Renașterea nu este posibilă. Este inevitabilă. » Călătoria Inimii Skip to content

Renașterea nu este posibilă. Este inevitabilă.

Când m-am pornit pe această Cale Spirituală, deschizându-mă total către o dezvoltare personală, integrală, am avut sentimentul că voi trăi, rapid, transformări spirituale extraordinare. Eram convinsă că totul este posibil. O realiniere radicală până în cele mai profunde niveluri ale ființei mele care mă va elibera, total și definitiv, de suferință și care va infuza întreaga mea viață cu sacralitate, cu un sens cosmic, cu misiune clară și cu întregire.

Și, iată-mă, după ani și ani, zeci de ani, lucrând cu mine însămi, tot mai alunec în vechi tipare. Iar când văd ce se petrece în lume, sinceră să fiu, uneori îmi este greu să nu intru în neîncredere. În loc să ne deschidem, să ne iubim, să avem încredere unii în alții, să co-operăm, să ne manifestăm darurile unice și să le recunoaștem pe ale celorlalți, renunțând la competiție și comparație, pare că ne închidem și mai mult, hrănim suspiciunea, falsitatea, mascarada … . Asta mă face, uneori, să mă îndoiesc. Mă face să mă întreb dacă intuiția mea inițială despre potențialul nostru uriaș, despre puterea de vindecare a iubirii, a comuniunii, a fost mai mult fantezie decât realitate.

Însă, cu toate că apar aceste întrebări, aceste îndoieli, există în mine o forță care mă conduce, mereu și mereu, către încredere. Încrederea ce este adânc în mine și care mă mână, de fiecare dată, să merg mai departe. În ciuda oricăror provocări, dureri, oscilații. Ceea ce am simțit, cu mulți ani în urmă, când m-am pornit pe această cale, că totul este posibil, sunt convinsă că nu este doar o născocire a minții, a imaginației, ci o posibilitate reală pe care o pot crea.

Fiecare dintre noi o poate crea.

Iar acum, în contextul ce-l trăim, cu atât mai posibil ne este. Energia prezentă, ne ajută mult mai mult decât era posibil cu zeci de ani în urmă. Nivelul de Conștiință, de asemenea, ne ajută.

Este, da, posibil ca viața noastră să aibă sens. Mai degrabă, este posibil ca noi să conștientizăm sensul ei. Căci ea a avut mereu un sens. Viața ta are sens!

Este, da, posibil să ne aliniem profund cu axa spirituală a universului în așa fel încât fiecare moment al vieții să fie trăit în grație și recunoștință.

Este, da, posibil să simți – fără de îndoială – că ești la locul potrivit și în momentul potrivit și că Existența îți oferă exact ceea ce ai nevoie ca tu să evoluezi.

Cu alte cuvinte, este posibil, ca tensiunea, suferința, s-o poți destructura, dizolva, trăindu-ți viața cu o convingere neclintită în bunătatea inerentă a procesului curgător al vieții.

Este posibil să te renaști în profunzimea impulsului evolutiv, divin, în inima existenței, întrupându-ți puterea feminină creatoare. Onorându-ți trupul, pe care de atâtea ori l-ai negat, l-ai maltratat, l-ai abuzat. Onorându-ți darurile cu care Dumnezeu te-a înzestrat și având curajul să le manifești în lume.

Este posibil să-ți dai voie să simți că ești în slujba nu unui biet job care, poate, nici nu-ți mai aduce bucurie ci în slujba unei chemări mai mari, în slujba procesului macro de transformare prin care trece umanitatea. Și că renașterea ta este cel mai mare dar pe care-l poți aduce celor dragi ție și umanității. Nu, nu sunt doar vorbe spirituale. Acesta este adevărul iar vibrația adevărului este inconfundabilă. O poți simți înlăuntrul tău dacă-ți dai voie să stai, preț de câteva respirații atente, cu aceste cuvinte. Ești în inima impulsului creativ și evolutiv al umanității și divinității. Viața ta are sens. Puterea ta feminină creatoare se trezește și merită a fi onorată. Căci doar așa te poți elibera de suferință și confuzie, de isterii și psihoze, de frici și anxietăți, de griji și separare.

Pe scurt, ceea ce încerc să spun este că … este posibil să fii total liberă.

Tu te-ai încarcerat în vechi tipare de gândire, în convingeri (multe preluate de la părinți, cultură, religie), în condiționări și mecanisme de apărare.

Da, este posibil să fii total liberă.

Dar pentru asta am nevoie să fiu sinceră și să recunosc că este necesar să am încredere că pot crea o viață diferită decât ceea ce am trăit până acum. Un nou mod de viață. Altul decât cel pe care l-am tot menținut.

Și nu mă refer doar la „a fi total în prezență”, sau la „acceptă ceea ce este în fiecare moment”. Da, ori fi ele bune și sănătoase aceste expresii însă, în multe momente, nu ne ajută deloc. Sincer, uneori, când sunt prinsă în îndoială și-n tentația întrebărilor logice … chiar nu am chef să aud „acceptă ceea ce este”. Să nu care cumva să-mi spui asta dacă mă prinzi într-o astfel de stare! J

Mă refer, cu toate cele ce împărtășesc acum cu tine, că nu este doar despre, pur și simplu, a învăța să ne conectăm la încredere într-o forță mai mare ce ne călăuzește prin provocările vieții.

Nici nu este doar despre a accesa o stare de conștiență extinsă sau despre a sta să observăm tot ceea ce apare. Da, toate acestea ajută și merită să le practicăm. Dar acum eu mă refer la ceva mai mult. Mă refer la curajul de a renaște.

Renaște-Te Femeie! Renaște-te într-un mod autentic în care poți să-ți întrupezi și să-ți manifești puterea feminină creatoare.

Renaște-Te Femeie! Renaște-te în propria ta viață care are sens. Renaște-te cu încredere că poți înlocui nesfârșita căutare cu pasiunea de a trăi deplin. Rolul de căutător – mă caut pe mine însămi – este doar o fugă de trăire. Mai am ceva de învățat. Mai am ceva de înțeles. Mai am ceva de scormonit. Toate sunt doar strategii ingenioase, spirituale chiar, ale egoului.

Renaște-Te Femeie! Și simte vuietul tânjirii tale de a te trăi deplin.

Renaște-Te Femeie! Renaște-te în această ultimă „supunere”. Singura ce merită. Nu supunerea pe care ai tot acceptat-o de-a lungul vieții. Ci cea care are de-a face cu alinierea cu marele principiu feminin, cu întregul, cu tot ceea ce este. Supunerea în fața curgerii vieții, a respirației conștiente ce te conduce către evoluție.

Și asta îți va schimba relația ta cu tine însăți, cu cei dragi ție, și cu întreaga existență. Cu tot ceea ce este acum viu pe această planetă ce are nevoie de tine, cu tot ce va fi schimbat în feluri nebănuite, prin a ta renaștere, femeie!

În contextul ce-l trăim toți acum, ne aflăm într-o stare de receptivitate și de deschidere, în ciuda măștilor și a fricii și a forțării de a ne închide. Trăim o vibrație a deschiderii. Iar tu poți simți asta. Dacă citești acum aceste rânduri, dacă ai ajuns cu cititul până aici, cu siguranță simți această vibrație. A deschiderii. A renașterii.

O adâncă și permanentă simplicitate pătrunde acum în viețile noastre renăscând adevăratele valori pe care să ne construim noul mod de viață. Un sentiment al curgerii îmbibă fiecare moment pe care alegem a-l vedea și a-l trăi precum un mare dar. Ce dar mai de preț decât viața însăși? O viață renăscută.

Toți avem nevoie să dăm drumul, să lăsăm, să renunțăm la a ne mai identifica cu tipare vechi de gândire, de comportament. Să dăm drumul la atașamentul de cine credeam că suntem sau cum credeam că trebuie să fim. Și doar asta ne permite să trăim în transparență, în libertate, în vibrația înaltă pe care-o putem simți când ne deschidem și ne dăm jos măștile rolurilor vechi.

În mijlocul acestei deschideri profunde ce trăim acum, există și o claritate mentală de multe ori. Însă fie să nu ne agățăm de această „claritate”. Să n-o transformăm într-o convingere. Căci revelațiile vin și pleacă. Să nu ne agățăm de credința că ceva este solid și fix și că va rămâne așa pentru totdeauna. Totul vine, totul pleacă. Agățarea de un anumit rezultat ne conduce, mereu, la suferință. Dependența de certitudine, creează suferință.

Însă, în momentele când avem, cu adevărat, nevoie de claritate, în mod miraculos, ea apare. Mai ales când suntem în deschidere și în curgerea naturală a vieții.

Renaște-Te Femeie! Renaște-te, integrându-ți întreaga cunoaștere ce-ai dobândit de-a lungul vieții și trăiește-ți experiența de a fi aici, acum, în a ta putere feminină creatoare.

Experiențele spirituale vin și pleacă, la fel ca totul în viață. Nu este nevoie să ne atașam de extazul acestora. Am descoperit sursa lor, a extazului, a iubirii, a frumuseții. Sursa este înlăuntrul nostru. Avem acces oricând acolo. Așa că nu este nevoie să ne agățăm, cu încrâncenare, de ele.

Renaște-Te Femeie! Renaște-te și simte inima întregii vieții în al tău pântec sacru.

Adu-ți aminte că atunci când simți durere nu este doar a ta ci a tuturor femeilor, este durerea întregului. La fel, atunci când simți bucurie, simte-o ca fiind nu doar a ta ci a întregului. Renaște-te și dă-ți voie să te simți ca fiind parte din întreg.

În centrul ființei noastre există pasiunea arzătoare pentru creștere, evoluție, transformare, transmutare. Există chemarea către renaștere.

Renaște-Te Femeie! Renaște-te și exprimă divinitatea ce-ai descoperit în tine, întrupându-ți însă, mai întâi, adevărata umanitate.

Poate că a mea strigare, acum când îți scriu, este auzită de tine și a ta inimă.

Poate că există încă o rezistență în tine care te face să te îndoiești. Înțeleg. Îndoială a fost și la mine. Însă ceea ce împărtășesc acum cu tine nu vine din bla, bla-uri … ci dintr-o experiență directă. Acesta este adevărul. Iar tu, dacă te asculți cu atenție, îl poți simți în tine. Asta este, cu adevărat, posibil pentru viața noastră. Pentru viața ta. RENAȘTEREA.

Însă chiar dacă este posibil nu înseamnă că este și ușor. Nici vorbă. Uneori este foarte dureros și tulburător și provocator și chiar pare a fi imposibil. Și… totuși…

Ceea ce am împărtășit acum cu tine este, cu adevărat, poate cea mai provocatoare sarcină pe care o putem avea. A ne renaște, aici, acum, în această viață!

Dacă recunoaștem însă că oricât de mult am vrea această schimbare, această renaștere, tot mai este o parte din noi care se împotrivește. Se încăpățânează să rămână în vechi tipare. O parte din noi care nu are niciun chef de nici o trezire spirituală, de nici o evoluție, de nici o renaștere. O parte din noi care vrea să dețină controlul și să ne „protejeze” menținându-ne într-o viață minoră, meschină, ușor de gestionat.

Dacă chiar vrem o schimbare profundă, o renaștere, avem nevoie să recunoaștem că e nevoie de asumarea responsabilității unei practici constante. Nu este doar despre ce trăim într-un retreat sau un curs sau o meditație. Este despre un angajament permanent.

Renaște-Te Femeie! Renaște-te și cultivă-ți intenția de a aduce în viața ta puterea feminină creatoare abandonându-te curgerii vieții. Însă nu este doar despre a te „supune” principiilor divine și curgerii vieții ci despre a-ți asuma întreaga responsabilitate în manifestarea și exprimarea puterii tale feminine creatoare în lume.

Să îndrăznești să fii o Ambasadoare a evoluției, prin felul în care-ți trăiești viața, este cel mai mare dar pe care-l poți aduce copiilor tăi, celor dragi ție și umanității.

Renaște-Te Femeie! Renaște-te și încarnează principiul feminin divin și emană-ți adevărul, iubirea, frumusețea, creația și bucuria, prin fiecare respirație.

Renaște-Te Femeie! Renaște-te și transformă-ți viața într-o expresie a sacralității.

Darul meu pentru tine, femeie dragă, este a mea invitație de intra – împreună cu multe alte femei aflate peste tot în lume – în

Călătoria Renaște-Te Femeie!

De alegi să pășești în această călătorie, darul meu – această invitație – vine la pachet

și cu un VOUCHER – O reducere foarte generoasă.

Este CADOUL meu, pentru tine, Femeie, azi de 8 martie dar și

CADOUL meu de ziua mea de naștere.

Călătoria Renaște-Te Femeie! o începem împreună sâmbătă acum, pe 13 martie, chiar la Lună Nouă. Apoi închid accesul la acest parcurs online pe care îl voi mai redeschide abia undeva prin toamnă.

Oferă-ți în dar această călătorie acum, în luna martie, luna noastră, a femeilor. Iar faptul că această călătorie o începem chiar înainte de Echinocțiul de primăvară o face și mai puternică.

Pentru a ta renaștere, Femeie! 

Elena Francisc-Țurcanu

(AmmaRa)

Nu este nici un comentariu încă, fii tu primul.


Adaugă un comentariu

Newsletter

Abonează-te la newsletter și primești un cupon de reducere de 10% pentru prima ta comandă pe site-ul Călătoria Inimii