Re-Nașterea Lui Om » Călătoria Inimii Skip to content

Re-Nașterea Lui Om

Horia Francisc-Țurcanu

22 decembrie 2021

Agnis & AmmaRa, către tine Om: Acesta este, probabil cel mai important Crăciun pe care-l vei fi trăit vreodată

Adevărata renaștere a lui Christos nu se petrece în piețele publice, ci în adâncurile propriei Inimi. Este o întoarcere din exterior către profunzimea Ființei și descoperirea  unui Adevăr mai profund despre noi înșine și despre existență. Este o transformare adâncă a identității pe care ne-am asumat-o și care a creat lumea exact așa cum este ea.

Maestrul Interior este Christos. El este acela care se naște în Inima fiecăruia dintre noi atunci când vine timpul. Și pentru mulți dintre noi timpul acesta a venit. Este acum. Pentru acest moment al propriei noastre vieți și al Umanității, suntem aici. Pentru acest moment ne-am născut în trupuri din carne și sânge, pentru a descoperi nu cine suntem, ci mai degrabă ce suntem cu adevărat.

Marele Maestru al Umanității și al Inimii a spus așa: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața, și fiecare dintre voi este. Dacă vrei să găsești Calea adică, du-te în interior, în miezul ființei tale, în Inima ta. Dacă vrei să găsești Adevărul și Viața, coboară-te în tine însuți și acolo mă vei găsi pe Mine. Acesta este Maestrul care doarme în fiecare din noi și care așteaptă dintotdeauna să fie trezit și trăit. Este un nivel al propriei noastre Conștiințe. Adică al propriei noastre Inimi, căci întreaga realitate se petrece în Inimă.

Tu însuți, cel sau cea care citește aceste cuvinte, ești fiul Omului și al Divinității, al acestei planete și al stelelor, tu ești Acela care a ales cândva această experiență extraordinară a încarnării, a identității, a uitării, pentru a descoperi cine și ce ești cu adevărat. Această planetă și tot ceea ce poți percepe aici, se petrece în curtea din spate a Tatălui și acesta este un joc. Jocul Vieții.

Tu ești acela care modelează experiența, necontenit. Privește. Fiecare gând al tău, fiecare cuvânt, atitudine și emoție modelează corpul, acțiunile și relațiile tale. Și astfel modelează lumea în care trăim. Așa învățăm să lucrăm cu forțele Vieții.

Gândul tău este o forță a Vieții care sculptează realitatea. Ne confruntăm astfel cu propria noastră creație și așa învață Om, fiul stelelor și al Mamei Pământ. Iar acum, întreaga ta experiență de viață îți vorbește despre tine însuți, despre ceea ce ai creat, despre alegerile tale, despre lumea ta interioară. Existența este o oglindă cosmică a propriei tale Inimi. Viața ta, în cele mai mici detalii, este un basorelief uluitor al fiecărei răsuflări căreia i-ai dat formă. Te oglindește pe Tine, Om.

Dacă vrei să Mă găsești, coboară în Inima ta, căci acolo este Calea, Adevărul și Viața, Om!

Privește împrejur la peisajul zvârcolit al Lumii. Este oglindirea propriei noastre lumi interioare. Gândurile s-au transformat în zidurile unui labirint care acum ne sufocă. Neasumarea propriilor noastre vieți a creat sisteme monstruoase care nu-l mai slujesc pe Om, ci tind să-l strivească.

Realitatea curge din noi necontenit. Inima lui Om, asemenea Tatălui, este o sursă infinită de realitate. Noi nu putem să nu creăm. Aceasta este natura noastră, după chipul și asemănarea lui Unu Dumnezeu din care ne-am născut. Orice gând este o creație și modelează existența. Suntem față în față cu propria noastră creație. Aceasta este Școala adevărată a Vieții, pe care am ales-o. Intrăm în această Școală copii ai Întregului și la capătul unui parcurs imens de experiență umană, în care dansăm cu urmările propriilor noastre gânduri și alegeri, descoperim în interiorul nostru Maestrul.

Experiența umană este o Școală a Maestrului care se naște întotdeauna în propria Inimă.

Crăciunul este nașterea lui Christos în această lume și este alegoria cosmică a nașterii Maestrului Interior în fiecare dintre noi. Ca și acum două mii de ani, fiul lui Om este aici, în lume, în propria sa Inimă, deranjând sistemele de putere cu arderea sa. Numai că acum, TU ești fiul lui Om și al Tatălui, iar crucea este chiar lumea în care trăim. Aceia care l-au răstignit pe Christos, băutorii de putere, sunt aceiași care răstignesc Umanitatea, crezând la fel, că esența unui Om este trupul său.

La fel ca atunci și ca întotdeauna, imperiile și bisericile, sistemele de putere ale acestei lumi, care se hrănesc cu energia sacră a Inimii milioanelor de oameni pentru a exista, au crezut că deținând trupurile pot stăpâni sursa eternă de energie sacră care este Inima unui Om. Ele nu au înțeles niciodată secretul sacru al lui Christos care conține în el Adevărul despre noi înșine și despre natura existenței. Nu au înțeles natura jocului divin al Conștiinței și nici secretul renașterii infinite care se petrece în fiecare dintre noi. El nu poate fi înțeles. Poate fi doar trăit. Iar noi, acum, pentru asta suntem aici. Pentru a renaște.

Dacă citești aceste cuvinte, atunci tu ești acela care a venit aici, în acest corp, această viață, această lume și context, pentru a trăi enorma transformare interioară numită Trezire a Maestrului Interior. Christos nu este o icoană sau o religie. Christos este o alegere și o experiență care se petrece în propria Inimă și Conștiință. Christos nu poate fi găsit în afara ta și nu va veni pe un cal alb să salveze lumea, din simplul motiv că lumea este o creație a noastră, a mea și a ta și a Umanității, iar transformarea lumii este propria noastră transformare.

Privește împrejurul tău. Imperiul este tot aici, mai puternic ca niciodată, la fel ca și sanhedrinul care a cerut crucificarea lui Christos. Sunt bisericile dogmatice ale lumii care ar trebui să unifice omul cu dumnezeu și care eșuează să o facă. Și Christos este aici. Ești tu însuți, oricare ar fi numele tău. Ești Jeshua trăind Adevărul: Eu și Tatăl una suntem. Lumea este propria ta Inimă. Tu ești creatorul acestei lumi și sursa adâncă a Puterii tuturor sistemelor, tu, fiul sau fiica lui Om. Moartea este o abandonare a identității tale vechi, aceea care a alimentat cu gândirea, atitudinile și frica sa, cu indolența, mediocritatea și răceala sa, toate structurile acestei lumi. Iar nașterea Maestrului în propria ta Inimă este recunoașterea acestui lucru și Iubirea pentru tine însuți și pentru această lume a cărei suferință o cunoști atât de bine, pentru că este propria ta suferință.

A-ți iubi dușmanul este a recunoaște că e o parte din tine care acționează din frică și însingurare.

Crăciunul așa cum îl cunoști este un crăciun al personajelor minore în care ne-am transformat cu toți, uitând ceea ce suntem cu adevărat. Am acceptat înlocuirea adevăratei Lumini a Inimii, strălucirea Altarului nostru interior, cu neoane și beculețe. Am acceptat să credem că suntem niște consumatori în loc de creatori ai acestei lumi. Dependenți de ceea ce alții ne dau să consumăm, am ajuns să rătăcim la periferiile existenței, modelându-ne pe noi înșine în formele neputinței.

Educați să gândim înainte de a simți și să reprimăm adevărata noastră natură, am uitat Adevărul despre noi înșine și despre această lume, am uitat că noi suntem acest Adevăr și Calea către el și Viața care pulsează în Inima noastră. Iar acum este marele moment al reamintirii. Umanitatea este în vârful Golgotei sale, bătută în cuie pe crucea materiei și a propriei gândiri. Pare că Tatăl a părăsit pe Fiul său. Dar nu este așa. Amintește-ți cuvintele pe care Maestrul le-a rostit acum două mii de ani, pentru ca astăzi tu să le auzi: coboară în Inima ta. Acolo este Calea, Adevărul și Viața.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că TU ești Calea, că Adevărul despre tine poate fi trăit doar înlăuntrul tău, că în Inima ta este sursa întregii Vieți și a realității! Tot ceea ce ai gândit sau făcut vreodată, toate relațiile pe care le-ai trăit vreodată cu oamenii și cu lumea au fost o căutare a Întregirii. Cel fără de Nume, Sursa, Tatăl pe care l-ai căutat întotdeauna a fost mereu, fără să-l poți simți, în Inima ta!

Tu ești Fiul și Inima ta este Sursa acestei realități care curge din tine căci aceasta este natura ta. Aceasta este lucrul pe care Christos l-a trăit și l-a rostit mereu pentru ca tu să-l poți recunoaște într-o bună zi, în tine. Acesta este lucrul pe care imperiul, structurile de putere ale acestei lumii și oamenii care se ascund în spatele lor, nu vor ca tu să-l descoperi și să-l trăiești. Nu vor ca tu să știi că Inima ta este sursa întregii realități și că adevărata Putere creatoare este la tine.

Nu vor ca tu să te trezești din coșmarul în care ești neputincios, un sclav înrolat în armatele acestei lumi, și să-ți dai seama de măreția, puterea, frumusețea ființei tale. Ele nu vor ca tu să înțelegi vreodată că ești Fiul, una cu Tatăl și că ai dintotdeauna libertatea de a alege propria ta identitate. Nu vor ca tu să știi că Puterea curge dintotdeauna din tine și că tu ești acela, neprețuitul care alimentează cu răsuflarea sa, această lume.Câtă vreme nu înțelegi acest lucru poți în continuare să hrănești aceste sisteme cu energia sacră a Inimii tale. Ele nu au o sursă de putere independentă. Se hrănesc din Umanitate, pentru ele oamenii nu sunt decât hamsteri care aleargă în colivii circulare punând lumea în mișcare pentru câțiva neputincioși.

Acești neputincioși care cred că conduc lumea, sunt proiecția propriei tale neputințe.

Iar acum este Crăciunul. Acum este Renașterea. Acum este momentul pentru care omul Jeshua trăindu-l pe Christos, a plantat semințele acum două mii de ani. Semințele au crescut, s-au înălțat, au înflorit, iar acum este timpul fructelor. Noi, voi, Umanitatea este fructul. El își schimbă natura pentru a da naștere unei noi lumi. Este ACUM. Pentru acest moment am ales să fim aici, în corp, în lumea încarnată, în propriile noastre vieți, în situații, exact așa cum sunt. Pentru a face transformarea vechilor noastre identități. Pentru a trăi Trezirea despre care vorbesc toți marii înțelepți ai Umanității.

Este vorba despre tine, cel sau cea care citește aceste cuvinte, și este momentul. Fă din acest Crăciun, cel mai sacru moment al vieții tale. Nu mai este timp pentru amânare, pentru justificare, pentru inerție, pentru auto-compătimire, nu mai este timp pentru înghețare în așteptare. Nimic nu se schimbă în viața ta și în existență dacă tu însuți/însăți nu faci această schimbare.

Dacă citești aceste cuvinte, nu este nevoie să ieși în stradă cu sabia în mână pentru a schimba această lume. E nevoie să faci ceva cu mult mai dificil: să renunți la modelele de gândire pe care le crezi ale tale, dar nu sunt. Să crezi în tine însuți/însăți. Să-ți simți, rostești și susții Adevărul tău, care te reprezintă ca fiu al lui Om. Să ai încredere în tine însuți și credință în divinitatea omniprezentă. Totul se petrece în curtea din spate a Tatălui. Este marele joc cosmic al Conștiinței prin care tu înveți să stăpânești forțele Creației ce fac  parte din tine.  

Ești, cu adevărat, Fiul. Ce gândești, devine realitate și experiență. Gândirea este o forță a Creației pe care Tatăl a pus-o în tine pentru ca tu să înveți să lucrezi cu ea, trăind propriile tale creații. Structurile întunecate ale acestei lumi sunt proiecții ale propriilor tale umbre, ale neîncrederii în sine, ale ne-iubirii care se naște din judecată, ale separării de tine însuți și de Adevărul Inimii tale.

Furia, tristețea, depresia, dezamăgirea – toate acestea sunt emoții care se nasc din gândirea ta și din credințele tale. Schimbă gândirea și schimbă credințele tale despre tine însuți, aceasta este revoluția și examenul tău de absolvire al Școlii Maestrului Interior care este Viața ta.

Forțele întunecate ale acestei lumi, le cunoști. Este vocea cavernoasă care-ți spune că nu poți, nu știi, nu valorezi destul, că nu meriți, că ești singur în fața lumii, că ai nevoie de ajutor, că cineva trebuie să-ți spună ce este corect sau nu, ce trebuie să faci și să fii. Este propria ta voce materializată în exterior. Tu ești lumea. Renunță la vocea cavernoasă și creează o nouă Voce.

Și mai ales, Iubește.

Iubirea vindecă separarea fundamentală, ruptura față de sine și față de existență pe care se întemeiază iluzia. Iubește-te pe tine însuți și toate aspectele ființei tale, pe care le-ai creat vreodată. Ele sunt părți din tine care vor să se întoarcă acasă. Ești părintele lor, al acestor aspecte din tine, în același fel în care Unul, Dumnezeu este părintele tău. Ești un aspect al divinității în același fel în care aspectele tale fac parte din tine. Aceasta este reunificarea, aceasta este trezirea, aceasta este vindecarea pe care o aștepți de un timp atât de îndelungat, de mii de vieți.

A te iubi pe tine însuți este calea pentru a iubi existența și această lume. Nu-i poți iubi niciodată pe ceilalți dacă nu poți iubi ceea tu ești în toate aspectele tale. Mai întâi pe tine însuți, așa cum spune Marele Maestru al Umanității, și apoi vei descoperi că ”ceilalți” sunt oglinzi ale propriei tale inimi.

Aceasta este Revoluția ta și Crăciunul tău. Adevărata ta renaștere prin propria ta Inimă. Acesta este Christos pe care-l descoperi că a existat dintotdeauna în tine așteptând să fie trăit. Aceasta este eliberarea din frică și neputință și asta poți alege acum. Nu există libertate fără alegere. Pentru fi liber e nevoie să alegi să fii liber. Nu există altă libertate decât cea interioară, a Inimii și este un act de creație, de scuturare de neputință și de întuneric. Aceasta este adevărata lumină a Crăciunului, aceasta este adevărata celebrare a nașterii lui Christos, în Inimă, acesta este adevăratul cadou pe care Existența îl face Maestrului. Este această radianță a Inimii a cărei subțirime aurie și strălucitoare topește densitatea oricărui întuneric.

Nu e nevoie să te lupți cu întunericul. Doar să aprinzi lumina propriei tale Inimii.Fie acest Crăciun renașterea pe care o așteptăm dintotdeauna!

Acesta este Cuvântul pe care noi, Agnis & AmmaRa, îl rostim pentru tine și pentru Om, acum.

Suntem aceia care au făcut, la fel ca și tine cândva, un legământ: acela de a ne reaminti unii altora Adevărul, Iubirea, Frumusețea și Libertatea ca fiind atributele fundamentale ale Vieții și ale lui Unu Dumnezeu care trăiește în noi.

De aceea, tot ceea ce noi suntem și facem se numește Călătoria Inimii.

De aceea Școala care curge din noi poartă numele Maestrului Interior. Sau Christos.

De aceea ești tu acela care citește acum aceste cuvinte: acesta este cel mai important Crăciun pe care-l vei fi trăit vreodată. Maestrul din Inima ta este pregătit să fie trăit. Pentru acestă transformare ești aici, în această viață, în această lume, în acest corp, în acest moment. Iar noi am făcut cândva un legământ: acela de a-ți aminti Calea, Adevărul și Viața

Amen, A&A

Nu este nici un comentariu încă, fii tu primul.


Adaugă un comentariu

Newsletter

Abonează-te la newsletter și primești un cupon de reducere de 10% pentru prima ta comandă pe site-ul Călătoria Inimii