Skip to content

BRIZA pentru Copii și Părinți

13 - 17 iulie 2022

Centrul Călătoria Inimii

Horia & Elena Francisc-Țurcanu și Călăuzele BRIZA

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BRIZA este o abordare integrală a ceea ce numim educație, care are în vedere nu numai acumularea de informație și dezvoltarea structurilor mentale, ci Ființa umană în integrum. Vizează conștientizarea, administrarea și dezvoltarea dimensiunii corporale, energetice, emoționale, mentale și a Conștiinței în ansamblu. Ia în considerare interacțiunea majoră a părinților în dezvoltarea interioară a copiilor și a modului în care aceștia percep și relaționează cu mediul. Creează un mediu complex pentru dezvoltarea personală a copilului prin transformarea relației cu sine, cu părinții și cu întreaga realitate.

Miza fundamentală a programului BRIZA este conștientizarea și transformarea modului în care relaționăm cu noi înșine și cu copiii noștri. Dincolo de platitudinea vieții de fiecare zi, a lucrurilor care ”trebuie făcute”, există o dimensiune a existenței, neexplorate încă, în care rezidă toate potențialele unei vieți pline de bucurie, încredere și iubire. Este pentru părinți care își doresc ca relația lor cu copiii să capete o nouă profunzime și care, de asemenea, simt să încurajeze uriașele potențiale ale propriilor copii, direcționându-i spre a trăi o viață în Adevăr și Iubire, plină de frumusețe, pace, originalitate creativitate și bucurie. Dar, mai ales, BRIZA se adresează acelora dintre voi care păstrează viu copilul interior și credința nedeslușită că totul se află în puterile noastre.

Un element fundamental al Programului este lucrul în paralel cu părinții și  copiii, pe aceeași bază a integralității umane.

Este un program de dezvoltare personală integrală pentru copii, părinți și pentru relația dintre ei. În ultimă instanță are drept scop conectarea cu cele mai prețioase resurse interioare ale ființei umane, încrederea în sine și în existență, creativitatea, autenticitatea,  bucuria de a trăi și aducerea lor în relație și în viața de fiecare zi. Relația copil-părinte este unul din rolurile fundamentale pentru o ființă umană și stă la baza construcției personalității viitoare a copilului și a paradigmei prin intermediul căreia acesta va percepe realitatea. Pentru părinți, relația conștientă cu copilul poate deveni cel mai vindecător și transformator mediu de experiență umană.

BRIZA se petrece în Centrul Călătoria Inimii, un teritoriu străvechi și sacru în Podișul Luncanilor, în mijlocul unui Parc Natural, între Cetățile Dacice. Printre păduri de Mesteceni și de Fagi. Salamandre. Pârâuri limpezi, nori curgători, lumina răsăritului ce aduce noi posibilități și apusuri de Soare în culorile Universului. Un loc în care ne permitem, deopotrivă părinți și copii, să ne abandonăm în brațele unei lumi invizibile cu ochii minții, dar atât de perceptibile cu ochii inimii. Locul în care fiecare părinte sau copil se simte ACASĂ.

Ce aduce părinților?

·       O experiență unică de recunoaștere, vindecare și cunoaștere profundă a lumii lăuntrice;

·       Practica relaționării deschise și a comunicării conștiente cu, copilul/copiii lor;

·       Conștientizarea și administrarea emoțiilor și a gândirii;

·       Un nou mod de raportare, ascultare și conectare cu propriul/proprii copii;

·       Revitalizare fizică, energetică, emoțională și mentală;

·       Momente speciale de conexiune cu Natura;

·       Deschiderea porților interioare ale percepției, ale viziunii interioare, ale imaginației și ale proceselor de aducere a acestora în viața de fiecare zi.

Ce aduce copiilor?

·       O pauză sănătoasă de la lumea virtuală;

·       Relaxare, exprimare liberă și relații noi;

·       Stimularea imaginației și creativității;

·       Conștientizarea relației dintre minte, inimă și corp;

·       Ocazia de a cunoaște prin experiență mai multe lucruri despre ei înșiși, despre Natură,  conexiunea noastră cu Natura și Darurile ei;

·       Distracție, entuziasm și voie bună.

În cele 4 zile împreună, creăm un fel de „lockdown” de la tot ce am trăit în ultimii ani, pentru a ne racorda din nou la esența noastră umană, pentru a crea conexiuni autentice pline de bunătate și Iubire, pentru a vedea cu claritate: încotro vrem să ne îndreptăm și ce lume vrem să lăsăm copiilor noștri?

Pentru părinți sunt 4 zile de răgaz pentru liniște mentală,  pentru  a reseta lumea lăuntrică prin  recunoașterea și integrarea emoțiilor, 4 zile pentru întoarcere și ancorare în corp. Departe de zgomotul și agitația ce curg acum peste tot în lume, este o ocazie unică de reconectare la dimensiunile mai largi ale Ființei și conștientizarea felului în care ne creăm viața de fiecare zi. Este un moment de adevăr și de ridicare în picioare pentru fiecare, după un răstimp lung al umanității trăit  sub imperiul fricii, în micime, falsitate și control.

Este un moment de care avem nevoie toți, un moment de  reconectare la esența ființei noastre – IUBIREA și la Umanitatea noastră; avem nevoie să ne privim, să ne simțim, să ne atingem dincolo de orice măști și orice separare. IUBIREA simțită, trăită și împărtășită pe Magică, Colina Lunii, oferă imensa oportunitate de a lăsa în urmă reflexe arhaice create de însingurare și separare, de frică, de durere și suferință.

Pentru copii, aflați în procesul de creștere, formare și dezvoltare a personalității și felului în care relaționează cu cei din jur, măștile purtate în acești ultimi doi ani au sporit gradul de nesiguranță și frică. Însă DARUL dinlăuntrul nostru –  Plasticitatea creierului, oferă copiilor în aceste 4 zile zile împreună privilegiul de se recrea. Plasticitatea creierului înseamnă că neuronii, atunci când sunt stimulați adecvat, se pot adapta și pot reconfigura alte rețele și tipare neuronale. IUBIREA modifică chimia creierului și eliberează mediatori ai bucuriei (serotonină, endorfine, dopamină) cu ajutorul cărora se creează în întregul sistem nervos sinapse noi, care se cuplează în rețele neuronale noi. După mii și mii de ani creierul OMULUI NOU  se primenește. Iar copiii noștri sunt OMUL NOU  în devenire.

Ne putem imagina o lume în care tot mai mulți dintre noi avem posibilitatea de a crea încă din copilărie rețele neuronale noi, care să contribuie la sănătatea și vitalitatea noastră, la bucuria și entuziasmul de a fi în viață, la prosperitate creată împreună, la trăirea în armonie unii cu alții, cu Mama Pământ și cu Tatăl Cer.

… și mai mult decât atât, putem contribui la a începe să creăm această lume, în aceste 4 zile ÎMPREUNĂ pe Colină.

Alătură-te nouă, AmmaRa & Agnis – Creatorii și CENTRUL BRIZA 2022, Călăuzelor și celorlalți participanți de simți că vrei să schimbi ceva înlăuntrul tău, în relația cu al tău/ai tăi copii, în viața ta și în lumea în care trăiești.

 *Pentru înscrieri și detalii, scrie-ne la adresa office@calatoriainimii.ro  punând la subiect BRIZA 2022

Newsletter

Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele noutăți