Remediul este iubirea. Ne renaștem întru viață, iubindu-ne » Călătoria Inimii Skip to content

Remediul este iubirea. Ne renaștem întru viață, iubindu-ne

Viața noastră ni se poate schimba, radical, într-o clipă. Putem pierde totul, ne putem îmbolnăvi, putem avea un accident, putem chiar sta față în față cu moartea. Putem pierde ceea ce sau pe cine iubim cu adevărat. În astfel de situații, am putea, foarte ușor da vina pe context, pe ceilalți, pe soartă… Am putea să ne îngropăm în regrete, judecăți sau auto-judecăți aspre. Am putea să ne lăsăm pradă rolului victimei. Sau, am putea recunoaște, chiar acum, că felul în care răspundem în fața a ceea ce vine către noi, indiferent în ce formă vine, dictează cum suntem și mai ales alegerile noastre viitoare. Toți avem o poveste trecută care ne-a adus în acest moment acum. Și, în orice clipă, putem alege să ne rescriem povestea.

În week-end-ul trecut, la Lună Nouă, am avut a treia întâlnire din Călătoria numită

Încredere în Magia Vieții urmând pașii din Alchimie.

În Cercul de Vindecare pe care l-am creat cu femeile din grupul Anam Cara, pe lângă flori, tort, cadouri, îmbrățișări și lacrimi de recunoștință și de iubire, am trăit un proces de curățare în urma căruia mă simt acum cu inima larg deschisă. Inimă deschisă din care las energia compasiunii și a iubirii să curgă peste suferința ce-o simt a fi prezentă în lume. Separarea, suspiciunea, izolarea, le putem vindeca doar cu nectarul inimii.

Ne-am tot închis, de-a lungul vremii, unii față de ceilalți. Iar în ultimul an s-a vrut să ne închidem. Însă exteriorul doar a reflectat ceea ce noi deja ajunseserăm să facem. Să ne închidem. În această frumoasă energie a Lunii Noi, împreună cu câteva surori Anam Cara, aici, pe Colina Lunii înconjurată de pădurea magică, ne-am amintit cât de mult trunchiem adevărul și frumusețea, ori de câte ori suntem în neîncredere. Ne-am amintit cum diminuăm Abundența Existenței, ori de câte ori suntem în nemulțumire. Ne-am amintit cum ne privăm de bucuria momentului prezent ori de câte ori suntem în regrete față de trecut și griji față de viitor.

Ori de câte ori suntem încruntate, îngrijorate, încrâncenate, justificăm tendințe vechi,  tipare și credințe vechi, ignorăm Adevărul. Și am recunoscut că dacă ne-am uita, cu deschidere și sinceritate în viețile noastre, am putea vedea și simți că, mai degrabă, suntem nerecunoscătoare pentru tot ce avem și tot ce trăim. Aruncă chiar tu acum o privire în viața ta și recunoaște, fără a te învinovăți, cât de mult hrănești nemulțumirea, neîncrederea și îngrijorarea. Și cum, în felul acesta, diminuezi Abundența Existenței și te privezi de a trăi bucuria momentului prezent.

Ne iubim. Avem încredere unul în celălalt. Neîncrederea este vechea noastră stare de a fi (a tuturor oamenilor). Ea a ieșit la suprafață, în această perioadă, doar ca să se vindece în fața încrederii și a iubirii noastre de ACUM. Deci, s-o lăsăm să se vindece și să ne privim și să ne ținem de mână… ” ( Mi-a scris Agnis, conectat fiind și el, profund, cu tema pe care am lucrat-o în Călătoria cu femeile din Anam Cara)

Remediul, da, este iubirea

Limitele emoționale au fost larg deschise, în aceste zile cu Lună Nouă. Sentimente și emoții de tot felul, parcă dezlănțuite într-un dans nebun, la fiecare dintre noi. Însă, în comunitate și comuniune, în energia ființei colective pe care noi am numit-o Anam Cara, conținem emoțiile fiecărei femei împreună cu propriile noastre emoții. Și, de fiecare dată, ne amintim cum… iubirea vindecă. Iubirea de sine, în primul rând, și apoi iubirea pe care-o curgem în lume, în relațiile și în creațiile noastre. Acceptându-ne așa cum suntem putem, împreună și fiecare în felul său unic, să ne continuăm procesul alchimic. Adică, Viața.

Este, de multe ori, greu să ne deschidem inimile, după ce am tot învățat să ne închidem. Greu să ne deschidem inimile după ce am tot suferit „din cauza iubirii”, neînțelegând că nu iubirea este „de vină” ci felul în care ne-am raportat la ea, felul în care am gândit despre iubire. Da, trăim într-o lume plină de suferință și de închidere, pe de o parte. Dar, în același timp, este și plină de frumusețe și strălucire. Da, mulți oameni sunt în închidere și neîncredere, în nemulțumire și suspiciune. Dar, în același timp, sunt foarte mulți oameni care radiază, care își rostesc adevărul cu încredere, care sunt în integritate și care ajută, la rândul lor, cât mai mulți oameni să meargă pe calea conștienței și a iubirii. Am fost învățați că dacă ne deschidem prea mult, dacă iubim, devenim vulnerabili. Dar nimeni nu ne-a spus că vulnerabilitatea înseamnă, de fapt, putere. Putere creatoare. În ShamaniA Retreat, vara, pe Colina Lunii dedicăm o zi întreagă Arhetipului Vindecătorul cu a sa putere tămăduitoare – IUBIREA.

În aceste zile, petrecute cu femeile din Cercul Sacru Anam Cara, am retrăit îmbrățișarea iubirii care face ca totul să fie nou, care face ca totul să renască. În remediul iubirii, vechi răni au fost vindecate, emoții eliberate și alegeri noi demne de acest moment acum. Durerea separării și cea lăsată de măștile rolurilor îndelung purtate, a fost spălată în magia momentului prezent în care trecutul și viitorul s-au curs unul într-altul. În care am fost, toate împreună, o singură femeie. O singură inimă larg deschisă. Intenția noastră, sinceră, de a ne vindeca durerile vechi, de a ne elibera de nemulțumire și de neîncredere, ne-a unit în lutul comun Anam Cara. Energia acestui lut o poți simți, femeie dragă, dacă alegi să vii la vară în Anam Cara Retreat ce începe în noaptea magică de Sânziene

Indiferent care este realitatea vieții tale acum, te încurajez să-ți deschizi inima, să te accepți, așa cum ești, să ai curajul să-i îmbrățișezi pe cei dragi ție (și nu numai) și să iubești.  Suntem toți, femei și bărbați, în această perioadă, îmbăiați într-o energie care repară rupturile, vindecă rănile și reintegrează tot ceea ce este împrăștiat, risipit, spart. Doar să ne dăm voie s-o simțim și să avem curajul să ne deschidem inimile. Să ne oferim momente de liniște și de ascultare atentă în care să recunoaștem cum această energie prezentă ne reconectează cu o cunoaștere ancestrală ce zace înlăuntrul nostru și care ne spune că separarea nu există, este doar un miraj care se dizolvă în lumina adevărului.

Adevăr. Iubire. Frumusețe. Pace. Creație. Bucurie. Abundență.

Iată, atribute ale Divinității ce merită a fi trăite deplin dacă chiar vrem să onorăm procesul alchimic. Adică, Viața.

Cu iubire,

AmmaRa

Nu este nici un comentariu încă, fii tu primul.


Adaugă un comentariu

Newsletter

Abonează-te la newsletter și primești un cupon de reducere de 10% pentru prima ta comandă pe site-ul Călătoria Inimii