Adevărata Mare Resetare » Călătoria Inimii Skip to content

Adevărata Mare Resetare

O monedă cu două fețe

Cei mai evoluați oameni de pe această planetă afirmă că suntem în mijlocul unor transformări uriașe de conștiință și că acestea generează remodelarea întregii noastre lumi. Ei privesc ceea ce se petrece acum ca pe o criză de conștiință a umanității, care conduce către o nouă lume. Mari Maeștri ai umanității au vorbit de multe ori despre aceste vremuri pe care le trăim. Semințele acestei revoluții lăuntrice au fost plantate de Cristos, acum 2000 de ani, iar acum se petrece în fapt. Mulți o numesc Trezire.

Cei mai întunecați și mai retrograzi oameni de pe această planetă se tem de această remodelare naturală a lumii, căci le amenință pozițiile și puterea. Sunt conștienți că vechile sisteme nu mai pot supraviețui și atunci își joacă ultima carte: preluarea controlului absolut asupra planetei și a umanității, în speranța că își vor putea salva privilegiile. Desigur și aceasta este tot o schimbare fundamentală de sistem, sau o mare resetare.

Sunt două fețe ale aceleiași monezi. Dar au nuanțe complet diferite.

În primul caz, resetarea pornește din interior, din inimă, din conștiința omului și a umanității ca ființă colectivă și tinde să creeze noi sisteme și forme sociale care reprezintă noul grad de conștiență și să le înlocuiască pe cele vechi în mod natural.

În al doilea caz, resetarea despre care vorbesc cei aflați în vârfurile sistemelor actuale, este impusă din exterior, cu forța, și are ca scop conservarea averii și a puterii celor care o dețin deja. Ea nu numai că se opune unor noi sisteme izvorâte dintr-o nouă conștiință, dar este încercarea de a menține umanitatea în forma ultimă de sclavie.

O tomografie sumară a lumii

Felul în care este orânduită lumea este neschimbat de mii de ani și este depășit, fiind la originea tuturor inechităților, războaielor și opresiunii de toate felurile cărora le suntem martori. În centrul acestei orânduiri este posesia. Lumea pe care am creat-o noi toți are în centrul său această auto-definire prin ceea ce avem. La nivel personal și colectiv,

Stăpânii (economiei) acestei lumi percep și ei că lucrurile nu mai pot merge mai departe așa cum sunt, căci sistemul se prăbușește din interior. Foarte puțini dețin foarte mult, astfel încât pentru o bună parte din umanitate nu mai rămâne nimic. Numai că soluția stăpânilor lumii, pe care o numesc marea resetare, nu prevede așa cum v-ați aștepta, o reinventare a sistemelor pe o nouă bază. Ci dimpotrivă, o ducere la extrem a ceea ce este. Adică puținii să dețină absolut totul, iar restul să nu mai dețină absolut nimic.

”Nu veți mai deține nimic și veți fi fericiți”, după cum spune Klaus Schwab, marioneta puterilor întunecate ale lumii, dezvăluind natura adevăratelor intenții ale acestei puteri care este în esența ei de natură financiară. Tot ceea ce vedem ca evenimente planetare, de mult timp, este subscris acestei strategii ce are ca scop luarea totală în stăpânire a lumii, în termeni de proprietate. Este despre bani și despre putere.

În trecut, sporirea posesiei se făcea desigur prin război. Și acum, la fel. Marile războaie mondiale de la începutul secolului trecut, războiul rece, zecile de războaie locale în care au fost necontenit implicate statele mari, Vietnam, Cambogia, Afganistan, Iraq, Iugoslavia, Siria, războiul contra ”terorismului”, al virușilor, al încălzirii climatice, războaiele economice purtate între structurile de putere în numele cetățenilor, toate acestea au ca substrat banii și puterea care tinde să fie globală. 

Și cu cât devine mai globală, cu atât războiul pentru posesie se poartă împotriva maselor ce trebuie în cele din urmă supuse. Posesia totală  a mijloacelor și a resurselor planetei este posibilă doar prin supunerea și controlul total al oamenilor.

În vârful acestor structuri de putere, dinozaurii, cum îi numeam într-un articol precedent, încearcă să supraviețuiască printr-o ultimă și definitivă strategie: puterea totală adusă de deținerea integrală a planetei. Aparențele jocului democratic nu mai contează. Lumea politică este deținută integral, la toate nivelurile și execută proiectul sperând să prindă un loc în față în noile structuri de administrare a lumii.

Big-tech, big-pharma și societățile trans-naționale deținute de fonduri de investiții în spatele cărora sunt ascunși marii păpușari, structurile politice corupte, ordinea socială al cărei principiu absolut este banul, acestea sunt instrumentele supunerii. Dezinformarea și manipularea, transformarea adevărului in minciună și invers, cenzura, merg împreună cu tehnologiile de cele mai avansate prin intermediul cărora ei speră să preia complet controlul.

Și numesc toate acestea ”marea resetare” și ”noua ordine mondială”, menită să le ofere ce doresc.

Confuzia ca strategie

Transformarea acestei lumi nu este însă necesară. Este inevitabilă și se petrece deja. Dar nu în sensul în care greii acestei lumi încearcă s-o prezinte. Este o transformare care vine din interiorul umanității, care se naște în fiecare dintre noi, și este o transformare de conștiință. 

Toate structurile acestei lumi sunt rezultatul relațiilor dintre oameni și al conștiinței acestora.

Pentru ca să existe stăpânii lumii, trebuie neapărat să existe și masele care să se creadă sclavi. Iar conștiința sclavului este pe cale de dispariție. Umanitatea este pe cale să se ridice în picioare și această ridicare în picioare îngrozește supra-structurile acestei lumi căci pune în pericol sisteme consolidate un timp foarte îndelungat.

Asistăm la o încercare disperată a oligarhiei planetare de a menține de fapt vechile sisteme, modelate într-o formă ce pare nou, dar este în realitate forma extremă a actualului sistem. Proprietarii lumii simt că le fuge covorul de sub picioare și atunci, ca orice sistem totalitar, în numele ”binelui comun”, încearcă să strivească puterea care se naște în interiorul umanității.

O combinație în esență foarte rudimentară de mijloace, vechi de când lumea, dar împuternicite de tehnologiile moderne de comunicare, face posibilă manipularea extremă prin media, controlul informațiilor și transformarea albului în negru și invers. Iar acolo unde asta nu este destul – ca în Canada sau Australia – forța brută, nedisimulată este soluția ultimă de instaurare a autorității. 

Cele mai luminate conștiințe ale acestei planete știu și trăiesc deja adevărata transformare despre care vorbesc aici, această trezire care pune în pericol vechile structuri.

O adevărată mare resetare lăuntrică, al cărei no-returning-point a fost deja depășit. Este o schimbare de paradigmă care conduce inevitabil la dărâmarea tuturor sistemelor de putere ale acestei lumi. Valul acestei transformări nu mai poate fi oprit. Această planetă vibrează deja pe o frecvență mai înaltă.

Este o transformare foarte diferită de ceea ce vor mogulii planetei, căci pune în discuție natura relației noastre cu întreaga realitate.

Imperiile trecutului, lacome, își jefuiau mai întâi cetățenii, apoi țările dimprejur. În lumea contemporană, resursele planetei sunt împuținate de foamea nestăvilită de a avea a oligarhiei prin sistemele create în acest scop. Când jefuirea a atins limitele întregii lumi, pentru a-și păstra privilegiile, oligarhiei nu îi mai rămâne decât ultima treaptă a puterii: a avea totul pentru ca umanitatea să nu mai aibă nimic. 

Ei bine, transformarea care are loc în conștiința umanității pune în pericol această ultimă soluție a oligarhiei. Numită trezire sau în alte feluri, în esență este despre o transformare interioară a percepției asupra propriei ființe și a experienței umane.
Noua percepție despre sine și despre existență a umanității destructurează rolurile clasice stăpân-sclav, agresor-victimă și deci puterea întemeiată pe a avea în detrimentul celor care nu au.

Când descoperim Adevărul despre noi înșine, întregul teatru al puterii se prăbușește. 

Confuzia face parte din strategia oligarhiei planetare.

A afirma că lumea are nevoie de schimbare și a afirma că schimbarea este inevitabilă, nu este același lucru, deși așa pare. Stăpânii lumii se erijează în salvatori, deși ei fac parte din problemă. Sunt lupii care spun oilor că au grijă de ele. Asta în speranța că vor supraviețui acestei transformări, deturnând-o. 

Strategia semănării confuziei este vizibilă pretutindeni. 

Statele legiferează ”drepturile omului” deși ele se opun prin definiție acestora. Băncile legiferează circulația banilor, deși interesele lor sunt divergente cu ale celor pe care pare că-i servesc. Ministerele apărării se ocupă cu crearea războaielor. Ministerele planetare ale sănătății servesc pandemiile create de big-pharma. Guvernele lumii, care reprezintă teoretic umanitatea însăși, servesc puteri supra-statale și sunt plătiți pentru asta. Agresorii sunt prezentați drept victime și victimele drept agresori. Eroii sunt tratați ca teroriști, iar teroriștii instituționali dictează eticheta. Concluzii științifice valide sunt prezentate ca fake news și cenzurate, iar minciuna și falsul flagrant sunt prezentate ca adevăr științific. 

Valorile fundamentale ale acestei lumi sunt inversate în mod deliberat. În numele unei false democrații sunt strivite deosebirile dintre oameni, deși democrație înseamnă în esență celebrarea puterii diversității. Drepturile individuale sunt strivite în numele noii generații de drepturi colective, ficțiuni confecționate de putere pentru a deposeda individul de tot ceea ce a reprezentat vreodată puterea lui. Media, care teoretic slujește libertății și informării libere, se dovedește că a fost dintotdeauna complet deținută și folosită ca instrument de manipulare. 

Astfel, toți aceia care pot rosti adevărul sunt demonizați, compromiși, ridiculizați, în vreme ce versiunea oficială a adevărului oficial vopsește toate gardurile. 

Acest atac prin confuzie la adresa adevărului poate doar să amâne descoperirea naturală a acestuia. Conformiști, inerți sau pur și simplu creduli, oamenii încep să se trezească în fața enormităților care li se prezintă drept adevăr. 

Adevărul, cum spunea marele Maestru al Umanității, Christos, nu poate fi ascuns. Adevărul este ceea ce este și nimic nu poate schimba acest lucru. Poate fi negat, deturnat, mistificat, ignorat sau falsificat, dar asta nu-i schimbă natura. Este valabil în viețile noastre personale și la nivelul întregii umanități. 

Invitabil, realitatea curge conform Adevărului, și nu conform pretențiilor noastre despre acesta.

Și aceasta este eroarea finală de calcul a acelora care doresc înghețarea umanității în trecut. Existența curge după legile eterne ale Întregului și nimic nu poate să schimbe acest lucru. Falsitatea, oricât de multă forță ar fi pusă în spatele său, este temporară. Adevărul este etern și negreșit iese la suprafață.

Confuzia menită să oculteze adevărul poate avea un efect momentan, dar oamenii pot fi păcăliți doar odată în același fel.

Unde a dispărut războiul contra terorismului, care a justificat restrângerea libertăților civile și prigonirea opozanților de orice de fel ai sistemelor de putere? Au creat acest război fals pentru a justifica niște acțiuni, dar nu a putut dura mult timp, tocmai pentru că a fost fals.

De aceea a trebuit înlocuit cu alte amenințări contrafăcute, climatice, pandemice și de alte feluri, la fel de false. În spatele lor, motivațiile rămân mereu aceleași, banii, controlul, puterea.

Iar acum războiul, care vine mănușă  intereselor momentului: o criză economică planetară și oportunitatea oligarhiei de a impune această falsă mare resetare. Planurile – făcute publice în cărțile ideologilor globalizării și pe site-urile lor oficiale, mai prevăd dezastre precum atacurile cibernetice generalizate, care conduc la prăbușirea sistemelor bancare și care au același scop. Un colaps în mijlocul căruia marea resetare este prezentată ca singura soluție.

Prețul, desigur, ar fi trecerea definitivă a ceea ce a mai rămas în mâinile cetățenilor lumii, în posesia  sistemelor de administrare pregătite deja de oligarhie. N-ar mai fi nevoie de bani, căci nu ar mai fi nimic de cumpărat sau de vândut, fericiții supuși ar primi atât cât decid autoritățile, în funcție de gradul lor de obediență.

Corbii

Uneori, corbii își scot ochii între ei, cocoțați pe mormanele de gunoaie ideologice care susțin aceeași dorință de a stăpâni bucăți din trupul umanității. Un astfel de corb este Putin, a cărui aroganță ascunde o enormă frustrare personală. Felia rusească a umanității plătește un preț greu pentru propria sa neputință, căci dictatorul Putin pentru a exista are nevoie de un partener complementar de joacă, în rolul rusului neputincios. La fel ca toți corbii lumii, Putin acoperă adevărul sărăciei și al injustiției cronice, cu poleiala naționalistă și vindicativ-nostalgică a imperiului sovietic.

Dar ar fi o eroare să privim la corbul numit Zelenski și să nu vedem acolo jocul dublu, ticăloșia și corupția endemică ce-l implică pe Hunter Biden, fiul președintelui american. Oligarhia este aceeași pretutindeni, este transnațională și nu cunoaște partide sau orientări politice. Acestea sunt pentru popor. America lucrează la fel bine în laboratoarele de la Wuhan ca și în Ucrania. Virușii ca și antivirușii nu cunosc cetățenia, nici granițele.

În dansul sângeros al corbilor, indiferent care este numele lor, Putin, Biden sau Zelenski, Merkel sau Trudeau, Xi sau Macron, victima este mereu umanitatea.

Căci acești corbi nu mai reprezintă de mult timp națiunile în vârful cărora se află, ci oligarhia transnațională care orchestrează jocul politic, căci în spatele oricărui joc politic se află străvechea miză a tuturor imperiilor: posesia.

Războiul din Ucraina este o creație, la fel ca și pandemia, la fel ca și războiul contra terorismului, la fel ca și războiul împotriva Iraqului, Iugoslaviei, Afganistanului, Vietnamului, Siriei, care servește acestei oligarhii trans-naționale, aflate în plină luptă de a-și păstra privilegiile, față în față cu marea trezire a umanității. 

Corbii își scot ochii într-un dans dramatic doar pentru amărâții care plătesc războaiele din banii lor și cu viața lor. Numai că, în mod ironic, amărâții încep să-și pună întrebări, tocmai puși față în față cu spectacolul planetar pus în scenă.

Libertatea este a alege

Un spectacol, ca toate celelalte, menit să te țină pe tine, cel care citește aceste rânduri, zidit în frică, cu atenția mereu în afara ta, pentru ca nu cumva să ai timpul să-ți pui întrebări despre natura realității pe care o trăiești, despre natura adevărului, și despre sensul vieții tale. 

Dacă ai face acest lucru, renunțând să te hrănești cu gunoaiele manipulatoare ale presei, ai putea să descoperi Adevărul despre ceea ce ești tu cu adevărat, despre puterea ta reală și despre responsabilitate. Căci adevărata putere vine întotdeauna cu responsabilitate. Noi toți jucăm rolul sclavului în coregrafia criminală a acestei lumi, pentru că nu avem curajul să ne asumăm responsabilitatea propriilor noastre vieți. Validăm ca fiind ale noastre adevăruri și situații și interese care nu ne-au servit nicicând.

Adevărata libertate înseamnă a alege. Fiecare moment în viețile noastre este unul de alegere între diferitele gânduri, emoții, atitudini, gesturi și relații. Numai că în loc să alegem, adică să ne practicăm libertatea, cel mai mare dar al divinității pentru om, proiectăm responsabilitatea alegerilor noastre în exterior. Și astfel ne dăm puterea sistemelor acestei lumi care ajung să decidă pentru noi inclusiv otrăvurile pe care să ni le injectăm în corp, pentru ”binele” nostru, obligatoriu.

Ce-ar fi Putin fără armatele sale de sclavi care și-au cedat puterea pentru trei ruble în plus? Ce-ar fi big-pharma fără armatele de doctori și politicieni corupți, fără haitele jurnaliști flămânzi care se vând pentru o excursie și o pâine? Ce-ar fi Zelensky fără naziștii paramilitari care în numele poporului ucrainean învață copiii să strige ”moarte dușmanilor”? Ce-ar mai rămâne din multinaționalele care tind să înglobeze totul, fără sclavii al căror vis este unul singur, să urce în ierarhiile sclavilor, până la un punct în care să poată privi lumea de la fereastra unui birou cu aer condiționat?

Toate sistemele de putere ale lumii sunt clădite pe colaborarea cu ”victimele” lor, care subscriu, din frică, din neputință, din ignoranță, din indolență, din nepăsare sau din corupție, la ceea ce se petrece.

Nimeni în această lume nu este victimă. Asta pentru că Adevărul – da, acela care este imuabil – spune că Fiul lui Om este sursa oricărei puteri și finalitatea oricărei puteri. Ne credem neputincioși, ne pretindem neputincioși, așteptăm ca cineva să ne dea libertatea, dar aceasta nu poate fi dată de nimeni. Căci presupune alegerea, responsabilitatea, dorința ridicării în picioare.

Compromisul este sfârșitul libertății.

Tot ceea ce vedem pe ecranele lumii, este astfel despre noi înșine. Este tabloul a mii de ani de umanitate, în care am preferat să repetăm modele ale trecutului, să lăsăm libertatea și puterea, prin delegație, unor structuri care reprezintă cu precizie, în oglindă, propriul nostru portret interior.

Și acum, această lume interioară a umanității se transformă. Acesta este lucrul de care se teme establishment-ul cel mai mult. De această trezire lăuntrică. Cei care au jucat jocul timp de mii de ani, adică noi înșine, au început să-și pună întrebări iar întrebările conduc întotdeauna la răspunsuri. Atunci când ne punem o întrebare despre noi înșine sau despre realitate, știm deja răspunsul, dar ne temem să ni-l dăm. Și astfel punem întrebarea doar pentru a amâna inevitabilul.

Adevărata Mare Resetare interioară a Umanității este inevitabilul despre care vorbesc aici. Este o resetare a lumii interioare, a mea, a ta, a noastră. Este o resetare a conștiințelor care conduce la transformarea vieților noastre și a întregii noastre lumi. Este în plină desfășurare și nu mai poate fi oprită.

Este adevărat că sistemele de administrare și organizare a acestei lumi fac implozie, că nu mai pot continua așa cum sunt. Dar adevărata schimbare se petrece numai prin transformarea lumii noastre interioare care le-a generat. Prin fiecare dintre noi.

Cei care pretind că pot face acest lucru în locul nostru sunt exact aceia care vor să păstreze totul.

Adevărata mare resetare nu poate fi niciodată întemeiată pe minciună, pe manipulare sau pe îngenuncherea libertății. Nu poate fi niciodată întemeiată pe ucidere.

Redistribuirea resurselor acestei este, da, necesară, dar aceia care vorbesc despre marea resetare înțeleg prin asta preluarea tuturor resurselor care au rămas în afara posesiei lor pe această planetă.

Ceea ce vedem pe ecranele lumii nu este o luptă între forțele binelui și ale răului, ci prăbușirea în direct a structurilor lumii la care noi înșine am pus umărul un timp îndelungat.

Iar lumea este așa cum este pentru că noi suntem așa cum suntem. Sunt războaiele noastre interioare acelea care sunt proiectate pe ecrane. Nevoia de control, artele disimulării și ale manipulării, compromisul și falsitatea în care am turnat energia sacră a vieților noastre sunt reflectate în spațiile colective. Pare că e vorba despre Putin, dar noi înșine am încercat atât de mult timp să acoperim dezastrul din viețile noastre cu poleiala sclipitoare a aparențelor și cu victoriile minore ale lui ego, în detrimentul propriei noastre inimi. 

Personajele întunecate ale acestei lumi, cărora nu le ajunge niciodată ceea ce au, oricât de mult ar avea, bani, putere, posesiuni, sunt reflexiile propriilor noastre personaje întunecate. Pe care le negăm și le proiectăm în exteriorul nostru de un timp foarte îndelungat, investind în ele adevărata noastră putere creatoare.

Sentimentul acestor personaje că nu au, face parte din Adevăr. Nu au, oricât de mult ar avea. De aceea, ceea ce vor este Sursa adevărată a Puterii, care este Omul. Și dacă nu o pot avea, atunci măcar să stăpânească omul, prin manipulare și prin frică, astfel încât să-i poată direcționa puterea pentru a menține în picioare sistemele acestei lumi.

În curtea din spate a Tatălui

Un singur lucru scapă înțelegerii acestor umbre. Sursa de Putere care curge necontenit realitate din inima unui Om, are la rândul ei o Sursă. La fiecare ciclu de respirație, pe secvența numită Inspirație, Omul este conectat cu Sursa cea mare a Existenței, cu Întregul din care s-a născut.

Doar expirația sa este aceea care aduce energia sacră, creatoare în această lume. Fără Umanitate, această realitate nu există. Omul este izvorul acestei lumi cu toate ale sale. Libertatea sa ultimă este aceea de a alege, cum spuneam. Ne-am folosit această libertate, conștient sau nu, pentru a alege ceea ce creăm în viețile noastre și în această lume. 

Privită din această perspectivă, încercarea oligarhiilor umbrei de a manipula creația are aerul inocent al unor copii răzgâiați și obraznici, care-și distrug jucăriile în curtea din spate a Tatălui.

Oamenii, izvoarele lumii, pot fi manipulați un timp, dar Sursa care curge prin ei reprezintă Adevărul și acesta nu poate fi manipulat. Existența curge în legile sale, indiferent de alterările induse la nivelul dimensiunii orizontale.

Tatăl privește puștii agresivi, manipulatori și lacomi ai acestei lumi, dar vede dincolo de cruzimea lor, dincolo de lăcomia lor insațiabilă, proprie copilăriei mici a sufletului. Jocul lor, uneori, poate distruge o planetă. Dar nu și acum. Sunt puțini, față în față cu miliarde. Ei reprezintă aspectele reptiliene ale Umanității eterne încarnate pe această planetă.

Închiși și singuri, frica lor se transformă lesne în ferocitate. Tot ceea ce au este iluzia unei puteri pe care, pe care, în adâncul lor, știu că au încercat să confiște Umanității în ansamblul său. Ei știu că singura sursă și singura finalitate a acestei lumi este Om. Dar uită că Puterea care curge în inima lui Om nu este a sa, ci Tatălui, a Existenței pe care o primim în noi la fiecare inspirație.

Acești țânci care încearcă să facă din această lume o posesie nu înțeleg încă, în ignoranta lor inocență, că Sursa lumii nu poate fi posedată, nici măcar în expresia sa umană. Căci corpul acestei lumi este doar oglindirea în densitate a spiritului și se petrece în curtea din spate a Tatălui.

În loc de Epilog

Umbra și lumina nu pot exista în același spațiu. De aceea, nu există nici o luptă între ele. Dacă te întrebi ce este făcut, iată un răspuns: fii Lumină, căci în prezența luminii, umbra nu există.

Ca în întreaga istorie a Creației, care nu s-a terminat nicicând, umbra slujește Luminii. Descoperim Adevărul confruntându-ne cu falsitatea și Libertatea confruntându-ne cu labirintul. Existența ne obligă să alegem și astfel să creștem.

Rămâi în Încredere și cultivă Lumina în interiorul tău. Nu ceda compromisului și nu sluji falsității. Nu te încrede în imaginile proiectate pe ecranele lumii, menite să te țină în afara ta. Adevărul se naște, întotdeauna, înăuntru, în propria Inimă, așa cum spune Marele Maestru al Umanității, Christos.


HFT

8 Comments

 1. Avatar

  Foarte frumos si pe intelesul tuturor! Mulțumesc mult pentru acest articol, acest cadou – raspuns sau confirmare a ceea ce cred si simt! Mulțumesc HFT!

 2. Avatar

  AUM ? Horia
  “… Căci corpul acestei lumi este doar oglindirea în densitate a spiritului…” -pentru am dificultati in a accepta faptul lumea este asa, pentru ca eu sunt asa, te rog ajuta-ma intr-un articol viitor cu cateva intelegeri cu privire la aportul colectiv vs. individual, respectiv pragul critic necesar pentru….schimbare. Multumesc ?

 3. Avatar

  Horia, este ușor de transmis un astfel de mesaj din confortul propriei case, inainte de resetare. Repet, inainte, adica din status quo, a ceea ce este acum… Încă.
  Încearcă să faci un exercițiu de imaginație a ceea ce ar însemna pentru tine o astfel de resetare, ce ai fi și ai face intr-un asemenea context, de ex. ca in cazul naționalizarii comuniste din 48-49+, tot un fel de resetare a proprietății și tot ce știm că a decurs din ea…

  Ce spui tu este că ar trebui să se observe la oameni în mod natural o altă frecvență de rezonanță, alta decât frica, un trend de creștere a Luminii? Această rezonanță trebuie să se propage natural, chiar fără astfel de mesaje, fără social-media, fără orice alte mijloace de comunicare externe. Și, la nivel personal trebuie să avem credință / încredere că este așa.

  Dar ochii văd altceva, iar inimile sunt triste. Suntem încercați a maxim… Poate că această incercare e tot lucrarea lui Dumnezeu.

  • Avatar

   @Chris

   “1. Căci împărăţia cerurilor este asemenea unui om stăpân de casă, care a ieşit dis-de-dimineaţă să tocmească lucrători pentru via sa.
   2. Şi învoindu-se cu lucrătorii cu un dinar pe zi, i-a trimis în via sa.
   3. Şi ieşind pe la ceasul al treilea, a văzut pe alţii stând în piaţă fără lucru.
   4. Şi le-a zis acelora: Mergeţi şi voi în vie, şi ce va fi cu dreptul, vă voi da.
   5. Iar ei s-au dus. Ieşind iarăşi pe la ceasul al şaselea şi al nouălea, a făcut tot aşa.
   6. Ieşind pe la ceasul al unsprezecelea, a găsit pe alţii, stând fără lucru, şi le-a zis: De ce aţi stat aici toată ziua fără lucru?
   7. Zis-au lui: Fiindcă nimeni nu ne-a tocmit. Zis-a lor: Duceţi-vă şi voi în vie şi ce va fi cu dreptul veţi lua.
   8. Făcându-se seară, stăpânul viei a zis către îngrijitorul său: Cheamă pe lucrători şi dă-le plata, începând de cei din urmă până la cei dintâi.
   9. Venind cei din ceasul al unsprezecelea, au luat câte un dinar.
   10. Şi venind cei dintâi, au socotit că vor lua mai mult, dar au luat şi ei tot câte un dinar.
   11. Şi după ce au luat, cârteau împotriva stăpânului casei,
   12. Zicând: Aceştia de pe urmă au făcut un ceas şi i-ai pus deopotrivă cu noi, care am dus greutatea zilei şi arşiţa.
   13. Iar el, răspunzând, a zis unuia dintre ei: Prietene, nu-ţi fac nedreptate. Oare nu te-ai învoit cu mine un dinar?
   14. Ia ce este al tău şi pleacă. Voiesc să dau acestuia de pe urmă ca şi ţie.
   15. Au nu mi se cuvine mie să fac ce voiesc cu ale mele? Sau ochiul tău este rău, pentru că eu sunt bun?
   16. Astfel vor fi cei de pe urmă întâi şi cei dintâi pe urmă, că mulţi sunt chemaţi, dar puţini aleşi. ”

   “14. Şi mai este ca un om care, plecând departe, şi-a chemat slugile şi le-a dat pe mână avuţia sa.
   15. Unuia i-a dat cinci talanţi, altuia doi, altuia unul, fiecăruia după puterea lui şi a plecat.
   16. Îndată, mergând, cel ce luase cinci talanţi a lucrat cu ei şi a câştigat alţi cinci talanţi.
   17. De asemenea şi cel cu doi a câştigat alţi doi.
   18. Iar cel ce luase un talant s-a dus, a săpat o groapă în pământ şi a ascuns argintul stăpânului său.
   19. După multă vreme a venit şi stăpânul acelor slugi şi a făcut socoteala cu ele.
   20. Şi apropiindu-se cel care luase cinci talanţi, a adus alţi cinci talanţi, zicând: Doamne, cinci talanţi mi-ai dat, iată alţi cinci talanţi am câştigat cu ei.
   21. Zis-a lui stăpânul: Bine, slugă bună şi credincioasă, peste puţine ai fost credincioasă, peste multe te voi pune; intră întru bucuria domnului tău.
   22. Apropiindu-se şi cel cu doi talanţi, a zis: Doamne, doi talanţi mi-ai dat, iată alţi doi talanţi am câştigat cu ei.
   23. Zis-a lui stăpânul: Bine, slugă bună şi credincioasă, peste puţine ai fost credincioasă, peste multe te voi pune; intră întru bucuria domnului tău.
   24. Apropiindu-se apoi şi cel care primise un talant, a zis: Doamne, te-am ştiut că eşti om aspru, care seceri unde n-ai semănat şi aduni de unde n-ai împrăştiat.
   25. Şi temându-mă, m-am dus de am ascuns talantul tău în pământ; iată ai ce este al tău.
   26. Şi răspunzând stăpânul său i-a zis: Slugă vicleană şi leneşă, ştiai că secer unde n-am semănat şi adun de unde n-am împrăştiat?
   27. Se cuvenea deci ca tu să pui banii mei la zarafi (cămtari), şi eu, venind, aş fi luat ce este al meu cu dobândă.
   28. Luaţi deci de la el talantul şi daţi-l celui ce are zece talanţi.
   29. Căci tot celui ce are i se va da şi-i va prisosi, iar de la cel ce n-are şi ce are i se va lua.
   30. Iar pe sluga netrebnică aruncaţi-o întru întunericul cel mai din afară. Acolo va fi plângerea şi scrâşnirea dinţilor.”

 4. Avatar

  Dumnezeu nu se lasa batjocorit !El este stanca veacurilor este vesnic si tine totul sub control ca ne place ca nu ne place toti vom sta in fata Lui si vom da socoteala fara sa cartim vom fi muti in fata Lui dar atunci vom intelege realitatea poate pntru unii va fi tarziu !

 5. Avatar

  Foarte adevarat.
  Cei ce cred in Dumnezeu nu au frica si vad bine tot ce se intampla .de fapt avem biblia .un izvor de binecuvantare deschide ochii orbilor si da viata


Adaugă un comentariu

Newsletter

Abonează-te la newsletter și primești un cupon de reducere de 10% pentru prima ta comandă pe site-ul Călătoria Inimii