ShamaniA- Cele 4 temeiuri ale firii. Psihologie. Spiritualitate. Magie » Călătoria Inimii Skip to content

ShamaniA- Cele 4 temeiuri ale firii. Psihologie. Spiritualitate. Magie

Au fost momente în care ți-ai spus că trebuie să înveți să ai încredere în intuiția ta, în acele părți din tine nevăzute dar, cumva, simțite? Ți-ai spus că ar trebui să ai mai multă încredere în partea nevăzută a lumii? Am fost învățați să credem că cea mai importantă parte nevăzută din corpul nostru este sufletul. Și că sufletul este undeva, adânc, ascuns în corp. Dar dacă lucrurile ar fi invers? Dacă trupul ar fi conținut, așa cum cred celticii, de către suflet? Dacă am putea să ne simțim vibrația sufletului și chiar să-i percepem luminozitatea și anvergura? De-a lungul anilor și a multor experiențe de conștiință extinsă, eu am ajuns să cred că așa este – sufletul se întinde mult în afara trupului și minții noastre și nici vorbă să fie o luminiță mică ascunsă, undeva, adânc în corp.

Iar locul în care am putut trăi, de nenumărate ori, acest adevăr este…

… aici, sus, pe Colina Lunii. Adevărul că sufletul ne conține trupul și nu invers.

Dacă simți că ai nevoie să înveți să mai lași lucrurile doar să fie, pentru că ai obosit să tot forțezi și să tot controlezi lucrurile și pe cei din jurul tău …

Dacă simți că ai nevoie să te îngrijești mai mult pe tine, pentru că doar așa poți avea, cu adevărat, grijă de ceilalți …

Dacă simți că ai nevoie să te reconectezi cu vitalitatea ta și să-ți aduci sănătatea într-un echilibru optim …

… Călătoria ShamaniA – Cele 4 Temeiuri ale Firii

îți poate oferi toate acestea și multe altele.

Dacă în vechea paradigmă shamanică, lumea de jos și lumea de sus sunt în afara noastră și shamanul trebuia să călătorească acolo și să facă el ceva pentru oameni, în noua paradigmă –  cea Sferică cum o numim noi în Călătoria Inimii și cum o descrie foarte frumos Agnis în Cartea Maestrului Interior – nu mai există dualitate ci doar unitate. Lumea de jos e în noi înșine. La fel și lumea de sus, e în noi înșine. Ambele fac parte din noi. Noi suntem cei care putem „călători” în aceste lumi. Noi înșine putem accesa diferitele spații ale Conștienței și asta e, de fapt, vindecarea. Nu mai e nevoie ca șamanul să facă asta pentru noi. Noi suntem propriul nostru șaman. Către această dimensiune a ființei tale, te călăuzesc în  ShamaniA retreat. Cu încredere în a ta putere de Creator, te conduc către dimensiunea Șamanului din tine, a Războinicului, a Vizionarului, a Vindecătorului, a Învățătorului. Toate sunt în tine.

Eliade spunea despre șamani că sunt niște tehnicieni ai sacrului. Iar Roger Walsh descrie șamanismul ca fiind o familie de tradiții în care practicanții se focusează pe a intra in stări de conștiință extinsă unde, acolo, ei se experimentează pe ei înșiși. Experimentează propriile lor spirite călătorind către alte tărâmuri, către alte dimensiuni. Șamanul interacționează cu alte entități care pot servi și ajuta comunitățile lor. Ajutorul este deci mereu în afară.

De-a lungul și de-a latul acestor culturi șamanice există multe perspective venind de la nativi. Multe din aceste perspective le-am experimentat pe propria-mi piele, hălăduind prin lume și cunoscând diferite culturi indigene.

În Călătoria ShamaniA – Cele 4 Temeiuri ale Firii am adunat însă doar ceea ce se regăsește în toate pe care le-am putut explora personal. Reunește ceea ce este comun la toate aceste culturi și ceea ce am simțit că are sens și în cultura noastră occidentală.

Deși nu se așteptau doar să batem la tobe și să ne învârtim în jurul focului având pene în cap, cum mulți așa ziși șamani fac în aceste zile, desacralizând totul într-un mod grotesc, totuși cei care au trăit experiența directă a acestei călătorii – ShamaniA – au fost șocați să mă vadă folosind fleep-chart-ul și uimiți să învețe mai multe despre psihologia occidentală decât au învățat la cursurile de psihologie. 

Dincolo de toate însă, pentru mine, ShamaniA este spațiul în care ne reconectăm cu încrederea profundă în noi înșine.

Este Călătoria care ne întoarce la origini, readucându-ne aminte de străvechea noastră legătură cu Mama Pământ și cu Natura.

Experiența timpului liniar ia o altă formă aici, sus, pe Colina Lunii. Timpul ia forma minunării – cum spune John O.Donohue în superba carte Anam Cara.

Aici, sus, pe Colina Lunii, nu ne grăbim. Avem timp pentru tot și toate, curgându-ne în ritmuri flexibile acordate cu ceea ce ne oferă, în fiecare moment, Viața.

Aici, sus, pe Colina Lunii, patologia eficienței, iluzia perfecțiunii, ideologia vitezei, nu pot pune stăpânire pe noi.

Aici, sus, pe Colina Lunii, recunoscând și celebrând Natura, putem simți și trăi deplin sentimentul de eternitate.

Aici, sus, pe Colina Lunii, nu ne reunim pentru „a face”, pentru a realiza un anumit și foarte precis scop.

Aici, sus, pe Colina Lunii, ne reunim, în primul rând pentru „a fi” și pentru a simți în noi înșine cele 4 temeiuri ale firii. Pentru a simți în noi cele 4 direcții. Pentru a simți în noi 4 tipuri de energie sau de modulare a energiei care sunt valabile nu doar pe pământ ci în întreaga creație.

Aici, sus, pe Colina Lunii ne reunim pentru a aduce în echilibru, înlăuntrul nostru, aceste polarități fundamentale ale energiei universale. Și acest echilibru aduce sănătatea în corpul nostru obosit de stresul vieții în dimensiunea urbană.

Aici, sus, pe Colina Lunii, binecuvântăm fiecare apus și fiecare răsărit de soare, recunoscându-le în noi.

Aici, sus, pe Colina Lunii, lucrurile după care tot alergi în diferite direcții în viața de zi cu zi, conștientizezi că sunt deja în tine.

Aici, sus, pe Colina Lunii te regenerezi și recapeți puteri noi.

Fie că alegi, în această vară, să pășești în Cercul Sacru – ShamaniA – pentru a-ți satisface o străveche năzuință din tine,

fie că vei alege o altă formă de a-ți aduce vindecare și transformare, odihnă și repaus, oferă-ți timp și spațiu și ascultare atentă pentru a simți cum Realitatea ta se manifestă, mereu și mereu, în forma unei Roți Șamanice, a unei roți a Medicinei.

Fără a te critica și judeca, adu-ți aminte că personalitatea ta, obiceiurile și credințele tale, rolurile tale și toate aspectele acestora, nu sunt altceva decât o ingenioasă strategie de a supraviețuii rutinei zilnice și predictibilității.

În mijlocul Naturii, înțelepciunea corpului tău se trezește la viață conducându-te, în mod subtil și foarte discret, către a-ți simți, recunoaște, onora Contractul Sacru al sufletului tău.

Fiecare pas pe Colina Lunii este un pas către esența ta, către divinitatea ta, către umanitatea ta.

Fiecare pas conștient parcurs înlăuntrul tău, aici, sus, pe Colina Lunii, te conduce către încrederea în apartenența interioară pentru a putea, apoi, gusta bucuria Comunității.

„Lumea se odihnește noaptea. Copacii, munții, câmpiile și chipurile sunt eliberate din închisoarea formei și a poverii manifestării. Fiecare lucru se strecoară înapoi, în propria sa natură, la adăpostul întunericului. Întunericul este pântecul străvechi. Noaptea este intervalul pântecului. Sufletele noastre ies la joacă. Întunericul iartă totul. Lupta pentru identitate și impresii dispare. Noaptea ne odihnim. Răsăritul este un moment de înviorare, un moment al tuturor posibilităților și promisiunilor. Toate elementele naturii – pietre, câmpii, râuri și animale – se găsesc din nou acolo, în lumina proaspătă a răsăritului. Așa cum întunericul aduce odihnă și eliberare, răsăritul aduce trezire și înnoire. În mediocritatea și lipsa noastră de atenție, uităm că suntem privilegiați să trăim într-un univers minunat. În fiecare zi, răsăritul soarelui dezvăluie misterul acestui univers. Răsăritul este surpriza ultimă. Ne pune față în față cu imensa prezență a naturii. Minunata și subtila culoare a universului se trezește pentru a învălui totul. Acest fenomen este surprins de William Blake, într-un vers: „Culorile sunt rănile luminii”. Culorile aduc la suprafață profunzimea prezenței secrete ce se află în inima naturii.” (Anam Cara – John O.Donohue)

Te aștept să simțim, împreună, unitatea lirică cu apele, pădurile, pământul, animalele, stelele și luna.

Te aștept să gustăm, împreună, tăcerea și starea de prezență.

Te aștept, aici, sus, pe Colina Lunii la ShamaniA Retreat .

AmmaRa

Nu este nici un comentariu încă, fii tu primul.


Adaugă un comentariu

Newsletter

Abonează-te la newsletter și primești un cupon de reducere de 10% pentru prima ta comandă pe site-ul Călătoria Inimii