Încredere și Forță Interioară » Călătoria Inimii Skip to content

Încredere și Forță Interioară

„Pe măsură ce structurile externe, pe care am ajuns să ne bazăm atât de mult, se destramă acum, rămânem cu provocarea și responsabilitatea de a ne conecta cu încredere în a noastră forță interioară.”

În aceste vremuri instabile ce trăim acum, multe din cele ce se petrec – brusc și pe neașteptate – pare că sunt menite să ne destabilizeze și mai mult, să creeze confuzie și cât mai multă separare. Și să ne țină departe de … încredere și forță interioară.

Împărtășesc aceste rânduri cu tine doar pentru a-ți reaminti că tot ce te poate ajuta, cu adevărat, este să te întorci cu atenția în interiorul tău. Acolo este adevărata ta putere. Întoarce-ți atenția în lumea ta interioară pentru a-ți recăpăta încrederea în intuiția ta, pentru a-ți regăsi stabilitatea în puterea ta de a te renaște în orice clipă – oricât de grele ar fi provocările, pentru a-ți recunoaște și a-ți rosti adevărul (cel care este în acord cu cine ești acum). Putere interioară. Adevărul tău lăuntric. Intuiția ce curge din sursa care ești. 

Cuvântul cheie este „interior”. Da, universul tău interior. Acolo îți este puterea. 

Pe măsură ce structurile externe, pe care am ajuns să ne bazăm atât de mult, se destramă acum, rămânem cu provocarea și responsabilitatea de a ne conecta cu încredere în a noastră forță interioară. Acea forță care vine din conectarea cu propriul adevăr personal, din încrederea că ne putem baza pe noi înșine și că ne putem sprijini unii pe alții. O forță lăuntrică ce vine și din alegerea de a păstra o atitudine deschisă, pozitivă, în fața a orice ni se prezintă cum c-ar fi „adevărul”. 

Mesajul ce ni se transmite acum, pe mai toate canalele media, este cum că … nu avem încotro. Trebuie să ne supunem. Și nu-i deloc așa. Avem propria putere personală. Este în interiorul nostru. Asta nu ne-o poate lua nimeni.

Nu este nicio îndoială că acestea sunt vremuri foarte grele, însă trebuie să ne amintim că în spatele fiecărui act de distrugere se află, în același timp, scânteia ce dă naștere unei noi creații. Scânteia ne este disponibilă oricând. Poate că doar am avut nevoie de momentul potrivit. Iar momentul este acum. Creativitatea și distrugerea sunt, întotdeauna, două fețe ale aceleiași monede și ambele sunt activate în perioade de mare schimbare și transformarea. Este ușor să aluneci rapid în a judeca, a proiecta în afară, a învinui, atunci când te confrunți cu ceva dureros, șocant, ceva ce te-a luat pe neașteptate. 

Am fost învățați să judecăm repede, să învinovățim, să intrăm în interpretări, fără a ne oferi un răgaz în care să simțim și să privim cu sinceritate înlăuntrul nostru. Poate că acum este momentul să învățăm a privi altfel ceea ce trăim. O abordare nouă care include acceptarea și încrederea. Încredere în imaginea de ansamblu asupra omului din fața noastră, a situației, a conjuncturii. Fără decupaje limitative. Fără ciuguleli interpretative. Încredere în imaginea macro nu înseamnă că văd totul ci că mă smulg din detaliile care nu fac decât să justifice vechile poziționări. Încredere în imaginea de ansamblu mai este și despre acceptarea faptului că întotdeauna există ceva mai mult decât pot vedea.

În această perioadă, te încurajez să practici cât mai mult, „nu știu”, în loc să te grăbești, repede, repede, cu al tău bine cunoscut „da, știu”. Practică „nu știu”, căci navighezi acum pe oceanul necunoscut al viitorului tău și ai nevoie de intuiția ta. Încredere totală în intuiția ta, în loc de gândire rațională bazată în vechi condiționări și credințe care nu mai sunt în rezonanță cu cine și ce ești acum. Smulge-te din bălțile negativității, ale victimizării, ale nemulțumirii, dacă vrei să mergi înainte. Însă, pune-ți întrebarea: Încotro? Ce vreau eu, acum, cu viața mea?

În această lună, vom trăi salturi uriașe de energie. Este o energie a vindecării. Multe răni vechi ies acum la suprafață pentru a fi văzute, pe de-a întregul, și vindecate prin iubire. Iertare și eliberare, trăim fiecare dintre noi în diferite forme. De asemenea, pare să fie o perioadă în care ne reconectăm cu pasiunea și cu creativitatea. Iar la nivel de relații, multe schimbări uriașe. Relațiile noastre, cele mai semnificative, din familiile noastre biologice dar și cele din comunitățile din care facem parte, sunt puse la încercare. Suntem provocați să reflectăm, cu deschidere și sinceritate, la ce vrem să schimbăm în relațiile noastre, la ce vrem să renunțăm, la ce vrem să păstrăm. 

Tot ce trăim acum la nivel de relații reflectă, cu o precizie uluitoare, o mare parte din ceea ce se modifică la nivel colectiv, în această perioadă tulburătoare… A-ți găsi echilibrul și stabilitatea în interiorul tău este cel mai de preț dar pe care ți-l poți oferi acum și pe care-l poți oferi celor dragi ție. Și lumii. Asta face parte din fundația forței tale interioare, stabilitatea în tine.

Marea resetare este, mai degrabă, trecerea de la a te baza pe sistemele exterioare, cele pe care le-ai crezut a fi de siguranță, de suport, de protecție, la a te baza total pe cele interioare. Sistemele tale lăuntrice, resursele tale interioare, sunt cele pe care nimeni nu ți le poate lua. Desigur, asta necesită multă încredere. De aceea, încrederea este o temă atât de importantă în această lună. Pentru a construi încrederea interioară necesită curaj, disciplină și angajament. Practică, practică, practică, necontenită practică și un demers sincer. Și mai necesită să nu renunți, orice ar fi, la a ta viziune. Să nu cedezi, indiferent de ceea ce ți se prezintă. Ascultă-ți intuiția, nu pleca urechea la tot ce auzi, nu crede tot ce citești. Nu crede nici măcar tot ce vezi! Verifică tu înainte de a face presupuneri! Stai departe de interpretări și judecată.

Vei avea nevoie de practică în această perioadă pentru a-ți menține centrarea, stabilitatea. La fel, pentru a păstra echilibrul și pentru a te înrădăcina, ai nevoie de practică și disciplină. Vor fi momente când vei avea nevoie și de sistemul de sprijin al tribului tău, al comunității tale, oameni cu aceeași consacrare. Ai curajul și cere sprijinul! Credem, de atâtea ori, că suntem singuri. Nu este deloc așa. Nu suntem niciodată singuri. Însă este nevoie să cerem. Învață să ceri! Și ai încredere că primește. Contează, însă, să te deschizi pentru a primi. 

Practica recunoștinței poate fi salvatoare atunci când alegi să ai grijă de tine. Practică recunoștința! E cea mai rapidă cale de a naște bucuria. Sunt mult mai multe lucruri de care te poți bucura, născând recunoștința, decât cele pentru care te tot plângi. Atât de multă energie consumăm în a ciuguli ce nu merge în loc de a vedea imaginea mare a vieții în care sunt mult mai multe cele care „merg”. Ești în viață! Ce prețios dar, viața. Radiază recunoștință, imediat cum te trezești, pentru miracolul vieții. Ai fi putut să nu te mai trezești. Însă, iată, te-ai trezit și în această dimineață și poți alege cum îți trăiești acest dar – o nouă zi. În nemulțumire și neputință sau în recunoștință ce naște bucuria de a fi în viață? Tu alegi, mereu și mereu, în fiecare clipă. Alege înțelept căci poți renunța la tiparele vechi. Încredere în a ta forță interioară!

Pe măsură ce-ți dai voie să treci de la a te baza pe exterior la a te baza în interior, poate fi necesar să renunți la atașamente, la dependență și la obiceiuri toxice care nu te sprijină deloc în procesul tău de transformare și evoluție. Ba dimpotrivă, toate acestea te aruncă, mereu și mereu, în aceleași tipare de gândire și mecanisme de comportament. Oricât de mult ți-ai spus „e greu să renunț la acest obicei, nu pot…”, dă-ți voie să găsești în tine puterea de a renunța. Această meditație ghidată te poate ajuta să-ți redobândești puterea.

Oportunitățile de creștere, de evoluție, de transformare, sunt uriașe în această perioadă. Însă, din nou, e nevoie de disciplină, de un demers sincer, de practică și consecvență, pentru a rămâne centrat și în afara tentației de a intra pe vechile șleauri de închidere, de nemulțumire, de victimizare. 

Încredere și forță interioară. Ele sunt în tine și nimeni nu ți le poate lua. Întrupează-le și asta să-ți fie contribuția la schimbarea ce-o trăim acum în lume.

AmmaRa

Nu este nici un comentariu încă, fii tu primul.


Adaugă un comentariu

Newsletter

Abonează-te la newsletter și primești un cupon de reducere de 10% pentru prima ta comandă pe site-ul Călătoria Inimii