Acum suntem împreună și dăruim » Călătoria Inimii Skip to content

Acum suntem împreună și dăruim

Elena Francisc-Țurcanu

18 decembrie 2019

Simte vibrația acestor cuvinte:

Împreună. Dăruim. Acum. 

Călătoria Inimii este, în același timp, o călătorie inidividuală și colectivă în care suntem fiecare în propriul său proces de vindecare, transformare și evoluție dar și împreună. Și tot timpul anului, fiecare în felul nostru, dăruim permanent. Primind, în același timp, de la Marea Sursă. De la Existență. De la Viață.

Nu doar în luna decembrie dăruim, dar toți simțim mai puternic vibrația acestor cuvinte, acum, de Sărbători, Împreună. Dăruim. Acum

Viața este mereu precum o școală.

Dar nu precum cea în care sunt acum copii noștri, sufocați cu prea multe teme de făcut și injectați cu vaccinurile competiției, ale gândirii liniare și conflictului.

Dacă citești aceste rânduri, și tu simți, la fel ca mine și ca noi toți cei aflați pe calea conștienței, că vindecarea și dezvoltarea personală, practica spirituală, fac parte din școala vieții.  Toate cele ce se întâmplă în lume acum – drame politice, culturale, sociale și de mediu, conflicte internaționale, probleme legate de ecologie, noi realizări tehnologice – toate se intensifică în același timp cu maturizarea umanității. 

În procesul nostru, al fiecăruia în parte dar și împreună, în dansul vieții pe Calea Conștienței, învățăm să practicăm Prezența, să fim mai mult în compasiune unii față de ceilalți, să ne ascultăm mai mult, să ne susținem și să ne conținem.  Învățăm să hrănim ceea ce ne unește și nu ceea ce ne separă.  Învățăm să fim în ACUM, onorând ceea ce suntem ÎMPREUNĂ. Iar acest împreună ne învață mereu cum este să DĂRUIM dar și să PRIMIM.Împreună învățăm despre ascultare, despre compasiune, despre iubire, vitalitate, vindecare, atingeri, recunoaștere. 

Tot împreună învățăm și conștientizăm că putem, cu adevărat putem, contribui la schimbarea lumii. 

Nu este deloc adevărat că nu putem face nimic pentru schimbarea lumii în care trăim. Putem avea propria noastră contribuție în lumea în care trăim. Indiferent în ce formă este această contribuție.  

ACUM suntem ÎMPREUNĂ și DĂRUIM poate părea ceva ironic când totul dă impresia că se năruie în jurul nostru. 

Imersată în creațiile în care sunt în acest moment ,conștientizez, din ce în ce mai profund, că…

…realitatea nu este niciodată „problema” ci felul în care noi alegem să o percepem și să o privim crează „problema”.

… realitatea este frumoasă, așa cum este, în ciuda gunoaielor pe care continuăm să le aruncăm în natură uitând că le aruncăm, de fapt, în noi înșine

… realitatea este un motiv de bucurie, în ciuda durerilor și provocărilor – uneori chiar insuportabile.  În prag de Sărbători, acum, te încurajez să te oprești puțin, să respiri atent și conștient, aruncând o privire sinceră înlăuntrul tău și să-ți dai voie să ai curajul să vezi că realitatea nu este „problema” ci felul în care tu alegi să te raportezi la ea crează tensiuni și distorsiuni, crează conflicte și separare. Filtrul prin care privești orice situație, persoană, context, poate fi curățat chiar acum. Fă-o! Merită! E cel mai mare dar pe care ți-l poți face ție și îl poți dărui celor din jurul tău și umanității.

Suntem mulți aceia care învățăm că existența ne servește întotdeauna, că viața este un dar prețios și frumos.  Aleg să am încredere că simțim viața și alegem s-o trăim, nu precum o sursă de nefericire ci simțind-o a fi baza bucuriei.

BUCURIE. DA! Cel mai prețios leac tămăduitor.

Te invit să ai curajul să privești în față acest paradox pe care-l trăim acum. Toate dramele ce se petrec acum în lume și, în același timp, toată frumusețea și bucuria de a fi în viață. Acest paradox ne învață și ne ajută să creștem. 

Te încurajez, din toată inima, să te alături Existenței care, întotdeauna, ne servește și nu ne este potrivnică. Intră în joc cu noi.

ACUM suntem ÎMPREUNĂ și DĂRUIM  

Este darul nostru. Împreună. De la noi sunt cărțile. De la tine, gestul.

Cărți pe care să le dăruiești cuiva, unei persoane sau unei familii, unei asociații sau fundații, unui spital care nu și le poate permite acum, dar care le dorește și căreia simți că i-ar folosi. 

Am dăruit deja peste 100 de cărți în aceste zile. Mai avem încă pe atâtea. Sunt grupate în zeci de pachete și gata să ajungă CADOU la cei care, din păcate, nu își pot permite să le cumpere acum dar care s-ar bucura foarte mult să le aibă.  

Familii, Asociații, Fundații, Spitale, la care poate că noi nu știm cum să ajungem acum dar poate că tu știi. Tu doar vii și îl ridici. Gratis. Este cadoul nostru.  Și apoi livrezi pachetul acolo unde știi că cei ce-l primesc s-ar bucura cel mai mult.

Iar împreună, noi și tu, anunțăm cât mai multe persoane de aceste daruri.

Pășim curând în 2020 iar noi, în Creația Colectivă numită Călătoria Inimii, am decis să continuăm să dăruim cu generozitate.  Nu doar cărți și articole, călătorii ghidate și meditații, ci mult mai multe. 

Acum însă vă mulțumesc, în numele meu, al lui Horia (Agnis) și al Manuelei (Redactor-Șef al Editurii), pentru tot sprijinul pe care ni-l oferiți în acest proiect: ACUM suntem ÎMPREUNĂ și DĂRUIM.

De data aceasta, cărți!  

Cărțile sunt instrumente fundamentale în procesul de vindecare și transformare în care ne aflăm cu toții. Procesul de transformare este unul continuu. Iar o carte, de multe ori, poate fi piatra de temelie în acest proces. Poate fi scânteia care declanșează marele shift.

Am încredere că, dacă citești aceste rânduri acum, rezonezi cu invitația mea, a noastră, de a intra în acest joc și de a te bucura, alături de noi, de frumosul dans între a primi și a dărui. Ori de câte ori primim, dăruim. La fel cum ori de câte ori dăruim, primim. Am încredere că te smulgi din zona de confort și ne faci o vizită. Te așteptăm cu ceai bun, îmbrățișări calde și vindecătoare, și cu o energie pe care o vei simți precum un balsam tămăduitor. 

Pentru a noastră evoluție, ACUM suntem ÎMPREUNĂ și DĂRUIM,

Cu iubire și recunoștință,

Elena Francisc-Țurcanu (AmmaRa)

Nu este nici un comentariu încă, fii tu primul.


Adaugă un comentariu

Newsletter

Abonează-te la newsletter și primești un cupon de reducere de 10% pentru prima ta comandă pe site-ul Călătoria Inimii