Reuniunea sacră la echinocțiu » Călătoria Inimii Skip to content

Reuniunea sacră la echinocțiu

Echinocțiul de Primăvară este nu doar o zi, cum am fost învățați, ci o adevărată Călătorie de 33 de zile. De când am învățat, cu mulți ani în urmă, din cultura Mayașă, despre această Călătorie de 33 de zile, am ales s-o onorez în fiecare an.  Călătoria de 33 de zile, a Echinocțiului de Primăvară, începe pe 5 martie – zi în care, în cultura Mayașă, se spunea că Șarpele Luminii, K’uKuulKaan, coboară pe Pământ. Acesta – Șarpele Luminii – reprezintă trezirea conștiinței care iese din somnul de iarnă și își începe Călătoria de la întuneric către lumină. Născută în întunericul Solstițiului de Iarnă și hrănită de pântecul Mamei Pământ de-a lungul întregii ierni, conștiința noastră este acum matură și gata să iasă în lume.

Prima parte a călătoriei este o călătorie interioară, ghidată de Principiul Feminin al ființei noastre.

Este o perioadă care ne invită la a reflecta, la meditație, la introspecție, la conținere, la a primi și la a practica toate darurile Femininului Interior. Este, de asemenea, perioada în care ne dăm jos pielea de care nu mai avem nevoie și care nu ne mai servește. Adică, renunțăm la măști, la roluri, la identități de care nu mai avem nevoie, onorându-le pentru ce ne-au adus până acum pentru a putea fi cei care suntem în acest moment. Este, de asemenea, perioada curățeniei. Ne curățăm șifonierele, dulapurile, sertarele, inbox-ul prea plin, garajele, magaziile. CURĂȚENIE! Este și perioada în care unii prieteni, cu care nu mai suntem în rezonanță, ies din viața noastră lăsând loc unora noi. Uneori, nu este deloc ușor, atâta vreme cât alegem să ne agățăm de vechi roluri, ba chiar poate fi dureros și poate părea ca o mare pierdere. Și… totuși, atât de eliberator și de vindecător.

Pentru mine, această primă parte a călătoriei de 33 de zile, în ultimii ani, a fost o perioadă de solitudine, de introspecție, de călătorie oferită mie însămi în dar de ziua mea. Anul aceasta, pentru prima oară, îmi petrec întreaga călătorie de 33 de zile a Echinocțiului aici pe Colina Lunii și Dealul Zmeului. Și ziua mea de naștere mi-o voi petrece onorându-mi rădăcinile ancestrale adânc înfipte în acest pământ sacru unde am ales să-mi trăiesc acum viața.

Anul trecut, a fost prima oară, de mulți ani, când  mi-am petrecut această perioadă – rezervată solitudinii – alături de oameni dragi. Împreună cu ei am hălăduit pe urmele Sfântului Francisc la Assisi. Nebunia pandemiei ne-a prins pe acolo și chiar de ziua mea, pe 10 martie, ne-am oferit o zi Julverniană. Gonind de la Assisi la Napoli, unde am prins ultimul zbor înainte să se închidă totul, și … bum… aterizați la Paris pentru a celebra ziua mea de naștere într-un restaurant la Trocadero. Eu care visasem să fiu în Trastevere, Roma, de ziua mea. Iată-mă la… Trocadero. Adio rezervările făcute atunci la Roma și toate suprizele pe care le organizasem pentru cei cu care eram. Viața bate filmul (și orice pregătire am face noi). Doamne da ce zi mai fu – 10 martie 2020. Intenția călătoriei a fost să celebrăm Umanitatea. Și… wow, în ce fel am mai celebrat-o!

Ce surpriză îmi rezervă anul acesta Viața? Rămân în deschidere și în curgere, în încredere, iubire și recunoștință pentru VIAȚĂ.

Prima parte a Călătoriei de 33 de zile, este îndreptată către interior, către introspecție, către a găsi ce-i de curățat și de lăsat.

La ce renunț? Această renunțare, chiar și la lucrurile pe care nu le mai vrem, este, de fapt, împotriva a ceea ce am fost învățați în această lume materială care ne-a tot spus „cu cât mai mult, cu atât mai bine”  și că a acumula poate deveni un scop în viață. Mai ales în societatea în care trăim și care ne-a educat să credem că suntem în neajunsuri, în lipsuri, în sărăcie – chiar și atunci când avem mai mult decât suficient.

La ce renunț? Această renunțare la unele relații chiar și atunci când conștientizăm că nu mai împărtășim aceeași consacrare este și ea împotriva a ceea ce am fost învățați – „să păstrăm relațiile bune” chiar și cu prețul de a fi nesinceri cu noi înșine.

Primele 16 zile din martie, onorează, în felul tău unic, Energia Sacră Feminină. Principiul Feminin se trezește. Înlăuntru. Ascultare. Tăcere. Răbdare. Deschidere. Blândețe. Compasiune. Iubire. Curățenie.

Alegem acum, la început de Martie, să avem încredere în felul în care dimensiunea sacră, feminină, a ființei noastre (femei sau bărbați, deopotrivă) ne ghidează. Principiul Feminin, ce se trezește acum, ne călăuzește cu iubire, înțelepciune și compasiune, în marele proces al transformării. Cu cât alegem, în mod conștient, să avem încredere în Principiul Feminin, în dimensiunea sacră a feminității noastre, cu atât renunțarea de care menționam mai sus devine mai ușoară și mai naturală. Curgere. Curățenie. 

Mijlocul Călătoriei de 33 de zile este chiar ziua Echinocțiului de Primăvară.

În zilele întunecate ale iernii, suntem încurajați de energia prezentă să ne întoarcem cât mai mult cu atenția înlăuntrul nostru. Să cultivăm mai mult tăcerea, liniștea, fiind în întunericul interior. Unde greșim noi este că am ajuns să ne temem de acest întuneric. Îl asociem cu moartea. Nu știm să fim în tăcere, în non-facere, în nemișcare. Ne temem să ne odihnim. Ne temem că lumina nu mai apare. Că rămânem blocați în întuneric.

Dar, așa cum Mama Pământ se rotește în jurul axei sale și aduce lumina, așa și noi ne putem baza pe întoarcerea propriei noastre lumini și propriei energii creatoare. Ne putem baza pe bogăția lăuntrică a resurselor aflate în grădina interioară a ființei noastre. Pare însă că ne este foarte greu să avem încredere că viața noastră are vreun sens atunci când suntem în non-facere, în ascultare, în tăcere, în ceea ce pare a fi „neproductiv”. Învățând să onorăm ritmurile Naturii, ale Mamei Pământ, descoperim că și noi avem aceleași ritmuri ce au nevoie a fi respectate și onorate. Aici, pe Colina Lunii fiind, am învățat că este în regulă să mă odihnesc mai mult în întunericul lăuntric, în ascultare și tăcere, și să-i permit acum luminii să se desfășoare, încet și blând și ferm deopotrivă, conducându-mă către creații noi. Indiferent unde te afli acum, la fel este și pentru tine. „Șarpele Luminii” trezește conștiința, în fiecare dintre noi, și o aduce la suprafață.

Echinocțiul de Primăvară – mijlocul călătoriei de 33 de zile. Oportunități pentru noi începuturi. Dincolo de blocajele pe care le mai putem simți, există încrederea totală în puterea noastră de a ne exprima autenticitatea, de a ne aventura în acțiuni noi. Nu mai e loc de întors înapoi! E de datoria noastră să învățăm de la trecut, să ne îmbrățișăm sentimentele în momentul prezent și să mergem mai departe, înainte, conștienți și deschiși în fața mesajelor pe care viața ni le oferă arătându-ne calea. Avem nevoie să învățăm a (ne) asculta și a descoperi misterul ascuns în frumusețea fiecărui moment trăit conștient.

Când vom fi la Echinocțiu, pe 20 martie, vom fi trăit deja 16 zile din Călătoria de 33 de zile! Deși suntem ghidați de Energia Sacră Feminină în această primă parte a călătoriei, Sacrul Masculin este prezent și ne susține. Fie să ne dăm voie să fim conștienți de prezența acestuia.

Echinocțiul ne oferă oportunitatea de a face posibilă nunta între Sacrul Feminin și Sacrul Masculin.

Putem oare crea acest spațiu sacru în viața noastră, dându-le voie celor două forțe cosmice, să-și găsească echilibrul perfect și în armonie înăuntrul nostru? Le putem oare da voie să stea împreună în mod egal? Împreună! Putem oare simți energia specială a Echinocțiului, trăind-o ca pe o aniversare dacă tot vine o dată pe an? Și oricum am privi acest eveniment el este, în mod cert, o celebrare a uniunii celor două polarități cosmice, Feminin și Masculin, într-una singură. Cheia este să ne aducem aminte că aceste două forțe sunt egale. Au fost, în felul lor, Sacrul Masculin și Sacrul Feminin, cele care ne-au adus în acest punct, îndeplinindu-și, fiecare, rolul specific.

Dacă nu-i permitem energiei feminine să ne ghideze nu vom atinge această celebrare a egalității, nu vom atinge pragul echilibrului și al armoniei. Valabil și dacă nu-i vom permite energiei masculine să susțină întregul proces având încredere totală că poate face asta.

Pentru mine, ultimii ani, despre asta au tot fost. Despre încredere. Au tot fost praguri peste praguri, teste după teste și provocări după provocări. Doar pentru a fi aici, unde sunt acum, și a mă simți cea care sunt. Pentru a putea simți acum, cu adevărat, că suntem UNA. Feminin și Masculin. Împreună. Și pentru a avea totală încredere. ÎNCREDERE. Acest miracol numit Încredere!

Da, această uniune are loc mai întâi în interiorul nostru și abia apoi este reflectată în lumea din jur și în realitatea pe care ne permitem s-o creăm și în care, la rândul nostru, ne lăsăm creați.

Despre asta este ultima parte a Călătoriei de 33 de zile.

Ultimele 16 zile, adică imediat după Echinocțiu, sunt despre a aduce această Uniune întru manifestare în dimensiunea vieții de zi cu zi, în dimensiunea densă, pământească. Acestea sunt zilele în care putem vedea, cu claritate, misiunea noastră și în care ne putem seta scopuri, știind însă că singurul scop și misiunea ultimă este aceea de a ne trăi viața în mod conștient. Conștiență! Este perioada călătoriei în care alegem să acționăm, cu responsabilitate și conștiență, cu încredere în puterea noastră de Creatori.

Simțind în interiorul nostru cele două forțe, Sacrul Feminin și Sacrul Masculin, lucrând împreună, în echilibru și armonie, putem simți cum creațiile noastre sunt înrădăcinate adânc în energia Mamei Pământ și, în același timp, continuă să rămână puternic ancorate cu Tatăl Cer. Acesta este momentul pentru acțiune și pentru a pune lucrurile în mișcare. Este, de asemenea, timpul în care ne vedem Visurile transformându-se în realitate. Este momentul marii schimbări! A schimbării radicale!

Poate că a venit, în sfârșit, momentul să facem altfel, dându-ne voie, mai întâi, să fim. E momentul să ne schimbăm întregul sistem de valori, de principii, de credințe și convingeri.

Echinocțiul este, cu adevărat, o Călătorie de 33 de zile care ne poate schimba viața!

Vă invit, așa cum am făcut-o și în anii trecuți, să începem împreună această Călătorie de 33 de zile. Pe 5 martie o începem și vedem, apoi, unde ne poate conduce! Eu pe 5 martie, așa cum am scris mai sus, nu mă mai pornesc niciunde în lume ci mă plonjez în rădăcinile-mi adânc ancorate aici pe Colina Lunii și pe Dealul Zmeului. 

Cum alegi să-ți începi, pe 5 martie, Călătoria de 33 de zile? Pășește în această călătorie, cu prezență și conștiență, oferindu-ți-o în dar.  Echinocțiul este, cu adevărat, o Călătorie de 33 de zile care îți poate schimba viața!

16 zile în energia Sacrului Principiu Feminin + ziua de Echinocțiu + 16 zile în energia Sacrului Principiu Masculin = o Călătorie transformatoare. Tu decizi cum ți-o trăiești!

Am încredere că pe 20 martie vom celebra, împreună, UNIUNEA între Sacrul Feminin și Sacrul Masculin. Oriunde ne-am afla în lume asta aflată într-un mare proces de transformare. Proces la care putem contribui, fiecare în felul său, pornind de la onorarea Uniunii între Feminin și Masculin. Oare n-am obosit de atâta luptă și competiție, de atâta neîncredere și suspiciune? Putem face altfel! Chiar cred că putem căci o spun din experiență directă! Și asta nu mi-o poate lua nimeni!

Echinocțiul este oportunitatea pe care ne-o oferim, an de an, pentru a putea face posibilă nunta între Sacrul Feminin și Sacrul Masculin.

Fie să parcurgem, cu conștiență, această călătorie de 33 de zile.

Pentru echilibru și armonie, pentru iubire și compasiune, pentru DRAGOSTE ȘI TREZIRE,

AmmaRa 

Nu este nici un comentariu încă, fii tu primul.


Adaugă un comentariu

Newsletter

Abonează-te la newsletter și primești un cupon de reducere de 10% pentru prima ta comandă pe site-ul Călătoria Inimii