Adevăratul motiv: Trezirea » Călătoria Inimii Skip to content

Adevăratul motiv: Trezirea

Horia Francisc-Țurcanu

27 decembrie 2021

De ce ar vrea stăpânii acestei planete, cei care dețin deja totul, mai mult?

Nu e vorba despre bani. Au inventat banii. Ei sunt producătorii banilor, noi suntem consumatorii. Jocul banilor este jocul proprietății asupra materiei. Asta presupunând că materia poate fi … deținută.

Nu e vorba nici despre putere. Puterea, atât cât permite iluzia realității, o au deja. Pentru ca cineva să joace rolul stăpânului, altcineva trebuie să joace rolul sclavului. Și sunt destui dispuși să facă asta.

Recapitulare.

Omul este sursa fundamentală a lumii. Sistemele ei sunt alimentate cu energie de hamsterii care aleargă în colivii rotunde, între job, supermarket și televizor.

Politica, băncile și drepturile omului, medicina și presa, armatele și legile sunt mijloacele. Hamsterul trebuie să aibă un scop. Altfel nu aleargă. Iluzia importanței, banii, dreptatea, administrarea prin reprezentare a lumii, sănătatea, educația și libera informație sunt aparent scopuri. În realitate sunt colivia. Ar trebui să existe pentru a-l sluji pe Om. În realitate sunt sisteme care se slujesc pe ele însele, și pe aceia care și-au făcut din ele rost.  

Și atunci de ce ar vrea stăpânii lumii să-și sinucidă jumătate din hamsterii care alimentează jocul pe care îl dețin? Care este pericolul, pentru ei, căci a sacrifica șeptelul de hamsteri nu pare o decizie inspirată? Și totuși, există un motiv bine întemeiat pentru care acest sacrificiu este pus pe tapet. Care?  

Om este sursa de energie a lumii. Atenția și Credința sa țin lumea și sistemele în picioare. Fără El, nimic nu are energie și nu are sens. Și totuși, suntem martorii unui atac fără precedent la ființa lui Om. De ce l-ar asasina cineva pe Om, când el este bateria jucăriei numită Lume. Sensul existenței acesteia dar și sursa ei de energie.  

Poate că ceva se schimbă în Om.  

Poate că patronii jocului văd și simt că hamsterii își schimbă natura lor de hamsteri. Poate că presimt valul unui Adevăr care traversează turma. Un adevăr care pune în pericol chiar colivia rotitoare a sistemelor lumii. Poate că hamsterii se trezesc din visul stăpân-sclav, mare-mic, putere-neputință și pun în pericol roata, colivia, sistemul. Poate că hamsterul se trezește din coșmar și începe să-și dea seama că el este sursa de putere a acestei lumi.  

Ce-ai face dacă hamsterii tăi ar pune în pericol chiar jocul pe care-l alimentează, jocul care îți dă sensul vieții, al existenței tale, de vieți întregi? Păi… nu ai face încercarea ultimă? Aceea de a mai diminua numărul hamsterilor în speranța de a salva jocul? Mai bine mai mic, dar controlabil, decât mai mare și care scapă de sub control.

Ce se petrece în Inima Umanității astfel încât stăpânii lumii să se teamă de pierderea controlulului atât de mult, încât să marșeze la sacrificarea sursei lor de energie?  

Este posibil oare ca amenințarea Trezirii să fie atât de mare încât să justifice asaltul final?  

Ei stăpânesc gândirea prin educație, alegerile prin frică, individualitatea prin supunerea acesteia în numele colectivității. De ce ar mai avea nevoie de asaltul asupra trupului, reduta ultimă a libertății? Poate pentru că acolo rezidă natura ultimă a pericolului: natura lui Om. Cunoașterea acestuia de către sine. Poate că se tem că Om va descoperi adevărul. El este Sursa și finalitatea oricărui sistem. Dacă ar descoperi asta, jocul s-ar sfârși.  

Om ar spune NU.  

Și atunci, mai bine îl sacrificăm pe Om, nu e decât un hamster, atâta vreme cât el însuși crede că este un hamster. Și trebuie să facem totul pentru ca el să CREADĂ că singurul său sens este să alerge între supermarket, job și televizor. Că nu mai există nimic înafară de asta. Mai bine mai puțini pe această planetă și mai obedienți, decât atât de mulți și greu de controlat. Mai bine o jucărie mai mică dar sigură, decât una mai mare dar ale cărei baterii încep să-și dea seama de Adevăr. Acela că ele sunt însuși jocul.   

Ar putea fi acesta adevăratul motiv pentru ceea ce trăiește Umanitatea acum?  

Dacă este așa, atunci Trezirea este în plină desfășurare.

Hamsterii încep să-și dea seama că sunt motoarele realității. Singurul lucru care a mai rămas între ei și această putere întemeiată în propria lor alergare este Conștientizarea a ceea ce este deja un fapt. Este aceasta o putere reală, din moment ce depinde complet de noi toți? Unde este de fapt, adevărata Putere? Ce-ar fi lumea fără cei care o alimentează? Fără TINE?  

Cum se face că în vreme ce tu ești Inima acestei lumi, ești convins că depinzi de stăpânii jocului?Ce s-a întâmplat de fapt? Cum ai ajuns să crezi în neputința ta și în puterea lor?Ar putea fi această miză, a adevăratei Puteri, explicația pentru tot ceea ce trăim azi?  

Ar putea fi Trezirea adevăratul motiv pentru care mașinăria tinde acum să strivească Omul?  

Crezi că scopul tău este să hrănești mașinăria Lumii. Ai fost educat să crezi acest lucru. Iar acum, că începi să te îndoiești, ai putea să fii … sacrificat. Îți pierzi utilitatea. Ce e de făcut?  

Ridică-te în picioare! Om este Vertical. Creștetul capului său atinge Cerul și rădăcinile sale în această dimensiune au vechimea Universului. Tu ești Acela! Această lume este lumea TA!

Încarnarea este Școala Maestrului care zace adormit de milenii în Inima ta. Ești aici pentru această Trezire pentru care ai trăit mii de vieți.   Și este Acum. Această Trezire interioară este adevăratul motiv pentru care trăiești ceea ce trăiești. Ei știu asta. Acum o știi și tu.  

Ridică-te în picioare, OM!  

PS. Școala Maestrului Interior este o școală a Trezirii. Ia-ți Cartea Maestrului Interior. Ai Meditațiile trezirii ghidate de Agnis & Ammara. Vino la retreaturile verii, în natură pură și învață să-ți transformi starea de Conștiență. Ai putea chiar să te abonezi la newsletter, pe site. Ai afla despre aceia care se trezesc, care-și schimbă viețile, care se ridică in picioare. Ai putea chiar să recunoști instrumentele Școlii eterne a ființei ca fiind Calea ta. Ai putea să intuiești că Maestrul este în tine așteptând să fie trezit și trăit. Te separă de toate acestea o alegere. Hamster sau… OM?

Nu este nici un comentariu încă, fii tu primul.


Adaugă un comentariu

Newsletter

Abonează-te la newsletter și primești un cupon de reducere de 10% pentru prima ta comandă pe site-ul Călătoria Inimii