La Lună Plină cu eclipsă totală » Călătoria Inimii Skip to content

La Lună Plină cu eclipsă totală

Nimic nu este chiar așa cum pare.

La Lună Plină cu eclipsă totală, dacă ne-am oferi un moment de sinceritate, de ascultare, de privire lăuntrică, ne-a da seama că suntem exact acolo unde avem nevoie să fim și nu unde am tot crezut că trebuie să fim. Dacă avem sentimentul că am eșuat, poate că e mai înțelept să ne mai gândim puțin. Căci nu totul este pierdut. Iar dacă ne umflăm prea mult în pene, cu cine știe ce succes, poate că e momentul să ne dăm un pas înapoi și să mai privim încă o dată. Pe scurt…

La Lună Plină cu eclipsă totală – Nimic nu este chiar așa cum pare să fie 

Eclipsele sunt precum portaluri magice care ne forțează către un nou capitol în viața noastră, către evoluție, către transformare. Un fel de salt către un alt nivel de conștiință. Ne forțează la … Adevăr!

Acesta este un moment al misterului, al magiei, Luna Plină cu eclipsă totală. Un moment în care ni se revelează cine suntem cu adevărat și ce facem din adevăr și nu din frică sau butaforie. O eclipsă totală de Lună este o imensă oportunitate de a vedea mai în profunzimea ființei noastre. De a privi, cu sinceritate, la consecințele modului în  ne trăim viața.

De aceea, la Lună Plină cu eclipsă totală e nevoie să ne așezăm în ascultare și să conștientizăm că … nimic nu este chiar așa cum pare.  Luna Plină cu eclipsă este un prilej să ne focusăm pe ceea ce vrem să culegem mai târziu și nicidecum să ne risipim atenția pe toate cele ce încă ne mai țin în nemulțumire. Un prilej să spargem butaforia, să dăm jos măștile rolurilor vechi și să ne arătăm așa cum suntem cu adevărat.

O eclipsă lunară poate aduce la suprafață multe amintiri din copilărie, tipare de gândire și sentimente din trecutul nostru, iluminând impactul lor asupra vieții noastre. Ne ajută enorm, procesului nostru de vindecare, de transformare, de evoluție, dacă la Lună Plină cu eclipsă, ne deschidem pentru a face un gest de recunoștință către cei care au avut grijă de noi când eram mici. Părinții, bunici noștri, fie că-i mai avem sau nu, recunoștință lor. Recunoștință pentru cât au putut face ca noi să creștem. Și, în același timp, dacă au fost răni, traume, dureri profunde – create intenționat sau nu, de cei care ne-au crescut – e nevoie să le recunoaștem fără însă a învinovăți.

E nevoie să acceptăm că toate au contribuit la creșterea și evoluția noastră. Un moment de recunoaștere și de recunoștință acum la Lună Plină cu eclipsă. Depinde de situație, de poveste, de experiența de viață, fie avem curajul să emanăm profundă recunoștință pentru tot ce au făcut, atât cât au putut, pentru a ne crește, fie avem curajul să ne rupem total de vechea poveste asumându-ne responsabilitate de a face curat și de a ne respecta spațiu vital și starea de bine.

Oricare a fost experiența copilăriei noastre, aceasta devine un subiect definitoriu la eclipsă de Lună, dacă ne dăm voie să reflectăm la tot ce ne-a făcut să fim cei care suntem acum. S-ar putea să ne simțim foarte vulnerabili și sensibili, în zilele cu Lună Plină și eclipsă. Emoțiile pot fi amplificate. De asemenea, tentația de a ne judeca pentru aceste emoții și de a le critica considerându-le greșite.

Avem nevoie de îngăduință, de acceptare, de iubire și compasiune, față de tot ceea ce iese la suprafață acum. Curajul de a îmbrățișa mesajele aduse de toate aceste emoții, va fi și el prezent. Dacă doar ne dăm voie să acceptăm că, mai mult decât oricând, la

Lună Plină cu eclipsă totală – Nimic nu este chiar așa cum pare să fie 

Când ne oferim momente de ascultare, onorând Practica Prezenței, putem recunoaște părți din noi pe care le-am banat, le-am ținut în întuneric, refuzând să le acceptăm, negându-le sau chiar fiindu-ne frică de ele. Oricât de provocatoare pot fi aceste experiențe, de a așeza față în fața cu emoțiile, cu adevărul, cu amintiri dureroase – acceptându-le, ele au darul de a ne elibera. Numai așa putem păși, cu adevărat, în prezență.

Deci, la Lună Plină cu eclipsă totală, avem nevoie să fim cât se poate de buni și blânzi cu noi, îngăduitori, în iubire și compasiune, în acceptare. Cu noi înșine dar și cu cei din jurul nostru. Viața poate fi provocatoare. Viața ESTE provocatoare pentru fiecare dintre noi. A fi în mai multă bunătate și îngăduință unii față de ceilalți este cel mai mare dar pe care ni-l putem face acum. A recunoaște că nimic nu este chiar așa cum pare să fie. Ne putem zâmbi mai mult, ne putem chiar și da mâna, ne putem îmbrățișa – fără nicio frică, ne putem da jos toate măștile.

O eclipsă lunară ne amintește cât de vital este pentru fiecare dintre noi să ne uităm înlăuntrul nostru, căci doar având grijă de lumea lăuntrică putem, apoi, zâmbi sincer și în afara noastră. Fără să ascultăm furtuna din interior, nu putem să ne prefacem că ea va trece doar dacă punem floricele roz pe cutia în care o ținem zăvorâtă. Acea furtună ești chiar tu. Sunt chiar eu. Suntem noi toți. Este întreaga umanitate acum. Furtuna ținută zăvorâtă dar pe care am pus floricele. Dacă nu o ascultăm, ea nu trece. La Lună Plină cu eclipsă totală, fie să ne oferim un spațiu sacru în care să ne ascultăm – cu îngăduință și acceptare – propria furtună lăuntrică.

Oportunități, prezente pentru noi toți acum, de a gândi altfel decât în trecut, de a ne schimba perspectivele vechi, de a ne adânci percepția. Credințe vechi, tipare de gândire și mecanisme de apărare, dependențe și obiceiuri toxice, care ne-au guvernat întreaga experiență de viață și ne-au făcut să percepem într-un fel anume realitatea dimprejurul nostru, au nevoie acum a fi înlocuite. Făcând asta, da, declanșăm răspunsuri emoționale dar poate c-a venit momentul să ne ridicăm din emoțiile distructive întru discernământ înțelept.

Emoțiile sunt transmise din generație în generație. Emoții ignorate și negate. Emoții reprimate și evitate. De ei, cei care ne-au crescut și de cei care i-au crescut, la rândul lor pe ei. Emoții pe care și noi, la rândul nostru, fără să vrem, continuăm a le ignora și a le nega, a le evita și a le reprima. Dar ele așteaptă cuminți doar să fie auzite.

Așază-te și ascultă-te, acum, la Lună Plină cu eclipsă totală, recunoscând că… Nimic nu este chiar așa cum pare să fie

AmmaRa

Nu este nici un comentariu încă, fii tu primul.


Adaugă un comentariu

Newsletter

Abonează-te la newsletter și primești un cupon de reducere de 10% pentru prima ta comandă pe site-ul Călătoria Inimii