Totul de câștigat, acum » Călătoria Inimii Skip to content

Totul de câștigat, acum

Schimbarea necesită curaj

Simt multă furie, AmmaRa. Și mă simt vinovată că simt asta. Apoi mă chircesc în mine plină de resentimente și rușine, gândindu-mă că … e degeaba … tot ce lucrez cu mine, că nu fac niciun progres. Ani la rând am hrănit convingerea că eu sunt fata bună care nu se înfurie niciodată.

Este în regulă, draga mea, să simți furie uneori. Renunță însă la a te mai judeca pentru asta. Furia este mult mai sănătoasă decât depresia. Însă, tot fără de judecată, te invit să recunoști și faptul că te folosești acum de furie ca și pretext pentru a intra apoi în vinovăție și rușine, pentru a te închide, căci acestea îți sunt foarte cunoscute. Ele, vinovăția și rușinea, îți mențin vibrația joasă și te țin ocupată de la a pune în practică tot ce ai ales. Cum îți poți manifesta Visul dacă tu ești ocupată să te biciui, învinovățindu-te la nesfârșit și judecându-te aspru?

totul

Schimbarea necesită curaj

Dacă vrei, cu adevărat, să faci schimbări în viața ta, nu poți continua să te prefaci. Dacă simți furie, las-o să fie scânteia care te călăuzește către eliberare. N-o transforma însă în agresivitate sau violență. A-ți suprima furia sacră, a o băga sub preș, a pune repede masca de „fata bună care nu se înfurie niciodată”, nu onorează procesul de vindecare și transformare. 

Schimbarea necesită curaj, draga mea. Curajul implică a simți frica. Dacă apare, frica, ascult-o. Vezi ce gândești atunci, ce simți în corp, cum îți este respirația. Și, în ciuda ei (sau chiar datorită ei), alege curajul. Curajul implică și a face altfel decât în trecut. Curajul de a simți în profunzimile tale și de a învăța să iubești chiar și senzațiile mai puțin plăcute dinlăuntrul tău. Așa ne vindecăm, acceptându-ne cu toate cele ce sunt în noi. Vindecare prin Iubire.

Aceasta a fost tema la Anam Cara Retreat Magic de Sânziene. Vindecare prin Iubire este și tema călăuzitoare a acestui an în tot ceea ce suntem, creăm și facem aici la Centrul Călătoria Inimii

Anam Cara Retreat

În Anam Cara Retreat, multe din femeile prezente au re-învățat să-și asculte și să-și onoreze durerile dinlăuntrul, fără a se lăsa înghițite de auto-judecată, de vinovăție, de rușine. Ne-am odihnit, împreună, în spațiul puterii noastre feminine. Rugăciune, detox, meditație, joacă, dans, frumusețe, privire proaspătă, acceptare. Toate acestea, și multe altele greu de pus în cuvinte, au fost prezente în al nostru Retreat. 

Femei între femei, ne-am vindecat prin iubire, privind dincolo de vălurile ce ni le-am tot pus. Am avut curajul să privim în vastitatea ființei, trăind-o ca niciodată până acum. Chiar și în vastitatea emoțiilor, în vastitatea apelor lăuntrice, femeile reunite aici din diferite colțuri ale țării și ale lumii, au plonjat cu totală încredere.  În vastitatea focului lăuntric. Acel foc care transformă și călăuzește. În vastitatea minții. Căci mintea este feminină. Gândirea liniară este masculină. 

Am privit, cu ochiul bun și blând al inimii, în vastitatea emoțiilor ce ne-au creat mecanismele de apărare și diferite tipare comportamentale. Am privit în față iritarea, disperarea, nemulțumirea, furia, izolarea, evitarea, amânarea, neputința. Dizolvându-le prin iubire și recunoscând că există înțelepciune divină și în acestea. Însă, dacă nu le privim direct în față ne vor guverna într-un mod inconștient.

Un Retreat Anam Cara în care Principiul Feminin a născut, încă o dată, emoții cu vibrație înaltă: Iubire, Bucurie, Frumusețe. Și, dincolo de durere, de frică, de vinovăție, de judecată, de copleșeală, am putut naște sentimentul cu cea mai înaltă vibrație – RECUNOȘTINȚA. 

Femei între femei, într-o acceptare plină de iubire.

Fiecare femeie, atât cât și-a dat voie, a fost cu ea însăși, bucurându-se de energia sacră și tămăduitoare a Colinei, fiind, totodată, împreună cu celelalte, în conținere, în ascultare, în recunoașterea faptului că avem aceleași dureri și aceeași tânjire. Femei între femei, într-o acceptare plină de iubire. 

Te-ai tot judecat, criticat, învinovățit, rușinat, copleșit, înfuriat, închis. Deschide-te, simte-te, acceptă-te, iubește-te, dansează-te, curge-te pe tine în miezul sursei care ești. Acceptă-ți apele profunde și întunecate din care, de fapt, îți naști strălucirea. Acele ape au nevoie de prezența ta acum. Nu înseamnă că ești „rea” dacă simți durere și nici dacă simți furie.

A ne simți inima, tandră și sensibilă, a ne accepta lumina și întunericul, a ne dizolva măștile separatoare, a ne recunoaște vulnerabilitatea ca fiind sursă de putere, au fost daruri pe care le-am împărtășit între noi cu profundă recunoștință. La fel, daruri prețioase, au fost conștientizările în legătură cu modul în care ne agățăm de sentimentul vinovăției, ne bălăcim în resentimente, în nemulțumire, în dezamăgire, în victimizare.

Că ai fost sau nu prezentă la acest Retreat, femeie dragă, nu asta contează acum. Dacă ai fost prezentă, din toată inima, îți mulțumesc pentru tot ce am trăit. Dacă nu ai fost, poate că anul viitor, de Sânziene, îți ascuți chemarea inimii și vii să ne petrecem împreună în acest loc unde frumusețea vindecă. Am simțit să împărtășesc acum cu tine toate acestea, oriunde ai fi acum în lume, femeie, și să-ți reamintesc că ești susținută. Nu ești niciodată singură. Întotdeauna, ești susținută de forțe universale și de Mama Pământ care te ajută să simți în profunzimile tale. 

Petrece cât mai mult timp cu tine însăți, în ascultare și privire lăuntrică, în aceste zile încărcate cu energia vindecării. Îndrăznește și pune-ți întrebări sincere despre cum te-ai prezentat în lume în trecut, despre cum te-ai rostit (sau, mai degrabă, nu), despre măștile ce ți le-ai pus ascunzându-ți autenticitatea. Și pune-ți întrebări despre cum vrei să te prezinți de acum înainte în această nouă lume pe care o construim împreună acum.

Vindecare prin Iubire

Energia prezentă acum este precum o spirală în profunzimile noastre pentru a aduce de acolo nestemate ascunse pe care, apoi, să le folosim ca și aliați în procesul nostru de vindecare. Diamantul cel mai de preț este … iubirea. Iubirea de sine. Vindecare prin iubire.

Când ne vindecăm, prin iubire, contribuim la procesul de vindecare și al celor din jurul nostru. Prin iubirea de sine, accesăm rădăcinile adânci și esențiale în vindecarea a tot ceea ce ne-a fost până acum inaccesibil. De fapt, doar am crezut că ne este inaccesibil căci ne-am cedat puterea, suveranitatea, unor așa zise autorități din exteriorul nostru.

Energia prezentă acum, ne ajută să ne uităm înlăuntrul nostru la toate umbrele și judecățile și separările pe care le-am creat. O energie disponibilă tuturor și care ne ajută, de asemenea, să recunoaștem că doar prin emanația bunătății inimii și a iubirii desfacem condiționări vechi de-o viață (sau, cine știe, câte alte vieți), dizolvăm emoții reprimate, scoțându-le de sub preșul uitării unde le-am vârât cândva. Privindu-le, fără de judecată, le putem dizolva.

Curățăm, așadar, calea către evoluție, către transformare, către transcendență. Vindecându-ne prin iubire și dizolvând judecata. 

Vindecarea și eliberarea ne sunt disponibile.

AmmaRa

PS. Indiferent cum sunt vremurile pe care le trăim acum, există soluții! Ne este disponibilă o uriașă oportunitate de transformare. Avem răspunsuri. Ele sunt în noi. Nu numai că nu este totul pierdut, dar totul este de câștigat, căci o complet noua viață poate incepe acum. Femei și bărbați, renaștem Principiul Feminin care naște noua lume, vindecându-ne prin iubire. Daca recunoști ceva din toate acestea în viața ta, nu ești singură, vino la Practica Puterii Feminine pe Colina Lunii. Întâlnirile lunare le reluăm din toamnă. Sau aventurează-te în Retreatul de Practica Prezenței – Respirație Holotropică

1 Comment


Adaugă un comentariu

Newsletter

Abonează-te la newsletter și primești un cupon de reducere de 10% pentru prima ta comandă pe site-ul Călătoria Inimii