Ceea ce crezi, trăiești! » Călătoria Inimii Skip to content

Ceea ce crezi, trăiești!

Elena Francisc-Țurcanu

3 octombrie 2022

Realitatea este doar o reflexie a credințelor tale

Două femei, pe o bancă, într-un frumos parc, păreau că stau de vorbă. Mă simt singură, zice una dintre ele. Cea de lângă ea: tânjesc după conexiune. Amândouă, deodată, oftează adânc. Mă simt singură, atât de singură, continuă prima să tot spună. Nu este niciodată nimeni cu mine. Atât de singură mă simt. Da, e tot ce vreau, conexiune. Reală nu falsă! Să simt conexiunea cu cineva, repetă și cealaltă femeie.

Existența le-a adus împreună pe acea bancă. Una dintre ele, deodată, zice zâmbind: de fapt, iată, realitatea îmi arată că  în acest moment eu nu sunt singură. Sunt cu tine și cu tot ce mă înconjoară în acest frumos parc. Mulțumesc Universule că acum nu mă mai simt singură.

Cealaltă, privind-o cu ochi critici, strâmbă din nas și zice: eu vreau conexiune sinceră, autentică, de durată. Ce spui tu, acum, nu mi se pare sincer. Și, apoi, ce o să se întâmple când plec de aici și nu voi mai fi lângă tine și voi fi doar cu familia mea? Voi simți această tânjire din nou. Nu are rost să mă amăgesc. Nu e real ce spui tu acum. Eu vreau conexiune …

La care, prima, îi răspunde: Păi, când nu suntem fizic împreună, ne putem conecta energetic și-apoi ne putem vedea, din când în când, aici, pe această bancă în parc.

Ce este aia „conexiune energetică”?!? Eu vreau acum să simt o adevărată conexiune. Se pare că tu nu înțelegi după ce tânjesc eu. Nimeni, de fapt, nu mă înțelege. Nimeni nu mă iubește așa cum tânjesc eu. Nu vezi că Universul nu este generos cu mine? Nu îmi dă, acum, ce vreau eu. E normal să fiu nemulțumită, nu vezi ce grea e viața fără nicio conexiune?

Realitatea nu reprezintă circumstanțele pe care le trăiești. Realitatea este cum alegi să vezi viața. Nu circumstanțele vor schimba felul în care tu vezi viața.

De multe ori ați auzit „schimbă-ți gândurile și asta-ți va schimba viața”. Cu adevărat, aici este cheia. Schimbarea vine din interior. Nu de la circumstanțe sau ceilalți.

Facem o mare confuzie între realitate și circumstanțe. Realitatea este cauzată de credințele noastre cele mai profunde și mai vechi despre viață. Dacă, în mod constant, ți-ai spus „nu pot”, „nu sunt suficient de bună”, „nu merit”, „e normal să fiu nemulțumită … iată ce a făcut … sau ce nu a făcut și trebuia să facă …”, acestea sunt gravate adânc în subconștient.

Dacă ai tot crezut că n-ai suficient, poți ajunge să ai și mâncare și bani și conexiune … tot nu vei simți că ai. Și, pe deasupra, te vei îngrijora, mai tot timpul, că vei pierde ceea ce ai sau, mai degrabă, vei sabota ceea ce ai pentru a crea circumstanțele care să se potrivească cu ale tale credințe. Dacă tot ai crezut că mai bine suferință decât bucurie, apăi orice ar fi și ai avea și orice ai primi și ți s-ar oferi, tot nu te va bucura.

Bucuria este o alegere!

Când crezi că nu ai pe nimeni cu tine, că nu ai conexiune, ceea ce vrei, de fapt, este să trăiești acea stare de pace și de liniște și de împlinire ce vine odată cu conexiunea. Și, fără să-ți dai seama, începi să cauți în afară, da nimic și nimeni din afara ta nu poate să umple acel gol sau să creeze acea pace lăuntrică. Realitatea se schimbă doar atunci când credințele limitative sunt identificate, examinate cu sinceritate. Ceea ce nu este adevărat, se dizolvă atunci când este privit cu sinceritate.

Realitatea este o reflecție a propriilor tale credințe.

Realitatea ta de acum, ceea ce trăiești în această perioadă, se potrivește cu ceea ce-ți spui tu că crezi?

Dacă vrei să-ți schimbi realitatea, privește – cu sinceritate – la ceea ce trăiești chiar acum. Cum te simți, femeie? Care este primul răspuns pe care ți-l dai la această întrebare: cu adevărat, cum mă simt în realitatea ce trăiesc acum?

Încerci să creezi circumstanțe în afara ta care crezi că îți vor schimba realitatea?

De exemplu, încerci să fabrici conexiune în afara ta, fără să simți, mai întâi înlăuntrul tău, conexiunea cu întregul? Căci, dacă faci asta, nu vei recunoaște un NU – oricât de încărcat cu „rostire iubitoare” va fi el – ca fiind născut dintr-o profundă conexiune energetică. Îl vei decoda precum o lipsă de iubire și deci o lipsă de conexiune.

Încerci să creezi adevărul în afara ta, fără să recunoști butaforia dinlăuntrul tău?  Ca apoi să interpretezi și să decupezi la ceilalți doar ceea ce ți se pare a fi fals.

Dacă tot crezi că nu meriți, a obține un rezultat bun, o laudă, crezi că va schimba acea credință?

De exemplu, dacă te simți neiubită, crezi că iubirea cuiva va schimba – la niveluri profunde – această credință?

Întoarce-te la adevăr, femeie! Fă-o chiar acum. Privește la a ta realitate, așa cum este ea acum. Și întreabă-te, ce îți spune realitatea ta despre ceea ce tu crezi. Ce îți spune realitatea ce trăiești acum despre credințele tale? Pentru a le elibera, aceste false credințe, ele au nevoie să fie identificate mai întâi. Ai curajul și privește.

Tot crezi că e destinul, că e soarta, că sunt ceilalți … și, când colo, sunt propriile tale credințe inconștiente care-ți guvernează viața. Adu-le în lumina conștienței. Nu numai că vei continua să spui „asta mi-e soarta”, dacă nu-ți descoperi credințele limitative, ci vei spune „așa e viața. Asta-i realitatea”.

Un miracol este o schimbare de percepție. Schimbă-ți modul de a percepe.

Te invit la un joc de imaginație. Chiar acum, imaginează-ți cum ar fi viața ta dacă tu ai ști (da, am scris bine, DACĂ AI ȘTI!) … DACĂ CHIAR AI FI CONVINSĂ DE ASTA … AI ȘTI, AȘA CUM ȘTII CĂ GRAVITAȚIA EXISTĂ, că Universul te iubește și că nu ești singură și că există conexiunea energetică care este, de fapt, mai profundă, mai autentică, mai plină de iubire, decât orice tentativă în exterior.

Cum ar fi viața ta fără credințele limitative precum „nu pot”, „nu merit”? Cum ar  fi viața ta fără sindromul NNNN (neauzită, nevăzută, nevalidată, nemulțumită)?

Când schimbi credințele limitative, care stau la baza vieții tale (acțiunilor, non-acțiunilor, rostirilor, non-rostirilor, … sincere, of course!!), schimbi, de fapt, percepția ta asupra vieții, asupra lumii, asupra celorlalți. Iar realitatea pe care o trăiești este mai în acord cu pacea și împlinirea după care oftai când erai așezată lângă cealaltă femeie, pe băncuța din parc, oftând după … conexiune.

Realitatea este felul în care alegi să privești la lucruri, la oameni, la existență.

În loc să te focusezi pe a crea circumstanțe care nu vor schimba realitatea, focusează-te pe felul în care alegi să percepi … și, făcând astfel, dă-ți voie să vezi și să simți cum schimbi, tu însăți, realitatea ce trăiești acum.

Cu încredere în a ta putere de a-ți schimba percepția,

AmmaRa

PS. Dacă ai nevoie de sprijin pentru ați dizolva emoțiile distrugătoare și credințele limitative, această meditație ghidată te poate ajuta

Indiferent de provocări, de dureri, de rolurile în care intrăm de atâtea ori, prin practica ascultării atente, recunoaștem că suntem mult mai mult decât toate acestea.

Așezându-ne în ascultare, cu deschidere și sinceritate, trăim experiențe ce ne arată adevărata noastră natură și învățăm să ne acceptăm și să ne iubim.

Nu este nici un comentariu încă, fii tu primul.


Adaugă un comentariu

Newsletter

Abonează-te la newsletter și primești un cupon de reducere de 10% pentru prima ta comandă pe site-ul Călătoria Inimii