Doi pași înainte, unul înapoi » Călătoria Inimii Skip to content

Doi pași înainte, unul înapoi

După primele două Retreaturi magice pe care le-am avut aici, sus – pe Colina Lunii, la Centrul Călătoria Inimii, ascultând acum împărtășirile celor care au participat, pot înțelege reacția de împotrivire în fața acestei tendințe uriașe de a face un pas înapoi după ce doi au fost făcuți înainte. Doi pași înainte, unul înapoi. Iată, o temă atât de prezentă la noi toți în această perioadă.

Revelații, înțelesuri, răspunsuri, vindecări, conștientizări, energie nouă, entuziasm, inspirație, toate sunt trăite la cote maxime în călătorii precum Practica Prezenței – Respirație Holotropică, Anam Cara Retreat Magic de Sânziene. Și toate fac ca cei doi pași înainte să fie extrem de prețioși pentru fiecare dintre participanți. Dar și pentru noi, pentru mine și Agnis, care conducem aceste retreaturi.

Zvâcul creator, elanul, bucuria renașterii și vibrația adevărului, a iubirii, a comunității, ne fac pe toți să vrem să ne mișcăm tot înainte și tot mai repede. Însă, de-a lungul anilor și după sute și sute de experiențe, am ajuns să înțeleg și să simt că nu este nimic greșit cu pasul înapoi. Este chiar foarte bine venit, dacă este făcut și trăit conștient. Este acel moment de inspirație.

Putem privi pasul înapoi precum nevoia de a ne opri, de a respira, de a privi – cu atenție – înainte de a continua să suflăm cu fervoare în focul cu care ne distilăm vechile identități. Putem lua acest pas înapoi precum alegerea de a mai curăța ceva ce s-a tot agățat sau de a lasă ceva vechi – un tipar de gândire, o credință – să moară. Putem privi acest pas înapoi ca decizia de a închide, de a finaliza, ceva ce a rămas nerostit, neiertat, neîmpăcat într-o relație semnificativă pentru noi. Putem privi acest pas înapoi ca decizia fermă de a detoxifica corpul sau de a renunța la o dependență. Sau, pur și simplu, nevoia de a privi mai atent, de a simți, noul plan, noua creație, noua identitate în care vrem să ne investim atenția și energia.

Ce vreau de fapt să trăiesc? Cum vreau să fiu de acum înainte? Ce las să moară din vechea mea identitate ca ceva nou să renască acum?

Iată întrebări care au nevoie să ne oferim acest … un pas înapoi. Sunt acești doi pași înainte acordați cu ce vreau, cu adevărat, să fiu, să trăiesc?

Întotdeauna, pentru fiecare dintre noi, există o mare rezistență și respingere față de acest pas înapoi. Există critică și judecată. Uneori, chiar foarte aspră ne este auto-critica și judecata. Ne biciuim pe noi înșine. Alteori, hrănim tendința de a nega întregul parcurs doar pentru a desființa încrederea că cei doi pași au luat-o în direcția bună. Și asta doar pentru a fi nemulțumiți apoi. Obstacolele pe care le întâmpinăm, după mari deschideri, după alegeri importante, chiar în pragul unor uriașe schimbări, sunt prezente la noi toți. Nu doar la cei care participă la Retreaturile noastre. Doar dă-ți voie și privește în dimensiunea vieții tale. Care sunt cele mai obișnuite piedici pe care le întâmpini mai ales după ce faci niște alegeri importante?

În Călătoria Parcurs Alchimic către o nouă identitate în care mă aflu cu femeile din Cercul Sacru Anam Cara, suntem acum la etapa Fermentarea. Acolo unde apar demonii, piedicile, care ne țin pe loc. Unul dintre „demoni”, foarte prezent și foarte hrănit de mai toată lumea, este nemulțumirea. Un altul, nerăbdarea. De multe ori, apar chiar amândoi acești „demoni”. Și unde mai pui că apare și încăpățânarea de a nu da drumul la cele ce știm că se opun schimbării ce-am ales.

Cum ar fi ca acest pas înapoi să-l considerăm a fi unul necesar și foarte bine venit înainte de a îmbrățișa, complet și total, schimbarea?

Folosește-te și tu de acest pas înapoi – dacă și la tine este acum prezent – pentru a privi, în dimensiunea vieții tale, la tot ce are nevoie să fie finalizat, eliberat sau integrat. Folosește-te de energia comunității din care faci parte, cere sprijinul ghizilor tăi și susținerea celor dragi. Învăță să ceri și deschide-te pentru a primi. Primește cu grație și cu recunoștință. Întotdeauna primești, dacă ai curajul să ceri. Și adu-ți aminte că acum, mai mult decât oricând, este despre comunitate, despre împreună. Nu mai este nevoie să te încrâncenezi să dovedești că poți și singur. Ai făcut asta destul. Nu mai este doar despre un proces individual, personal. Ci despre unul colectiv. Dar pentru a onora acest proces colectiv este esențial să putem renunța la a da vina pe alții, la resentimente, la suspiciuni, la regrete. În aceste zile, încărcate cu energia unui Portal Magic, te poți elibera de resturile emoționale ce te țin în trecut.

Pentru a face față nerăbdării, e nevoie să fim în acceptare a ceea ce este. Să fim în curgere și să nu ne opunem pasului înapoi. Avem nevoie de claritate, în ceea ce privește direcția schimbării, a noii identități, a nevoilor, a visurilor. Pasul înapoi poate fi răgazul de a plonja înlăuntru pentru a aduce claritate sau pentru a ne da voie să curgem fără să ne mai atașăm de un anumit rezultat. Fără a mai forța, fără a mai grăbi acțiunile. Adică, fără a mai grăbi cei doi pași înainte. Intențiile tale, dacă tot te-ai așezat acum să citești aceste rânduri, fie să-ți fie clare și dinamice dar nu te încrâncena. Dă-le drumul, abandonează-le sinelui tău suprem, marilor forțe, divinității pentru a le manifesta când este cel mai potrivit moment pentru tine. Doi pași înainte, unul înapoi. Doar adu-ți mereu aminte dacă cei doi pași înainte sunt în direcția potrivită. Cea aleasă de tine acum! Nu cea aleasă de alții pentru tine.

Eu văd acest dans, doi pași înainte – unul înapoi, ca fiind cel potrivit acum pentru a ne asuma responsabilitatea.

A conștientiza ce fel de nouă identitate vrem să naștem, să creștem, să rafinăm, vine la pachet cu asumarea responsabilității. Nu ne mai putem preface că nu știm ce avem de schimbat, de făcut și la ce trebuie să renunțăm, odată ce am conștientizat. Poate că, uneori, pentru asta este pasul înapoi. Ne obligă să recunoaștem, cu sinceritate, și să ne asumăm responsabilitatea. Altfel, doar ne păcălim și doar pretindem că vrem schimbare. Schimbăm doar măștile. Toți știm, dacă ne dăm voie să ne ascultăm și să ne simțim înlăuntrul nostru, ce este bun pentru noi. Avem însă nevoie de multă determinare, de disciplină, de consecvență și de încredere pentru a continua să păstrăm în viață zvâcul creator, elanul, bucuria renașterii și vibrația adevărului, a iubirii, a comunității. Fără a le păstra vii, nu vom putea păstra nici cei doi pași înainte. Nu în direcția aleasă, în niciun caz.

Ceea ce construim acum, fiecare în felul său unic, este pentru lumea în care vrem să trăim, este pentru copiii noștri. Și avem nevoie să rămânem încrezători în puterea noastră de creatori. Avem nevoie de curaj de a merge, cu determinare, înainte. Pasul înapoi doar ne oferă posibilitatea de a ne opri și a fi sinceri în ceea ce privește direcția celor doi pași înainte.

Știi, cu claritate, încotro merg cei doi pași înainte ai tăi? Și ce alegi să faci, când simți pasul înapoi?

Dacă nu ai claritate, profită de energia ce curge acum prin acest Portal Magic către Soarele Spiritual  și găsește ce te împiedică să strălucești.

În pași de dans conștient,

AmmaRa

Nu este nici un comentariu încă, fii tu primul.


Adaugă un comentariu

Newsletter

Abonează-te la newsletter și primești un cupon de reducere de 10% pentru prima ta comandă pe site-ul Călătoria Inimii