Ceea ce nu trebuie să știi, să crezi și să faci » Călătoria Inimii Skip to content

Ceea ce nu trebuie să știi, să crezi și să faci

Horia Francisc-Țurcanu

23 decembrie 2021

Nu trebuie să știi că ești sursa întregii Puteri de a crea realitatea. De aceea, Adevărul îți este ascuns. Și dacă afli, atunci nu trebuie să o crezi. Astfel, manipularea este legea care slujește orice sistem. Dacă afli și crezi, atunci structurile de putere ale acestei lumi vor încerca din răsputeri să te împiedice să trăiești Sursa interioară a realității. Și totuși, procesul trezirii tale și al umanității este de neoprit. Ceea ce trăim este o criză fundamentală de transformare. Primejdia este aceea de a rămâne cine am fost. Oportunitatea este a avea încredere în ceea ce simțim și a acționa din această credință. Schimbându-ne, schimbăm lumea. 

Cunoașterea: dintotdeauna

A existat dintotdeauna o Cunoaștere asupra naturii propriei ființe și a realității și a fost dintotdeauna accesibilă acelora care o caută și care sunt pregătiți pentru ea. Cuvântul ”dintotdeauna” sugerează o cunoaștere istorică, veche, și este veche într-adevăr, dar nu acest lucru este important, căci nu vechimea este aceea care contează aici. Nu toate lucrurile vechi sunt bune pentru acum. Dar această Cunoaștere, care își merită majuscula, nu aparține unui timp anume, unui spațiu geografic sau unei culturi, ci este mai degrabă atemporală, trans-geografică și trans-culturală. Își are sursa în Conștiința Umanității.

Informație vs experiență. Există și acum, după cum a existat dintotdeauna și va exista mereu. A cunoaște este diferit de a ști, căci a ști este informație, dar Cunoașterea se referă la experiență. Natura profundă a propriei noastre ființe și natura profundă a Existenței poate fi cunoscută prin experiența personală. Această diferență între a ști și a cunoaște este de multe ori ignorată în mod deliberat, iar confuzia este întreținută pentru motive care fac obiectul acestor rânduri.

A ști și a simți. Un exemplu foarte simplu ar fi util. Pot citi toată istoria psihologiei și să știu întreaga informație conținută în ea, dar să nu fi făcut niciodată măcar o introspecție, pentru a cunoaște în mod direct adevărul despre diferitele dimensiuni ale propriei mele lumi interioare, alcătuite din gânduri, emoții, atitudini, energii bio-fizice, senzații și corporalitate. Același lucru ar fi dacă ne-am referi la lumea exterioară. Putem afla informații despre nenumărate dimensiuni ale realității, dar asta nu ar însemna că le cunoaștem. Pentru a le cunoaște ar trebui să le simțim, să le experimentăm.

Atenția: energie sacră creatoare

Marea diferență între a ști și a cunoaște implică va să zică simțirea. Căci a trăi, a experimenta ceva, înseamnă a simți acel ceva. Știința se referă la lucruri exterioare, care nu au fost experimentate și simțite, iar Cunoașterea se referă la experiență și la a simți. Există mulți oameni care știu, dar puțini care cunosc și au personal experiența dimensiunilor mai rafinate, interioare și exterioare, conturului lor fizic. Pare ciudat, nu-i așa, că există atât de puțină Atenție îndreptată către spațiul interior, singurul în care am putea dobândi adevărata Cunoaștere. Adevărul este pretutindeni. Nu poate fi ascuns.

”Nimic nu este ascuns, întregul Adevăr despre noi înșine și despre Existență este aici, acum, gata pentru a fi trăit.” Este motto-ul la Cartea Maestrului Interior pe care o scriam acum câțiva ani. Este o carte de Cunoaștere, căci conține în ea tehnologia lăuntrică prin care ne putem conecta direct cu Adevărul, în interiorul nostru. Nu există granițe pentru această Cunoaștere, căci ceea ce suntem noi în adâncul Conștiinței noastre, este un fel de câmp conștient, perceptiv, foarte rafinat, care pătrunde prin nenumăratele texturi din care este alcătuită Existența, percepându-le și modelându-le.

Viața noastră este modelată de Atenția noastră

Da, este adevărat. Oricine poate face acest lucru, pentru că natura ființei și a Existenței este una singură. Desigur, pentru a deveni conștienți, adică a percepe dimensiunile rafinate ale realității, este nevoie de antrenament și de o imensă determinare. Antrenamentul se referă în primul rând la energia sacră a Atenției, care este energie pur creatoare, divină, în expresia ei umană. Oricine explorează, fie chiar și superficial natura Atenției în interiorul său, descoperă rapid calitatea magică, reală, de a modela realitatea. Toate dimensiunile vieții noastre, corporale, energetice, senzitive, atitudini, exprimări, gândire, relații, acțiuni, creații, toate sunt modelate cu ajutorul Atenției. Existența noastră este Atenție modelată. Iar Atenția este una dintre expresiile Minții.

Cunoașterea a fost dintotdeauna periculoasă pentru sistemele de putere

Întreaga Cunoaștere atemporală despre care vorbeam este accesibilă prin intermediul disciplinelor lăuntrice care operează cu Atenția. Așa a fost dintotdeauna și așa va fi mereu, căci această Cunoaștere se referă la natura ultimă a Existenței, care este psihică. Școlile de Mistere ale tuturor timpurilor, toate tradițiile mistice ale lumii au în centrul lor această experiență profundă a realității. Tehnologia interioară a cunoașterii prin Revelație nu a dispărut niciodată. Doar a fost puțin dată la o parte, discreditată, uitată, vânată și denaturată, pentru că a fost, dintotdeauna foarte periculoasă pentru orice sistem de putere al acestei lumi.

Adevărul despre noi

Nu este prea greu să vedem de ce. Are legătură cu Adevărul ultim despre ceea ce suntem noi, oamenii, și despre ceea ce este Existența. Dacă oamenii ar cunoaște acest Adevăr, atunci nici un sistem de putere nu ar putea funcționa fără să servească cu adevărat oamenii, iar lumea în care trăim ar fi cu totul alta. Dar  ”a cunoaște Adevărul” înseamnă a-l trăi în mod direct, și presupune un efort de Atenție, șlefuirea unei discipline interioare și implicit o imensă evoluție a Conștiinței și Conștienței noastre.

Această evoluție ne-ar permite să percepem felul în care este alcătuită realitatea și rolul nostru fundamental în creația acestei realități. De-asemeni ar implica asumarea unei responsabilități pentru ceea ce hrănim cu Atenția noastră și a fiecărui gest pe care îl facem, fie el mental, emoțional, energetic sau fizic. Ar însemna să luăm în stăpânire adevărata noastră natură și profunzime, puterea noastră de a modela stările noastre interioare și lumea în care trăim.

Noi creăm lumea, la propriu

Energia care curge prin noi, pe care o investim sub forma Atenției în tot ceea ce există, creează realitate. Aceasta este adevărata valoare a umanului: creează lumi. Aceasta este adevărata TA valoare: energia ta ca și a altor 7,9 miliarde de oameni, ține lumea în formă. Dacă oamenii și-ar retrage brusc Atenția din orice sistem al lumii, acestea s-ar sufoca instantaneu. Guvernele, băncile și armatele lumii, sistemele financiare, comerciale, big pharma și comandamentele care decid ce, când, cum, de unde mâncăm, cumpărăm, trăim … toate s-a prăbuși. Ele sunt susținute numai de Atenția noastră, modelată în forma încrederii. Cu alte cuvinte, noi înșine suntem aceia care hrănim și susținem tot ceea ce am vrea să se schimbe în această lume. Numai că nu credem că este posibil. Credem că lumea este așa cum este și nu poate fi schimbată. Este un fals. Sistemele de putere ale acestei lumi nu mai servesc de foarte, foarte mult timp umanitatea, ci doar pe ele însele. Paradoxul este acela că oamenii hrănesc aceste sisteme și le creditează cu propria lor energie, deși acestea au ajuns în punctul în care pun în pericol existența pe această planetă. Acest lucru se întâmplă pentru că nu suntem conștienți că adevărata Putere Creatoare este dintotdeauna la noi. Numai Omul are această Putere în sine. Nu și sistemele pe care le-a creat. Ele depind de Om și nu invers. Cunoaștere și Putere. Cunoașterea și trăirea Adevărului despre noi înșine și despre Existență este aici de când există umanitatea. Asta fac, dintotdeauna, inițiații marilor Școli de Mistere, asta au încercat să ne învețe dintotdeauna marii Maeștri ai Umanității, asta ar trebui să fie în centrul oricărei religii și oricărui sistem de educație al acestei planete. Dacă nu este așa, este pentru că toate sistemele, menite inițial să servească binelui comun, ajung inevitabil să se servească doar pe sine, și astfel să fie în opoziție cu binele individual. Iar oamenii, ca indivizi, au preferat în marea lor majoritate, în toate vremurile, să proiecteze responsabilitatea propriilor vieți în exterior.

Oamenii au investit sistemele de putere cu propria lor Putere și astfel au pierdut-o.

Ai auzit, fără îndoială, că puterea și cunoașterea sunt una. Dar ai crezut, așa cum ți s-a spus și cum crede toată lumea, că a ști și a cunoaște este același lucru. Ceea ce știi este doar informație despre formele realității. Cauzele realității îți scapă, pentru că nu ești conștient de ele, adică nu le poți percepe sau experimenta. Dar cei care dețin puterea cunosc secretul formidabil al faptului că umanitatea, prin ceea ce este în profunzimea sa, menține în formă toată mașinăria acestei lumi. Pentru ca acești oameni puțini să-și mențină puterea, este neapărat necesar ca oamenii de rând să nu știe că sursa puterii se află în puterile lor.

O turmă care hrănește întreaga realitate a acestei lumi

Timp de mii de ani, aceste forțe au controlat destinul umanității inconștiente. Ca o turmă de animale domestice ce produc energie a vieții necesară sistemelor de putere, Umanitatea a fost mânată în multe feluri, dar în direcția potrivită. A fost educată pentru asta. Războaie și crize, boli și catastrofe, false idealuri și lupte fratricide, o uriașă telenovelă a fost scrisă, episod după episod, pentru a ține turma departe de singurul lucru periculos: spațiul lăuntric în care ar fi putut să descopere Adevărul.

Înfricoșată, înfometată, crezând false idealuri, având false probleme, temându-se pentru ziua de mâine, dependentă de tot felul de lucruri despre care a crezut că ”așa sunt ele”, Umanitatea a urmat ascultătoare cărările trasate, crezând că nu are nici o putere, în vreme ce, de fapt, a hrănit exact sistemele care o țineau prizonieră.

Instrumentul fundamental al manipulării este Frica

Frica este o modelare a energiilor lăuntrice care ne separă de existență și care ne proiectează Atenția în afara noastră. Când ne temem de ceva, spațiul nostru interior este părăsit și gol. Identitatea noastră este o coajă fragilă și întreaga noastră Putere creatoare creează … exact lucrurile de care ne temem. Realitatea este o oglindă perfectă, sferică, ce oglindește cu perfecțiune ceea ce noi emanăm. Sistemele acestei lumi, operaționale de mii de ani, și-au șlefuit impecabil tehnicile de a menține Atenția turmelor umane în afara spațiului lor lăuntric. Cea mai bună metodă de a ține ocupată Atenția mulțimilor este transformarea ei în frică.

Acesta este adevăratul motiv pentru care presa acestei planete, controlată de câțiva oameni, aduce în atenție exclusiv perspectiva catastrofică asupra realității. Războaiele, uciderea, catastrofele politice, economice, sociale, climatice, ecologice sunt subiectele perfecte. Media universală, filmele cultivă subiectele catastrofice și amplificarea necontenită a fricii. Și apoi social media și tehnologia zilelor noastre în care informația circulă ca niciodată până acum este instrumentul perfect pentru o manipulare globală prin frică. Cenzura și modelarea informației după criterii precise, șlefuirea subiectelor și crearea lor adaugă tușa finală acestui peisaj.

Oamenii stau siderați, halucinați în fața computerelor și telefoanelor mobile, întreaga lor Atenție, adică energia sacră, creatoare a lumii este absorbită și condusă acolo unde o cer necesitățile marilor sisteme de putere ale acestei lumi. Imaginea unei lumi predefinite, în care noi trăim prin grija acestor sisteme, impregnată de frică și neputință, aceasta este paradigma în care este turnată puterea creatoare a lui Om.

Evoluție prin durere. Sau prin Conștiență

Este adevărat, că aceste sisteme au profitat de tendința naturală a omului către indolență, către a nu schimba nimic dacă nu este absolut necesar, tendința de a nu-și asuma responsabilitatea și de a prefera să depindă de alții. Jocul este întotdeauna complementar, iar realitățile pe care le trăim sunt întotdeauna … meritate. Nu există nimic nedrept în Existență. Numai că durerea turmei inconștiente a atins cote inimaginabile. Toate crizele la care asistăm acum sunt expresia generalizată a crizei interioare a lui Om.

Și atunci când viața doare, abia atunci, Om vrea să schimbe ceva, începe să-și pună întrebări și să găsească răspunsuri. Niciodată mai mult ca acum, Umanitatea nu a privit mai mult către interior, nu a găsit mai multe răspunsuri despre sine. Niciodată mai mult ca în aceste vremuri nu a ajuns mai aproape de Adevărul despre sine. Pentru că niciodată nu l-a căutat cu adevărat. Evoluție prin durere. Apropiindu-se atât de mult de Adevăr, stăpânii lumii apasă pedala crizei la fund.

Dacă se tem, dacă au războaie, crize financiare, pandemii, pericole planetare, toate aflate în exteriorul lor, în lumea în care trăiesc, atunci nu vor avea timp și nici chef să privească înăuntru. Dacă filmul lumii este palpitant, rețelele sociale eficiente (dar controlate când este vorba despre Adevăr) atunci încă mai este o șansă ca Om să nu se trezească și jocul care durează de mii de ani să continue. În zilele noastre, acest fenomen al proiectării puterii în exterior, tinde în mod paradoxal să se inverseze, pentru că a generat o durere și o înrobire fără precedent.

Pentru ca cineva să fie stăpân, e nevoie de cei care se cred sclavi

Tehnologia permite astăzi sistemelor un control al puterii care a fost de neimaginat în alte timpuri. Tendința oamenilor de a-și proiecta Atenția sub forma gândirii liniare în exterior, a fost exacerbată de această tehnologie a comunicării, astfel încât majoritatea au devenit incapabili să se conecteze cu spațiul lor lăuntric, să se cunoască în profunzimea lor și să cunoască Adevărul despre Existență. O imensă dependență de exterior a devenit lege și obicei și singura realitate posibilă pentru miliarde de oameni.

Convingerile lor asupra realității, formate în esență prin informație primită din exterior, spun că această lume alcătuită din materie are legile ei și acestea sunt sigurele valide, spun că sistemele sunt imuabile, inevitabile și necesare, că fără toate acestea existența lor nu ar fi posibilă. Întreaga educație a zilelor noastre se referă la gândire, la a ști, la informație, și nu la experiență. Trebuie să credem ceea ce ni se spune pentru a deveni oameni în rândurile acestei lumi, adică disciplinați, ascultători și care urmează regulile.

Dar, în același timp, mânați de sentimentul alienării, al rupturii lăuntrice, căutând răspunsuri privind semnificația propriei viețimilioane de oameni au început să înțeleagă că spațiul lăuntric este cheia întregii lor experiențe de viață.

Umanitatea descoperă Adevărul. Și acest lucru nu poate fi oprit

Suntem educați să gândim, nu să cunoaștem în mod direct prin experiență, pentru că dacă am cunoaște Adevărul, atunci am fi liberi. Adevărul ne eliberează, așa cum spune marele Maestru al Umanității.

Și acum, fiul lui Om, începe să descopere Adevărul despre sine. Acesta este motivul pentru care iau avânt nenumărate mișcări de dezvoltare personală și spirituală, mișcări care tind să transforme perspectivele asupra naturii realității și a Ființei.

Aceste mișcări încep să amenințe stabilitatea sistemelor de putere. Sunt mișcări ale Conștiinței umane, transformări inevitabile cărora, simplu, le-a sosit timpul. Iar răspunsul sistemelor este exacerbarea mijloacelor străvechi ale fricii și manipulării, singurele pe care aceste forțe le cunosc. Ele nu au existat să provoace războaie, evenimente de tipul 9-11 septembrie și alte crize majore, doar pentru a induce frica și pentru a justifica reducerea libertăților și drepturilor oamenilor.

La asta asistăm și acum. Umanitatea descoperă Adevărul și nimic nu poate să împiedice acest lucru. Dar multe pot să accelereze procesul. 

Criza virusului: genială

Pentru că apasă cea mai profundă frică a omului, cea de moarte, și în același timp justifică perfect măsurile de control absolut asupra marii turme inconștiente care generează energia acestei lumi. Dar există nuanțe ale acestei crize fără precedent, care indică ceva nou. Și acest lucru nou este frica … sistemelor de această trezire a umanității în interiorul său, care ar conduce la sfârșitul oricărui sistem ce nu slujește umanității.

Detaliile acestei crize organizate în cele mai mici amănunte arată că nu despre bani este vorba, sistemele lumii creează, administrează și modelează toate fluxurile financiare ale lumii. Nici despre control, căci îl au deja. Este despre adevărata Putere care stă la baza întregii realități și asta este singura miză. Lumea așa cum o trăim este expresia în formă a Atenției celor 8 miliarde de oameni de pe această planetă. Miza va să zică, este exact această Lume. Și se află într-o criză de transformare profundă.

Libertatea se naște, întotdeauna, în interior

Libertatea este totuna cu Alegerea și cu responsabilitatea. A fi liberi înseamnă a putea alege și a ne asuma propriile noastre alegeri. Cine vrea să facă asta? Pentru foarte mulți, este mai confortabil ca responsabilitatea să fie a altor oameni sau a sistemelor. Astfel, e drept că pierd puterea de a alege și a fi liberi, dar în schimb există confortul de a nu avea nici o responsabilitate și de a judeca pe altcineva pentru ceea ce ei trăiesc. Alții sunt responsabili pentru viețile lor și nu e nimic de făcut.

Aceasta este perspectiva care convine sistemelor de putere. Să crezi că altcineva este responsabil pentru viața ta. Să nu ai nici o libertate, pentru că nu ți-o poți asuma. La asta folosește frica, manipularea și paradigma prin care ai fost educat să privești lumea, pentru a rămâne la locul tău din turmă și a hrăni cu energia sacră a inimii și a minții tale versiunea de realitate perpetuată timp de mii de ani.

Astfel, mase imense de oameni sunt convinși că nu au nici o putere și este posibilă o lume așa cum o cunoaștem, cutremurată de crize politice, economice, militare, ecologice, sociale, umanitare. O  lume în care nedreptatea și minciuna au devenit regula și nu excepția, o lume în care manipularea prin frică, prin condiționare și prin presiune au devenit felul obișnuit de a trăi. Oamenii vremurilor noastre cred că toate acestea sunt normale, sunt prețul pe care trebuie să-l plătim pentru a avea privilegiul de a trăi … într-un sistem care are grijă noi.

Privește…

Oamenii muncesc pentru aceste sisteme planetare, sunt plătiți pentru a consuma produsele acestor sisteme planetare, se bucură să cumpere în rate de la aceste sisteme planetare apartamente în orașele alienate care aparțin acelorași sisteme … Ei se nasc, sunt educați pentru a servi sistemele, pentru a le hrăni cu energia lor și pentru a muri apoi cuminți, la locurile lor după ce și-au făcut datoria.

Acesta este adevărata miză a momentului: perpetuarea, cu orice preț, chiar cu prețul morții a miliarde de oameni, a unui sistem căruia i-a trecut timpul și care a parazitat această planetă atât de mult, încât a adus-o în pragul extincției. Sistemele acestei lumi nu servesc umanitatea, și nu au făcut-o niciodată. Ele sunt adevăratul virus al acestei planete, un virus al Conștiinței umane.

Mulți cred că toate acestea sunt despre bani. Dar nu este. Căci sistemele de putere ale acestei lumi au deja toți banii. Ele sunt cele care au inventat banii. Banii izvorăsc și se întorc la ele. Este despre puterea lor în sine care este amenințată. Un singur lucru ar putea-o amenința: trezirea umanității.

Aceste sisteme cunosc ceva ce oamenii acestei lumi nu trebuie să cunoască sub nici o formă, nici să creadă și mai ales nu trebuie să facă niciodată. Este Adevărul despre singura sursă a Puterii.

Acesta este motivul pentru care Școlile Adevărului despre natura ființei a trebuit să rămână în umbră un timp foarte îndelungat. Acesta este motivul pentru care întreaga educație se întemeiază în gândirea liniară despre realitate, și nu în experiența directă a dimensiunilor rafinate ale ființei. Acesta este motivul pentru care lumea noastră este construită pentru a ne ține Atenția, energia sacră a Creației în expresia sa umană, în exteriorul nostru. Dacă am merge înlăuntru, în catedrala interioară a Inimii noastre, așa cum cum spunea marele Maestru al Umanității, Cristos, întregul Adevăr despre puterea noastră și despre ceea ce este această lume ar fi revelat și noi am fi liberi. Am afla că Puterea este împrumutată de la noi toți și cei care au împrumutat-o fac tot ceea ce pot pentru a o păstra pentru totdeauna. 

Dacă un număr suficient de mare de oameni ar descoperi faptul că ei înșiși dețin Puterea de a crea și modela Realitatea, acest Adevăr trăit ar fi sfârșitul unei lumi așa cum o cunoaștem și începutul unei lumi noi. Și finalul tuturor sistemelor de putere cărora noi le-am încredințat, prin proiecție, neasumare, ignoranță, propria noastră Putere.

În loc de Epilog

Ceea ce trăim cu toți acum este o ofensivă cum n-a mai existat niciodată până acum, a sistemelor de putere a acestei lumi. Ea are ca scop îndepărtarea prin frică, prin manipulare, prin orice mijloc, a umanității de descoperirea adevăratei surse a Puterii creatoare de realitate.

Foarte puțini oameni dețin și administrează întreaga realitate a acestei planete, în vreme ce această realitate are o singură sursă: omul. Pentru ca sistemul să supraviețuiască, este nevoie ca oamenii să nu realizeze niciodată faptul că ei sunt sursa. O mișcare uriașă, planetară, de redescoperire de sine și a Adevărului, face ca sistemele acestei lumi și oamenii care le conduc să se teamă de pierderea puterii. Și dacă mijloacele pe care le folosesc acum devin extreme, acest lucru se petrece pentru că transformarea lăuntrică a Umanității este un fapt. Trezirea este un proces de Conștiință care se petrece individual, dar efectele sale sunt colective. Amplificarea procesului colectiv este exponențială, cu fiecare om care începe să deslușească, dar mai ales să practice Adevărul în viața sa. Mult timp, aceste procese de trezire individuală s-au petrecut în temple și școli de inițiere. Acum, templul în care se petrece procesul este cel al lumii în care trăim. Școlile care au lucrat cu aceste procese nu au dispărut niciodată. Ele au existat întotdeauna sub pragul sistemelor de putere, căci Adevărul despre ființă a fost dintotdeauna un pericol pentru orice sistem. Nici un sistem de putere nu suportă eliberarea omului prin Adevărul lăuntric, căci este tot una cu sfârșitul sistemului.Tehnologia interioară care permite eliberarea este aici și este disponibilă oricui simte chemarea Adevărului despre sine. Calea către trăirea acestui Adevăr necesită determinare, disciplină interioară și mai ales curajul de a renunța la cine am crezut că suntem. 

Evoluția prin durere poate fi acum înlocuită, dacă alegem asta, prin evoluția conștientă. Ceea ce nu trebuie să știi, să crezi și mai ales să faci din perspectiva sistemelor acestei lumi, este tocmai acest Adevăr despre tine însuți și despre realitate. Ai intuit dintotdeauna însă unele din aceste lucruri. Acum este momentul să le descoperi și să le trăiești.

Și… amintește-ți: cel mai mare dușman este frica. hft

PS. Ia-ți Cartea Maestrului Interior. Conține pașii esențiali către recuperarea Puterii interioare și a Conștienței. Starea de Prezență este începutul. 

Nu este nici un comentariu încă, fii tu primul.


Adaugă un comentariu

Newsletter

Abonează-te la newsletter și primești un cupon de reducere de 10% pentru prima ta comandă pe site-ul Călătoria Inimii