Vom mai pica, vom mai aluneca, vom mai uita, căci toate fac parte din dansul vieții. Ne readucem aminte însă, mereu și mereu, tot mai rapid. Așa cum ne readucem aminte acum că mereu la Lună Plină adunăm roadele ultimelor luni. Iar această Lună Plină, acum, ne dă boost.ul de care avem nevoie pentru a crede în noi înșine, în puterea noastră de creatori. Toți avem nevoie, din când în când, de un boost de încredere.

Vrei un boost?

Dacă DA atunci nu aștepta însă ca Luna Plină să vină și să te injecteze cu acest boost!

Acționează! Ieși din băltire! Iești din tiparele vechi! Smulge-te! Scutură-te!

Mișcă-te! Mișcarea înseamnă Viață! Și deschide-te în fața Existenței primind tot ce are să-ți ofere.

Curgi cu Viața, de vrei să trăiești cât mai mult în prezență!

Cu strălucirea inimii mele deschisă și cu iubire în loc de emoții distrugătoare, îndrăznesc să suflu în focul tău lăuntric și să-ți onorez Soarele Interior.

Păstrez vie încrederea în puterea mea de a visa și de a transforma în exterior ceea ce visez înlăuntrul meu.

Și fie să te molipsesc cu virusul pe care-l am și care se numește…

…vizionar incurabil! 

 AmmaRa

Nu este nici un comentariu încă, fii tu primul.


Adaugă un comentariu

Newsletter

Abonează-te la newsletter și primești un cupon de reducere de 10% pentru prima ta comandă pe site-ul Călătoria Inimii