Totul este aici. A deveni Centrul și Sursa Propriei Vieți » Călătoria Inimii Skip to content

Totul este aici. A deveni Centrul și Sursa Propriei Vieți

Horia Francisc-Țurcanu

17 noiembrie 2018

Nimic nu este ascuns, întregul Adevăr este aici, acum, gata pentru a fi trăit.

Acesta este motto-ul creației Cartea Maestrului Interior care afirmă simplu că nimic nu ne-a fost vreodată ascuns de cineva sau ceva, că realitatea interioară și exterioară deopotrivă, oricât de înaltă sau profundă, luminoasă sau întunecată, divină sau umană, psihică, mentală, emoțională și fizică poate fi cunoscută de către oricare dintre noi, oricând, prin experiență directă. Adevărul despre noi înșine și despre realitate a fost dintotdeauna disponibil, numai că noi nu l-am putut vedea. În esență acest lucru s-a petrecut și se petrece încă, pentru că noi nu mai putem percepe acest adevăr. Adică nu mai putem avea experiența directă a unora dintre dimensiunile vieții.

A simți este a cunoaște prin experiență

Și pentru că am uitat cum să percepem în mod direct adevărul, a trebuit să credem, să presupunem, să speculăm, să ghicim. Nu am mai putut cunoaște prin experiență, dar am înlocuit asta cu a ști. De la nivelul minții liniare. Am tăiat în bucățele mici singura dimensiune pe care o mai puteam percepe, cea a formelor, a densității. Am inventat instrumente care să amplifice percepția acestei dimensiuni și am descoperit legile care o guvernează. Dar am ajuns să ignorăm cu desăvârșire marele rest. Știm totul despre materie și formă, și totuși lumea fenomenelor ne depășește de prea multe ori. Realitatea a rămas la fel de misterioasă în ciuda tehnologiilor noastre pentru că restul dimensiunilor sale sunt încă imperceptibile pentru cea mai mare parte a oamenilor. Am ajuns chiar să ne îndoim de existența acestor dimensiuni ale realității. 

Afirmația de mai sus, că nimic nu este ascuns, este adevărată și conține în ea subtextul că există posibilitatea de a cunoaște prin experiență, adică de a percepe direct toate dimensiunile existenței, tot ceea ce suntem obișnuiți să credem că este inaccesibil, inconștient, acoperit cu văluri ochilor noștri. Despre asta este călătoria numită Cartea Maestrului Interior…

despre renunțarea la vălurile care ne acoperă percepția și despre transformările care survin în viețile noastre atunci când începem să simțim mai mult din realitate. 

Dincolo de frică, adevărul este inevitabil

Descoperirea cea mai tulburătoare a acestui proces este că ne temem să simțim, să percepem mai mult, să ieșim din modul liniar de a ne raporta la realitate. Relațiile noastre sunt relații între măști, privim copacii ca și cum nu ar fi vii, ci doar forme inerte, locuim în labirinturi de idei despre realitate și marea curgere a acesteia ne înspăimântă, pentru că este înafara controlului minții. Experiența vieții noastre devine îngustă și plată, restrictivă și repetitivă, lipsită de bucurie și libertate, lipsită de creativitate și conexiune cu ceilalți și cu existența, devine utilitară și redusă la minimum. Până când începem să ne punem cu adevărat întrebările mari ale umanității, încotro mergem, ce sens au toate acestea, cine suntem noi și, mai ales, ce anume suntem?

Este începutul descoperirii inevitabile a adevărului despre noi înșine și despre realitate. Acest adevăr nu poate fi descoperit decât prin experiența tot mai profundă a propriei ființe. Ceea ce suntem face parte din întreg și are toate atributele sale. E suficient să fim atenți, să ne deschidem către conținuturile propriei conștiințe, să validăm ceea ce simțim și să antrenăm capacitatea naturală de a simți, de a percepe. Ușor de zis, dar greu de făcut, nu din alt motiv, decât acela că suntem obișnuiți să funcționăm în registrul indisciplinat al minții. Suntem prizonieri ai obișnuinței de a rătăci la nesfârșit în cotloanele labirinturilor mentale, în vreme ce viața care este aici, acum, în această clipă, trece pe lângă noi. O ignorăm. Ne strâmtorăm experiența vieții până când începe să doară.

Când durerea devine mai mare decât frica, devenim mai atențși, dacă găsim suficientă încredere în percepțiile noastre, în cele din urmă, deslușim adevărul. Este inevitabil. 

Prezența schimbă relația ta cu întreaga realitate

Totul este aici, acum, nu este nimic de căutat în altă parte, toate dimensiunile existenței sunt prezente, tot ceea ce am vrut să cunoaștem, să vedem, să percepem, tot ceea ce am crezut că ne-a fost ascuns. Marea poartă a percepției se numește Prezență. Este o stare deschisă, centrată și stabilă a Atenției, pe care oricine poate învăța să o trăiască, și ale cărei aplicații sunt enorme. Cea mai importantă dintre este aceea că percepând mai adânc realitatea, mai rafinat, putem face alegeri mai potrivite în viețile noastre și crea acțiuni cu mult mai puternice și mai precise.

Relațiile noastre cu oamenii se schimbă profund atunci când putem percepe mai mult din realitățile lor interioare, când putem arunca o privire la adevăratele spații din care se nasc cuvintele lor și atitudinile lor.

Imaginează-ți o situație banală într-o relație importantă pentru tine, poate o relație de cuplu sau relația cu părinții sau copiii tăi, în care tensiunea escaladează de la un cuvânt, de la un gest, de la o atitudine. Imaginează-ți că poți percepe dincolo de supărarea pe celălalt, frica, nesiguranța, vulnerabilitatea din care s-a născut ceea ce tu ai considerat un atac nedrept. Răspunsul tău ar mai fi același?

Imaginează-ți situații de viață în care faci alegeri din frica de a nu se întâmpla ceva neplăcut, din calcule nesfârșite menite să te protejeze de pericole care… nu există. Doar crezi că ești în pericol pentru că asta gândești, pentru că ai capul plin de situații din trecut pe care le iei drept model. Imaginează-ți că poți percepe adevărul despre situație, un adevăr mai larg, mai profund, mai vast și poți vedea că nu există un pericol real. Acțiunile tale se schimbă și, de fapt, viața ta se schimbă.

Ceea ce crezi că știi este despre trecut. Realitatea este curgere

Cum ar fi dacă ar dispărea toate poziționările noastre născute din frică, furie, rușine, vinovăție sau tristețe? Cum ar fi dacă am simți adevărul și nu ne-am mai raporta mereu la trecut, la situațiile vechi, expirate ale vieții noastre?

Ai reflectat vreodată asupra faptului că tot ceea ce știi, absolut orice informație este despre trecut? Prețuim mult ceea ce știm pentru că credem că asta ne ajută să evaluăm prezentul și măcar într-o mică măsură viitorul. Dar viața ne ia mereu prin surprindere pentru că se petrece acum, pentru că trecutul s-a terminat, pentru că viața este o curgere necontenită iar momentul acum nu este la fel cu cel din trecut. Raportarea la trecut ne împiedică să trăim prezentul și în mod inevitabil ne face să retrăim la nesfârșit același tip de situații.

Totul este aici, acum. Recursul la Prezență deschide toate porțile și schimbă totul în viața unui om. Indiferent care este nivelul tău de experiență umană,

Prezența aduce un refresh, o resetare a modului în care percepem și administrăm realitatea interioară și a felului în care ne creăm viața.

Bucuria de a trăi, direct proporțională cu gradul de conștiență

Lucrez cu foarte mulți oameni aflați în procese de transformare interioară și a vieții. Pe orice nivel social și cultural s-ar afla, toți se confruntă cu aceleași provocări. Aceleași întrebări sunt valabile și aceeași tehnologie interioară a conștienței funcționează perfect, pentru că principiile creatoare de experiență a vieții sunt aceleași. Pentru toți, cu orice s-ar confrunta în viețile lor, lărgirea conștienței, adică a capacității de a percepe și de a crea realitate, conduce la perspective, alegeri și acțiuni noi. În ultimă instanță, relația noastră cu noi înșine, cu lumea noastră interioară, determină calitatea vieții noastre, a relațiilor noastre și capacitatea noastră de a ne împlini visele.

Toți vrem bucuria de a trăi, vrem relații armonice, vrem iubire, relație, conexiune, vrem să trăim sentimentul abundenței și luminozitatea naturală a vieții. Ceea ce împiedică bucuria de a trăi, armonia, frumusețea vieții este sentimentul separării. Toată viața investim energia inimii noastre în a crea o identitate pentru ca în cele din urmă să constatăm că această identitate este o suprafață de separare. Soluția clasică este negarea identității, a egoului, ca formulă de anulare a separării. Dar identitatea noastră este expresia capacității noastre creatoare. Realitatea curge din noi necontenit. Nu putem să nu creăm realitate a vieții. Părem deci condamnați la un joc crud și dureros. Nu putem să nu gândim, pentru că natura noastră este gânditoare, gândirea e o parte din noi. Ca și emoțiile, energiile noastre vitale și corpul nostru fizic.

A deveni centrul și sursa propriei vieți

Este însă posibil să transformăm natura gândirii, a emoțiilor, a energiilor vitale și a corpului fizic. Dar pentru asta este nevoie să simțim dimensiunile pe care vrem să le transformăm. Prezența permite creația conștientă a spațiului interior, disciplinarea gândirii și a emoției, a atitudinilor și a energiilor vitale. Capacitatea de a administra într-un fel nou lumea interioară deschide larg porțile unei relaționări cu exteriorul mai deschise și mai puțin dureroase. Aceasta este miza lucrului interior cu Prezența.

Am simplificat și purificat modurile de a intra în Prezență, am creat experiențele potrivite pentru a integra Practica Prezenței în viața de fiecare zi.

Am creat aplicații pentru cele mai importante dimensiuni ale existenței:

– sănătatea și viața de cuplu

– job-ul și afacerile

– administrarea emoțiilor distructive și a gândirii compulsive

Am creat aplicații pentru cultivarea atributelor fundamentale ale ființei, precum

– creativitatea și moduri de a o pune în operă, de a materializa.

Aplicațiile sunt infinite pentru că viața este infinită și pentru că această tehnologie interioară întemeiată în Prezență lucrează cu sursa absolută a realității, care se află în noi înșine. A cunoaște această sursă, a o trăi conștient, creează premisa de a trăi viața așa cum ne dorim să o trăim.

Cercul magic al transformării interioare

Am pus totul în Cartea Maestrului InteriorTotul este aici, la îndemână, pentru tine, cu condiția unei maturități interioare suficiente pentru a-ți asuma responsabilitatea propriei vieți. Nu pot face nimic în locul tău. Am creat un spațiu extraordinar de eficient de experiență, în care tu poți să percepi, să simți în mod direct un adevăr mai profund despre tine însuți și despre natura ta profundă. Dar alegerile doar tu le poți face pentru tine, marea eliberare din labirinturile gândirii liniare doar tu o poți opera. Am creat un mediu de susținere a proceselor de transformare, în care mulți oameni se susțin unii pe ceilalți, împărtășesc și descoperă și învață. Însă încrederea în sine, curajul deschiderii, determinarea de practica și de a face alegeri noi este a fiecăruia.

Miza acestei cunoașteri este enormă. Schimbă lumea. Fiecare om care se trezește radiază ceva din această cunoaștere în propria sa viață, în relațiile, oamenii, situațiile sale și creează potențiale noi de transformare pentru ceilalți. Le vor alege sau nu. Dar procesul personal și colectiv este tot mai adânc. Văd asta în fiecare zi împrejurul meu. Cea mai mare bucurie pentru mine și pentru noi, cei care creăm acest spațiu, sunt acești oameni care reușesc să trăiască mai multă bucurie în viețile lor, relații mai frumoase, mai multă conexiune și care reușesc să-și materializeze visurile. Sunt tot mai mulți.

Și cu cât mai mulți practică Cunoașterea, cu atât forța transformatoare a acestui val în conștiință este mai mare.

Divinitatea în expresie umană: ești tu

Privește înlăuntrul tău și vezi dacă simți chemarea, dacă ceva rezonează cu toate acestea. Vezi dacă ceva se clintește în fața afirmației că totul este în puterile tale și că este o chestiune de conștiență. Și dacă da, fă un pas. Porțile sunt deschise. Totul este aici. Îmbarcă-te în cea mai mare călătorie a vieții tale, la capătul căreia este capacitatea de a crea ceea ce vrei în viața ta. Pentru unii asta sună a blasfemie. Sunt obișnuiți să considere că dumnezeu este acela care decide, statul, viața, primăria, oricine, dar nu ei. Scapă din vedere faptul că dumnezeu, existența, întregul este pretutindeni, inclusiv în noi înșine. Suntem una cu existența, dar am uitat cum să simțim acest lucru. A venit momentul să ne reamintim adevărul despre noi înșine și despre ceea ce suntem. Totul s-a copt pentru această transformare de conștiență, este momentul și, dacă tu citești aceste rânduri nu este nici o întâmplare. Nu există hazard. Citești pentru că ești pregătit pentru asta, pentru că intuiești adevărul.

Gianfranco Caldarelli – Chi cerca la verita- ulei pe pânză

Am scris pe coperta Cărții: totul este aici. Și este adevărat în toate sensurile. Tu ești Maestrul pentru tine însuți, ai toată cunoașterea, toată sensibilitatea, toată puterea. E nevoie doar să-ți amintești cum să modelezi conștient energia fundamentală a ființei tale. Creezi oricum realitatea vieții tale. Doar că nu-ți dai seama.

Acum e momentul s-o faci. Modelează-ți, conștient, energia fundamentală a propriei tale ființe, creându-ți realitatea vieții tale așa cum îți dorești.

Inițiere în Practica Prezenței

Subsemnatul Horia Francisc Țurcanu, alias Agnis, scribul a ceea ce este Cartea Maestrului Interior, am conștiența faptului că acest Adevăr despre noi înșine este omniprezent, disponibil oricui și trăirea lui schimbă totul în viețile noastre în termeni de bucurie a vieții, relații, sănătate, gândire, emoții, exprimare de sine… Și schimbă lumea în care trăim pe măsură ce îl aducem în viața de fiecare zi. Ceea ce am făcut a fost să fiu atent, să ascult realitatea, să o adulmec, să am încredere, să îmi pun întrebări și să nu îmi imaginez niciodată că știu răspunsul.

Am deschis de o mie de ori porțile percepției pentru mine însumi, am bătut calea, am forjat percepția, apoi am explorat de o mie de ori această cale cu oamenii. Fără excepție, a funcționat. Am simplificat mijloacele, ghidajul, am alcătuit hărți comprehensibile ale spațiilor interioare ale conștiinței, am creat aplicații folositoare vieții de fiecare zi, modelate pe cele mai mari nevoi ale oamenilor: sănătate fizică, energetică și emoțională, relația de cuplu și relația cu lumea, administrarea fricii, a furiei și a emoțiilor distructive, exprimare și creativitate, stima de sine, viziune și puterea de a ne împlini visele. Dar toate acestea sunt întemeiate în puterea fiecăruia de a percepe, de a simți, de a trăi direct un adevăr mai profund despre sine. În zadar aș rosti eu însumi adevărul. Fiecare om are nevoie să-l descopere singur, și nu există altă cale.

Cea mai prețioasă contribuție a mea – și a noastră, căci nimic din toate acestea nu am făcut singur – este ”tehnologia” interioară a trăirii acestui adevăr. Am numit-o Practica Prezenței și aceasta a devenit baza de experiență în Școala Maestrului Interior. Am însoțit Cartea – care ea însăși este o experiență, căci are zeci de pagini de meditație ghidată – cu un program on-line, ce poate fi accesat de pretutindeni.

Împreună cu Cartea sunt marele început. Împărtășesc cu tine mijloacele pe care le-am (re)descoperit într-un timp foarte, foarte îndelungat, pentru că nu pot face altfel. Această cunoaștere nu este a mea, ci a noastră, a acestei rase splendide de îngeri care au ales experiența umană pentru merge dincolo de propriile limite. Mă simt dator să fac acest lucru, după cum și tu vei simți același lucru după ce vei fi trăit experiența.

Nu vei putea să păstrezi doar pentru tine ci vei simți să împărtășești și cu ceilalți.

Creația numită Cartea Maestrului Interior este

… o autentică inițiere

… o deschidere a Căii 

… o încredințare a mijloacelor de a percepe, oricui are suficientă încredere în sine pentru a schimba orice ar vrea să schimbe în viața sa.

Creația numită Cartea Maestrului Interior are

… aproape 8 ore de călătorie interioară ghidată

… teme și întrebări menite să te conducă spre deslușirea propriilor tale provocări

… darul să-ți ofere un refresh al vieții tale

… o imensă valoare practică, conținând instrumentele fundamentale ale transformării prin propriile puteri.

Fiecare din noi schimbă lumea, în fiecare clipă, cu fiecare gând, emoție, gest … .

Trăim într-o piscină de energii în mișcare, în transformare, în curgere. Fiecare din noi este un izvor de realitate și realitatea curge din noi necontenit, fie că suntem conștienți de acest lucru fie că nu. Suntem surse de realitate. O turnăm în formă prin fiecare gând, fiecare emoție pe care o trăim, fiecare atitudine, fiecare cuvânt, o exprimăm în fiecare relație, acțiune, proiect. Ne modelăm viața, lumea și, de fapt, pe noi înșine.

Necontenit dăm un răspuns la întrebarea cine sunt eu, în fiecare clipă, prin fiecare alegere pe care o facem. Instrumentele pe care le ai la dispoziție prin Carte și prin acest program online de Inițiere în Practica Prezenței nu fac altceva decât să te conducă de la o creație inconștientă, la una conștientă. Este despre a trăi ceea ce vrei să trăiești. Făcând asta, schimbi realitatea vieții tale, a relațiilor tale, a job-ului sau a afacerii tale. Lumea ta interioară modelează experiența întregii vieți. Sunt deja mii de oameni care își împlinesc vocația și menirea devenind conștienți. Ei schimbă lumea în care trăim, schimbându-și viața. Dimensiunile pe care nu le percepem, nu le putem schimba. Toate acestea sunt o poartă către propria percepție și către propria putere de a împlini. Aceia care nu vor să schimbe nimic în viețile lor fac din neputință o virtute.

Suntem expresia unui principiu creator universal. Creăm, inevitabil. Marea provocare este să creăm ceea ce vrem, nu lucrurile de care ne temem. Conștiența aduce capacitatea de a alege. Iar alegerea este sacră, pentru că este creatoare. Nu avem liber arbitru în afara conștienței, a percepției integrale. Adevărul ne face cu atât mai liberi, cu cât este mai profund și mai vast, mai complet trăit. 

Lumea pe care o trăim este expresia lumii noastre interioare și este o creație inconștientă. Asta se schimbă acum. Fii parte din această schimbare. 

Porțile cunoașterii sunt deschise. Intră. 

Programul online Inițiere în Practica Prezenței

Cartea Maestrului Interior

Agnis

p.s. Încă odată, aleg să ilustrez un articol cu creațiile minunate ale prietenului nostru Gianfranco Caldarelli, unul dintre cei mai extraordinari pictori contemporani.

Nu este nici un comentariu încă, fii tu primul.


Adaugă un comentariu

Newsletter

Abonează-te la newsletter și primești un cupon de reducere de 10% pentru prima ta comandă pe site-ul Călătoria Inimii