Renașterea este posibilă » Călătoria Inimii Skip to content

Renașterea este posibilă

Elena Francisc-Țurcanu

27 februarie 2024

Când m-am pornit pe această Cale Spirituală, deschizându-mă total către o dezvoltare personală, integrală, am avut sentimentul că voi trăi, rapid, transformări spirituale extraordinare. Eram convinsă că totul este posibil. O realiniere radicală până în cele mai profunde niveluri ale ființei mele care mă va elibera, total și definitiv, de suferință și care va infuza întreaga mea viață cu sacralitate, cu un sens cosmic, cu misiune clară și cu întregire.

După zeci de ani lucrând cu mine însămi, tot mai alunec în vechi tipare. Iar când văd ce se petrece în lume, sinceră să fiu, uneori îmi este greu să nu intru în neîncredere. În loc să ne deschidem, să ne iubim, să avem încredere unii în alții, să co-operăm, să ne manifestăm darurile unice și să le recunoaștem pe ale celorlalți, renunțând la competiție și comparație, pare că ne închidem și mai mult, hrănim suspiciunea, falsitatea, mascaradă …

Mă pot folosi de toate acestea ca și pretexte pentru a cultiva îndoiala sau, continuând să-mi imaginez că renașterea este posibilă, pot păstra vie încrederea în umanitatea noastră.

Cu toate că-mi apar aceste întrebări și aceste îndoieli, există în mine o forță care mă conduce, mereu și mereu, către încredere. Încrederea ce este adânc în mine și care mă mână, de fiecare dată, să merg mai departe. În ciuda oricăror provocări, dureri, oscilații. Încrederea este și în tine. Doar dă-ți voie s-o renaști, dacă acum nu o mai simți.

Iar acum, în contextul ce-l trăim, avem nevoie să ne renaștem încrederea și s-o cultivăm. Și, oricât de greu ne vine uneori să credem, încredere că Existența (Dumnezeu) ne oferă, întotdeauna, exact ceea ce avem nevoie ca noi să evoluăm. Viața noastră are sens, chiar dacă, uneori, nu prea pare.

Renașterea, da, este posibilă.

Alegerea de a trăi viața cu credință în bunătatea inerentă a inimii.

Alegerea de a renunța la victimizare.

Alegerea de destructura, în mod conștient, frici, tabuuri, credințe limitative.

Alegerea de a simți că ești în slujba marelui proces de transformare prin care trece umanitatea și că a ta contribuție contează.

Alegerea de a-ți respecta și onora trupul pe care, de multe ori, l-ai negat, l-ai abuzat.

Alegerea de a cultiva bunătatea și îngăduința și respectul.

Alegerea de a-ți recunoaște și onora și manifesta darurile cu care Dumnezeu te-a înzestrat.

Alegerile îți aparțin!

În orice clipă, de fapt, poți alege să renaști.

Iar renașterea ta este cel mai mare dar pe care-l poți aduce celor dragi ție și umanității. Acesta este adevărul! Iar vibrația adevărului este inconfundabilă.

O poți simți înlăuntrul tău dacă-ți dai voie să stai, preț de câteva respirații atente, cu aceste cuvinte. Ești în inima impulsului creativ și evolutiv al umanității și divinității. Viața ta are sens. Puterea ta feminină creatoare se trezește și merită a fi onorată. Căci doar așa te poți elibera de suferință și confuzie, de isterii și psihoze, de frici și anxietăți, de griji și separare.

Pe scurt, este posibil să fii total liberă. Tu alegi!

Tu te-ai încarcerat în vechi tipare de gândire, în convingeri (multe preluate de la părinți, cultură, religie), în condiționări și mecanisme de apărare.

Da, este posibil să fii total liberă.

Dar pentru asta e nevoie să ai încredere că-ți poți crea o viață diferită decât ceea ce ai trăit până acum. Un nou mod de a gândi. Un nou mod de viață.

Și e nevoie să ai încredere într-o forță mai mare ce te călăuzește prin provocările vieții.

Curajul de a renaște îți aparține!

Renaște-Te Femeie! Renaște-te într-un mod autentic în care poți să-ți întrupezi și să-ți manifești puterea feminină creatoare.

Renaște-Te Femeie! Renaște-te în propria ta viață care are sens. Renaște-te cu încredere că poți înlocui nesfârșita căutare cu pasiunea de a trăi deplin. Rolul de căutător – mă caut pe mine însămi – este doar o fugă de trăire. Mai am ceva de învățat. Mai am ceva de înțeles. Mai am ceva de scormonit. Toate sunt doar strategii ingenioase, spirituale chiar, ale egoului.

Renaște-Te Femeie! Și simte vuietul tânjirii tale de a te trăi deplin.

Renaște-Te Femeie! Renaște-te în această ultimă „supunere”. Singura ce merită. Nu supunerea pe care ai tot acceptat-o de-a lungul vieții. Ci cea care are de-a face cu alinierea cu marele Principiu Feminin, cu întregul, cu tot ceea ce este. Supunerea în fața curgerii vieții, a respirației conștiente ce te conduce către evoluție.

Asta îți schimbă relația ta cu tine însăți, cu cei dragi ție, și cu întreaga existență. Tot ceea ce este acum viu pe această planetă (ce are, acum, nevoie de tine), se va fi schimbat în feluri nebănuite, prin a ta renaștere, femeie!

Ne aflăm într-o stare de receptivitate și de deschidere, în ciuda amenințărilor cu războaie, în ciuda fricii și a manipulării. Trăim o vibrație a deschiderii. Iar tu poți simți asta. Dacă citești acum aceste rânduri, cu siguranță simți această vibrație. A deschiderii. A renașterii.

O adâncă și permanentă simplicitate pătrunde acum în viețile noastre renăscând adevăratele valori pe care să ne construim noul mod de viață. Un sentiment al curgerii îmbibă fiecare moment pe care alegem a-l vedea și a-l trăi precum un mare dar.

Ce dar mai de preț decât viața însăși? O viață renăscută.

Toți avem nevoie să dăm drumul, să lăsăm, să renunțăm la a ne mai identifica cu tipare vechi de gândire, de comportament. Să dăm drumul la atașamentul de cine credeam că suntem sau cum credeam că trebuie să fim. Și doar asta ne permite să trăim în transparență, în libertate, în vibrația înaltă pe care-o putem simți când ne deschidem și ne dăm jos măștile rolurilor vechi.

În mijlocul acestei deschideri profunde ce trăim acum, există și o claritate mentală de multe ori. Însă fie să nu ne agățăm de această „claritate”. Să n-o transformăm într-o convingere. Căci revelațiile vin și pleacă. Să nu ne agățăm de credința că ceva este solid și fix și că va rămâne așa pentru totdeauna. Totul vine, totul pleacă. Agățarea de un anumit rezultat ne conduce, mereu, la suferință. Dependența de certitudine, creează suferință.

Însă, în momentele când avem, cu adevărat, nevoie de claritate, în mod miraculos, ea apare. Mai ales când suntem în deschidere și în curgerea naturală a vieții.

Renaște-Te Femeie! Renaște-te, integrându-ți întreaga cunoaștere ce-ai dobândit de-a lungul vieții și trăiește-ți experiența de a fi aici, acum, în a ta putere feminină creatoare.

Experiențele spirituale vin și pleacă, la fel ca totul în viață. Nu este nevoie să ne atașam de extazul acestora. Am descoperit sursa lor, a extazului, a iubirii, a frumuseții. Sursa este înlăuntrul nostru.

Renaște-Te Femeie! Renaște-te și simte inima întregii vieții în al tău pântec sacru.

Adu-ți aminte că atunci când simți durere nu este doar a ta ci a tuturor femeilor, este durerea întregului. La fel, atunci când simți bucurie, simte-o ca fiind nu doar a ta ci a întregului. Renaște-te și dă-ți voie să te simți ca fiind parte din întreg.

În centrul ființei noastre există pasiunea arzătoare pentru creștere, evoluție, transformare, transmutare. Există chemarea către renaștere.

Renaște-Te Femeie! Renaște-te și exprimă divinitatea ce-ai descoperit în tine, întrupându-ți însă, mai întâi, adevărata umanitate.

Poate că a mea strigare, acum când îți scriu, este auzită de tine și a ta inimă. Poate că există încă o rezistență în tine care te face să te îndoiești. Înțeleg. Îndoială a fost și la mine. Însă ceea ce împărtășesc acum cu tine nu vine din bla-bla.uri… ci dintr-o experiență directă. Acesta este adevărul. Iar tu, dacă te asculți cu atenție acum, poți simți în tine vibrația acestui adevăr. Renașterea ta este posibilă!

Însă chiar dacă este posibil nu înseamnă că este și ușor. Nici vorbă. Uneori este foarte dureros și tulburător și provocator și chiar pare a fi imposibil. Și … totuși …

Renașterea ta este posibilă!

Ceea ce am împărtășit acum cu tine este, cu adevărat, poate cea mai provocatoare sarcină pe care o putem avea. A ne renaște, aici, acum, în această viață!

Dacă recunoaștem însă că oricât de mult am vrea această schimbare, această renaștere, tot mai este o parte din noi care se împotrivește. Se încăpățânează să rămână în vechi tipare. O parte din noi care nu are niciun chef de nicio trezire spirituală, de nicio evoluție, de nicio renaștere. O parte din noi care vrea să dețină controlul și să ne „protejeze” menținându-ne într-o viață minoră, meschină, ușor de gestionat.

Dacă chiar vrem o schimbare profundă, o renaștere, avem nevoie să recunoaștem că e nevoie de asumarea responsabilității unei practici constante. Nu este doar despre ce trăim într-un retreat sau un curs sau o meditație. Este despre un angajament permanent.

Renaște-Te Femeie! Renaște-te și cultivă-ți intenția de a aduce în viața ta puterea feminină creatoare abandonându-te curgerii vieții. Însă nu este doar despre a te „supune” principiilor divine și curgerii vieții ci despre a-ți asuma întreaga responsabilitate în manifestarea și exprimarea puterii tale feminine creatoare în lume.

Să îndrăznești să fi o Ambasadoare a evoluției, prin felul în care-ți trăiești viața, este cel mai mare dar pe care-l poți aduce copiilor tăi, celor dragi ție și umanității.

Renaște-Te Femeie! Renaște-te și încarnează principiul feminin divin și emană-ți adevărul, iubirea, frumusețea, creația și bucuria, prin fiecare respirație.

Renaște-Te Femeie! Renaște-te și transformă-ți viața într-o expresie a sacralității.

Călătoria Renaște -Te Femeie! o începem la Lună Nouă, duminică, 10 martie. Chiar de ziua mea de naștere. A fi cu tine, femeie, în această călătorie a renașterii, este un dar pe care mi-l ofer mie însămi.

Oferă-ți în dar, la rândul tău, acum de 1 martie, de 8 martie, această călătorie.

Călătoria o începem chiar înainte de Echinocțiul de primăvară și asta o face și mai puternică.

Pentru a ta renaștere, Femeie!

Elena Francisc-Țurcanu
(AmmaRa)

Newsletter

Abonează-te la newsletter și primești un cupon de reducere de 10% pentru prima ta comandă pe site-ul Călătoria Inimii