Arta Ascultării Atente » Călătoria Inimii Skip to content

Prieten drag,

Trăim vremuri tulburătoare în care liniștea, pacea interioară, sunt o creație. Toți simțim, fiecare în felul său, această perioadă ca fiind încărcată cu anumite trăsături care ne zdruncină. Cu siguranță simți și tu nebunia, agitația și tulburarea, în care suntem toți. Conținuturi adânci, ce țin de trecut, par să iasă acum la suprafață spre rezoluție. Întorsături radicale în situații ce par a ne lua, uneori, prin surprindere. Momente grele în care avem senzația că întreaga viață ni se bulversează sau că pierdem totul.  Totul pare să se întunece din cauza agitației în care intrăm.

Ce facem într-o astfel de situație? Ce faci tu când simți că ești în miezul agitației, al confuziei, al îndoielii? M-aș bucura să împărtășești cu mine ce te ajută pe tine în asemenea momente. Pentru mine, practica ascultării, vine să-mi aducă răspunsul la toată această mare agitație, la acest stres continuu care a devenit un criminal în serie.

Călătoria Arta Ascultării Atente vine să te ajute și pe tine să te raportezi într-un mod nou la toate astea, conducându-te în pe diferite zone ale ființei tale și ale realității pe care ți-ai creat-o. Este o călătorie care te ajută să te așezi într-un fel nou în mijlocul propriei tale vieți.

Aproape toată lumea are zone ale vieții – zona relațiilor, a sănătății, a finanțelor, a creației – pe care vor s-o îmbunătățească. A știi că vrei să faci schimbări este ușor. Însă a păstra atenția pe ceea ce vrei și ai ales să schimbi… aici e marea provocare. Și, de cele mai multe ori, cel mai greu este să faci primul pas.

Dacă primul pas ar fi, de fapt, doar să te așezi și să te asculți pentru a căpăta claritate?
Către acest prim pas – după mine cel mai important dintre toate – te pot ghida.

Mă bucur să pot împărtăși cu tine această invitație de a te aventura în programul aflat acum la un an aniversare de la a sa naștere.

O călătorie tulburătoare și profund transformatoare care are la bază intenția mea sinceră de a contribui la crearea unei lumi în care să ne ascultăm mai mult, pe noi înșine și pe ceilalți, să ne simțim și să ne iubim, să ne respectăm și să ne onorăm. Să cultivăm starea de prezență. Să ne bucurăm de simplitatea și frumusețea și abundența vieții trăită în deplină conștiență.

În acest Retreat – Arta Ascultării Atente – explorezi toate dimensiunile vieții tale, de la sănătate și tipare de gândire, de comportament, la relații de iubire, sexualitate și credințe. Explorezi elemente esențiale care îți permit să păstrezi un contact sincer cu niveluri subtile ale ființei tale dar și zonele cele mai concrete ale vieții pe care o trăiești.

Găsești mai jos detalii despre acest program care îți oferă, zilnic, timp de 30 de zile, oportunitatea de a fi împreună cu mine în spațiul sacru al inimilor noastre care tânjesc după conexiune. Împreună în miracolul momentului prezent.

Însă, prieten drag, ascultarea atentă o transformi – cu adevărat – într-o Artă în afara orei pe care o petrecem împreună. Viața ta este în afara orelor de curs, de retreat, de workshop-uri. Eu doar încerc să te susțin în a-ți crea tu singur viața pe care o visezi iar această practică – ascultarea atentă – este o unealtă care-ți servește creșterii și evoluției tale. Îți servește vindecării, transformării și întregirii tale.

Am încredere că îți poți oferi în dar acest retreat rămânând însă flexibil și în curgere și în respect pentru toate celelalte interese, pasiuni, visuri pe care le ai și dându-ți voie să simți că Arta Ascultării Atente vine să susțină orice altă sursă care te-ar interesa și nu să te împiedice. De asemenea, vine acum în viața ta să potențeze toate resursele tale lăuntrice.

Te invit să folosești Arta Ascultării Atente ca pe o fundație pe care poți clădi apoi orice dorești și de la care poți
expansiona în orice direcție simți că ai nevoie.

Am încredere că-ți dai voie să explorezi și dincolo de ceea ce credeai că ești și că știi despre tine, despre ceilalți, despre lume. Să creezi, pe măsură ce avansezi în acest program, perspective noi pe care să le pui în practică. Să-ți cureți filtrul prin care vezi, lucrurile, situațiile, relațiile, existența însăși.

Am încredere că-ți dai voie să simți energia tuturor celor care se angajează în această aventură – ascultarea atentă – și că onorezi vibrația lui „împreună” într-un proces de evoluție conștientă.

Sunt cu tine fiecare pas. Trăiesc cu tine fiecare respirație. Ies, împreună cu tine, din propria mea zonă de confort explorând zone noi și împărtășind cu tine din propria mea experiență.

Dacă simți chemarea să te alături mie și celor mulți dornici să-și rafineze calitatea ascultării, transformând-o într-o adevărată artă, te aștept cu bucurie în această călătorie împreună.

Cu profundă recunoștință,

AmmaRa

A asculta este a fi deschis, a simți, este conexiune, este a primi

Călătoria către întregire este o călătorie către ceea ce ești deja și nu undeva în afara ta. De aceea, pe durata întregului Retreat, te invit de multe ori să adopți o atitudine deschisă fără de care ascultarea nu este posibilă. Să adopți posturi lăuntrice care să reprezinte ceea ce ești tu cu adevărat – dincolo de măști și roluri și identități.

Am descoperit, de-a lungul anilor, că practica are putere transformatoare doar dacă o infuzăm cu o atitudine deschisă, cu ascultare, cu încredere, cu sinceritate, cu energie, cu optimism, cu sensibilitate, cu acceptare.

Prin această practică a ascultării îndrăznesc să-ți aduc aminte că nu ai nevoie să tot cauți în afara ta. Ai înlăuntrul tău tot ce ai nevoie.

Adevărul. Libertatea. Frumusețea. Iubirea. Sunt toate în tine.

Această ascultare – ce te poartă, de-a lungul întregului Retreat, prin toate dimensiunile vieții și pe care te invit s-o transformi într-o artă – este doar o reamintire a ceea ce ești deja.

Arta Ascultării Atente, este un Retreat care te poartă, precum viața, prin diferite și neașteptate cotloane ale propriei tale conștiințe. Dincolo de limitele pe care ți le-ai tot pus. Dincolo de tot ce ai crezut că ești. Sau că nu ești. Sau că nu ai. Sau că nu poți. Practica ascultării te poartă către a ta completitudine și multiplicitate, către a ta libertate și complexitate. Către al tău adevăr și a ta frumusețe. Dincolo de nevoia de a fi altundeva decât exact acolo unde ești acum. Dincolo de căutarea existențială descoperi, așezat în ascultare atentă, că ai totul în tine.

Indiferent de provocări, de dureri, de rolurile în care intrăm de atâtea ori, prin practica ascultării atente, recunoaștem că suntem mult mai mult decât toate acestea. Așezându-ne în ascultare, cu deschidere și sinceritate, trăim experiențe ce ne arată adevărata noastră natură și învățăm să ne acceptăm și să ne iubim.

Practicând ascultarea, înveți, de asemenea, puterea prezenței și reîntoarcerea în centrul ființei tale indiferent cât de dificile ar fi situațiile, contextele sau relațiile în care te afli. Ascultarea este o atitudine pe care o înveți în acest Retreat online.

Marele beneficiu al acestei practici – ascultarea atentă – este acela că poți învăța să-ți simți acel spațiu lăuntric din care creezi realitatea pe care ți-o dorești. Renunțând la obiceiuri toxice, la credințe ce nu-ți mai servesc, la tipare de gândire compulsivă, la limitări și îndoieli. Practicând ascultarea atentă îți vei aduce aminte, din ce în ce mai rapid, de ceea ce ești cu adevărat. Nu este suficientă o singură așezare în ascultare. O singură experiență de expansiune a conștienței. Un singur curs. Este nevoie de practică. Acest Retreat te învață practica ascultării.

Mereu și mereu și mereu. Mă așez în ascultare oricât de dificil îmi pare uneori. Și, da, îți va fi dificil și ție căci vechi obiceiuri și inerția vor încerca să pună stăpânire pe tine chiar când ești pe punctul de a face mari schimbări. Vei aluneca de o mie de ori în tipare vechi de gândire și de comportament. Nu-i nimic. Continuă. Așază-te și intră în ascultare. Practică. Practică. Practică. Merită! Merită să-ți transformi vechea identitate limitată într-una complexă și în acord cu al său potențial maxim.

A asculta nu este doar despre sunete. A asculta este despre atitudinea noastră față de realitate. Față de experiența vieții.

A asculta este un instrument al transparenței, așa cum o numim noi în Școala Maestrului Interior, iar transparența în fața realității deschide porțile percepției și ale creației conștiente de realitate.

Nici percepția mai adâncă a realității și nici creația conștientă nu sunt posibile în absența capacității noastre de a asculta, de a ne deschide față de acestea.

Despre asta este vorba în această Călătorie a Inimii. Despre atitudine, care este întotdeauna o alegere. A fi închiși sau deschiși nu este un datum. Ci un act conștient.

Toate lucrurile pe care le-am dorit vreodată pentru noi înșine, toate stările, toată cunoașterea, conexiunea, creația – înlăuntrul și în afara noastră, toate se deschid atunci când alegem să ascultăm.

A asculta este a deveni centrul propriei experiențe de viață

Poți face acest parcurs în ritmul tău, în intimitatea casei tale și 
în intervalul orar care este mai potrivit pentru tine.

Din temele pe care le abordăm împreună în această aventură:

 • Ascultă-ți corpul!
 • Ascultă-ți relația de iubire!
 • Fii Sursa!
 • Despre sexualitate
 • Rădăcini
 • Despre credințele ce nu-ți mai servesc
 • Blândețe iubitoare
 • Praguri
 • Ascultă-ți emoțiile și învață de la ele

Pe durata programului ai acces la o pagină pe care, zilnic, găsești:

 • călătoria zilei, ghidată de AmmaRa,
 • un worksheet zilnic cu întrebări și teme de lucru care orientează și călăuzesc întregul tău demers interior

Corpul, relațiile, emoțiile, gândirea, fiecare gest 

devine un act de creație

Ce ne aduce această ascultare?

 • A ne asculta corpul, dimensiunea densă a ființei, deschide porțile sănătății fizice și ale recuperării memoriei ancestrale a sufletului, dar și vindecarea lanțurilor trans-generaționale.
 • A ne asculta energiile vitale, pe care le turnăm în orice gest, orice relație, orice acțiune, deschide porțile vindecării relaționale și ale eliberării potențialelor blocate în orice am dori să facem.
 • A ne asculta emoțiile este primul pas către eliberarea de frică, furie și altele asemenea, primul pas către pace, armonie interioară și compasiune.
 • A ne asculta gândirea este primul pas către disciplina interioară a minții. A asculta presupune tăcerea interioară. Cum am putea să gândim ceea ce dorim să gândim, dacă nu reușim mai întâi să domolim valurile discursive ale propriei minți? Ascultarea este cheia, încă odată.

Ce căutăm?

Toți căutăm câteva lucruri esențiale în viețile noastre:

 • conexiunea cu ceilalți,
 • bucuria de a trăi, de a crea lucruri care să ne reprezinte,
 • bucuria de a percepe Adevărul mai adânc al propriei ființe,
 • bucuria de a fi noi înșine, bucuria de a cunoaște,
 • vindecarea, într-un fel sau altul,
 • iubire, recunoaștere, liniște
 • abundență

Primul pas pentru a trăi toate acestea este această atitudine deschisă
față de noi înșine și față de realitate.
Totul începe cu a asculta.

Arta Ascultării Atente

Vindecare. Cunoaștere. Transformare

cu AmmaRa (Elena Francisc-Țurcanu)

Investiția ta

A investi înseamnă a-ți devota resursele în ceva ce are valoare și semnificație și este în acord cu intenția ta de a crește și evolua.
Ce poate fi mai important decât a investi în tine însuți?

287 €

30 de meditații ghidate pe teme fundamentale în procesul tău interior

30 de Worksheets cu întrebări și teme de lucru, care îți călăuzesc întregul tău demers interior

Călătoria ta de 30 de zile poate începe chiar acum.
În fiecare dimineață o nouă meditație ghidată îți devine accesibilă însoțită de o nouă temă de lucru.
Împreună în această fabuloasă Călătorie a vindecării, a cunoașterii, a transformării.

Ai întrebări? Scrie-mi la office@calatoriainimii.ro

Ascultă aici

Darurile pe care ți le faci, ascultând

Newsletter

Abonează-te la newsletter și primești un cupon de reducere de 10% pentru prima ta comandă pe site-ul Călătoria Inimii